ZBOG “GENERAL, KURAC” HDZ TRAŽI OSTAVKU

ZBOG “GENERAL, KURAC” HDZ TRAŽI OSTAVKU

1. listopada, 2020.

Uvredljiv komentar pojavio upravo u vrijeme obljetnice pada prve vojarne u Hrvatskoj, sisačke Barutane, koja je oslobođena 3. rujna 1991. Taj se dan u Sisku obilježava i kao Dan hrvatskih branitelja pa su na prigodnoj svečanosti gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i Ivana Cindrić zaslužnim braniteljima uručile plakete. “Nakon što je predsjednica Gradskog vijeća izjavila kako joj je profil hakiran i kako će policiji prijaviti nepoznatog počinitelja te zatražiti zaštitu za sebe i članove svoje obitelji, pričekali smo dva tjedna kako bismo saznali tko je na profilu napisao uvredljiv tekst. Kako nije bilo nikakvog priopćenja, uputili smo upit policiji je li vlasnica profila uopće prijavila slučaj”, rekao je Celjak

Tekst: GO HDZ-a Sisak

Sisački HDZ traži ostavku predsjednice sisačkog Gradskog vijeća Ivane Cindrić na funkciju predsjednice Gradskog vijeća i na mjesto vijećnice jer nije objasnila okolnosti nastanka izrazito uvredljivog komentara na Facebooku, a koji se ticao ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

„Nakon što je u javnosti prikazan izrazito uvredljiv komentar prema ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu, napisan s Facebook profila predsjednice sisačkog Gradskog vijeća Ivane Cindrić, ona je obmanula javnost da joj je facebook profil hakiran i da će slučaj prijaviti policiji. Jučer je priznala da nije policiji prijavila hakiranje facebook profila jer ne želi “da joj policija dolazi doma intervjuirati je o svemu i svačem”. Nedopustivo je da se s facebook profila osobe koja obnaša dužnost predsjednice Gradskog vijeća pišu izrazito uvredljivi komentari koji narušavaju dostojanstvo branitelja i dignitet Domovinskog rata.“ – rekao je u srijedu na tiskovnoj konferenciji predsjednik sisačkog HDZ-a i saborski zastupnik Ivan Celjak.

Celjak je dodao kako se uvredljiv komentar pojavio upravo u vrijeme obljetnice pada prve vojarne u Hrvatskoj, sisačke Barutane, koja je oslobođena 3. rujna 1991. Taj se dan u Sisku obilježava i kao Dan hrvatskih branitelja pa su na prigodnoj svečanosti gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i Ivana Cindrić zaslužnim braniteljima uručile plakete.

“Nakon što je predsjednica Gradskog vijeća izjavila kako joj je profil hakiran i kako će policiji prijaviti nepoznatog počinitelja te zatražiti zaštitu za sebe i članove svoje obitelji, pričekali smo dva tjedna kako bismo saznali tko je na profilu napisao uvredljiv tekst. Kako nije bilo nikakvog priopćenja, uputili smo upit policiji je li vlasnica profila uopće prijavila slučaj”, rekao je Celjak dodavši kako su zatim doznali, a što je i Cindrić sama potvrdila, da nije sama slučaj prijavila policiji tražeći da se otkrije autor nego je policija samostalno pristupila istražnim radnjama.

„Izgleda da je ovdje puno čudnih okolnosti, da je istina duboko zakopana u gradskom sustavu i da će izaći u javnost uskoro. Omalovažavanje i uvreda ministra Tome Medveda uvreda je i za sve hrvatske branitelje, zbog čega HDZ traži njezinu ostavku na funkciji predsjednice, ali i mjesto članice Gradskog vijeća. “ – zaključio je Celjak. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code