ZBIRNO IZVJEŠĆE 25. KOLA HRVATSKE PRVE NOGOMETNE LIGE

ZBIRNO IZVJEŠĆE 25. KOLA HRVATSKE PRVE NOGOMETNE LIGE

13. ožujka, 2018.

 

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 23. kola Hrvatske Telekom prve lige, te su na temelju izravnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja.

HNK HAJDUK – NK ISTRA 1960 3 : 2

Utakmica HNK Hajduk – NK Istra 1960 održana je 10. ožujka u Splitu na stadionu Poljud pred oko 8.000 gledatelja među kojima se nalazilo oko 3.500 pripadnika navijačke skupine Torcida (HNK Hajduk) i 20-ak pripadnika Demona (navijačka skupin NK Istre 1960).

Utakmica je protekla relativno mirno do početka drugog dijela. Tada, u 58′ aktivirana je jedna dimna kutija, a od 59′ do 63′ aktivirano je 30-tak baklji, dvije dimne kutije i ostali vatreni rekviziti. U 65. Minuti Torcida pali dvije baklje, a u 83-oj skandiraju sucu „Cigane Cigane“.

GNK DINAMO – NK LOKOMOTIVA 1 : 4

Na stadionu u Maksimiru u subotu 10. ožujka u 15 sati, odigran je susret 25. kola HT prve lige pred gotovo praznim gledalištem (svega 1.200 gledatelja). Nisu se pojavili ni pripadnici navijačkih skupina pa je susret protekao bez ikakvih ispada, osim pojedinačnih psovki upućenih uglavnom, sad već bivšem treneru Dinama, Mariju Cvitanoviću.

NK CIBALIA – NK OSIJEK 1 : 1

Slavonski derbi u 25. kolu HT prve lige odigrali su 11. ožujka u 17 sati na gradskom stadionu u Vinkovcima nogometaši Cibalije i Osijeka pred oko 1.500 gledatelja, među kojima su se isticali Ultrasi (navijačka skupina NK Cibalije), njih stotinjak, te blizu 300 pripadnika Kohorte (NK Osijek).

Susret je protekao u glasnom navijanju i uglavnom u korektnoj navijačkoj atmosferi, osim prilikom dosuđenog jedanaesterca za Osječane, kad su Ultrasi višekratno skandirali „HNS pederi, nogomet ste sjebali“(15. minuta) i sucima (?) „Cigani, Cigani“. Bačena je i jedna petarda u 60. minuti.

NK INTER – NK RIJEKA 0 : 3

Na stadionu u Zaprešiču u subotu 11. ožujka odigrana je utakmica 25. Kola HT prve lige ispred 150 pripadnia navijačke skupine Armada.

Utakmica je prošla u pretežno korektnom navijanju, ali i uz nekoliko ispada, primjerice u 20′ kad pripadnici Armade pjevaju Mrzim Dinamo, mrzim Hajduka, mrzim purgera i tovara. U nekoliko navrata čuje se uzvikivanje Purgerske pičke, a u

73′ Mrzim Dinamo, i opet  Purgerske pičke. Pred sam kraj susreta (87′) zapaljena je baklja, a riječki su navijači upozoreni da je takvo ponašanje na stadionima neprihvatljivo.

Za HHO:

Ivan Zvonimir Čičak

predsjednik T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code