ŽENE HSS-a OSNOVALE ASOCIJACIJU

ŽENE HSS-a OSNOVALE ASOCIJACIJU

6. veljače, 2018.

 

 

Ljubica Ivšić, dugogodišnja članica iza 1990. jedinstvene i najstarije hrvatske političke stranke, predsjednica županijskoga HSS-a Braće Radić i vijećnica Gradskoga vijeća Siska, na sisačkoj utemeljiteljskoj skupštini jednoglasno je izabrana predsjednicom Asocijacije žena HSS-a.

Za njen vrlo djelotvoran rad u stranci, u kojoj je bila i prva predsjednica ženskoga dijela HSS-a, „Hrvatskoga srca“, pa joj je raniji dugogodišnji tajnik HSS-a i sadašnji predsjednik Stanko Grčić predao monografiju o stoljetnoj povijesti stranke narodnih tribuna Stjepana i Antuna Radića iz Desnoga Trebarjeva u gornjoj sisačkoj Posavini. Gospodin Grčić se dotaknuo i frakcijskih borbi koje su izazvali karijeristi poput Kreše Beljaka i Željka Lenarta, te njihovi sljedbenici jasnih idejnih predznaka:

Za nas je, međutim, potpuno razvidno da priželjkujemo novo objedinjavanje HSS-a. Presudno je to da poznata krilatica „Vjera u Boga i seljačka sloga“ ostaje i dalje aktualna i da pri tome njegujemo čestitost, poštenje i nacionalno zajedništvo. “

Tajnica Asocijacije HSS-a Braće Radića postala je Danijela Tanjić, a članice Predsjedništva Ines Kosturin, Ljubica Smolković, Lidija Osman, katica Filipović, Vesna Ban i Silvija Blažeković. Na drugu časnu poziciju potpredsjednica izabrane su gospođe i gospođice, Bjelovarčanka Mirjana Matenda, Virovitičanka Jasna Rešetar, potom Dijana Rabuzin iz Zagrebačke županije, Marija Filipović iz Zagreba, a iz Sisačko-moslavačke županije, Gordana Sokolović. Priopćila je to Vanda Polimac iz medijskoga povjerenstva HSS-a.

Izbornu skupštinu i druženje haesesovki u zgradi Željezničkoga kolodvora, u dvorani „Trattorije“, razgalili su posavskim pjesmama i plesovima u bakinim vrijednim i živopisnim nošnjama s poculicama udanih Posavki tamburaši Ivana Klekovića i „sneje“ obnoviteljskog zajedničkog folklornoga društva Setuša i Tišine Kaptolske, u općini Martinske Vesi. (J.F.) T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 6 veljače, 2018, 11:03

  Bravo HSS-ovke samo naprijed.
  Posavina se budi napokon…
  Nema veze tko je u stranci.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code