ZRAKOPLOVNI DAN U VELIKOJ GORICI

ZRAKOPLOVNI DAN U VELIKOJ GORICI

19. svibnja, 2018.

 

 

Grad Velika Gorica kao organizator, uz Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i domaćina Zrakoplovno-tehnički centar Velika Gorica kao suorganizatore, dana 19. svibnja 2018. godine pripremaju Zrakoplovni dan u Velikoj Gorici – aeromiting pod nazivom “AIRVG2018”.

Zrakoplovni dan za cilj ima promociju zrakoplovstva u Hrvatskoj te Velike Gorice kao „Grada zrakoplovstva” te se u sklopu AIRVG-a predstavljaju i potpisnici Povelje prijateljstva projekta “Velika Gorica – Grad zrakoplovstva” koji čine okosnicu sustava zračnog prometa u Hrvatskoj.

Posjetitelje na velikogoričkom aeromitingu AIRVG2018 očekuje zanimljiv letački i izložbeni program zrakoplova. Letački program započinje u 14 sati s preletom zrakoplova MiG-21 UMD, a njegovo zatvaranje u 17:30 sati započinje polusatnim programom Akro grupe “Krila Oluje“. Između toga posjetitelji će moći vidjeti 15 različitih letačkih programa s 30-tak zrakoplova. Ništa manje neće biti zanimljivo niti na zemlji gdje će se predstaviti 30-tak zrakoplova – od onih starijih preko 50 godina do najnovijih letjelica.

Posebnost ovoga događaja je što Zrakoplovno-tehnički centar Velika Gorica za građane otvara vrata svojih hangara koji će moći zaviriti u svijet održavanja zrakoplova te se upoznati s radom na protupožarnim zrakoplovima Canadair CL-415 i Air Tractor AT-802 te helikopterom Mi-171Sh.

AIRVG2018 održava se 19. svibnja 2018.g. na prostoru Zrakoplovno-tehničkog centra Velika Gorica u vremenu od 11 do 20 sati, a ulaz i parkiranje za sve posjetitelje su besplatni. Ujedno je i organizirana besplatna autobusna linija koja će unutar gradskog središta Velike Gorice prevoziti građane na ovo zrakoplovno događanje. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code