ZBIRNO IZVJEŠĆE 13. KOLA PRVE HNL

ZBIRNO IZVJEŠĆE 13. KOLA PRVE HNL

20. listopada, 2015.

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 13. kola Prve HNL, te su na temelju izravnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja:

NK SLAVEN BELUPO – HNK KAJDUK 0 : 1

Utakmica 13. kola Prve HNL odigrana u Koprivnici, 18. listopada 2015. u15.00 sati na Gradskom stadionu pred oko 2.500 gledatelja, među kojima se našlo više stotina (500-600) pripadnika Torcide. Susret je većim dijelom protekao u sportskoj atmosferi i navijanju. Velik broj „torcidaša“ poremetio je unekoliko organizaciju utakmice, jer ih je osiguranje moralo propustiti i na rubne dijelove tribina, uz ostale gledatelje. Zahvaljujući dobrom osiguranju nije došlo do neželjenih scena, ali je zato Torcida u nekoliko navrata grubo i šovinistički reagirala.
Između ostaloga poručili su političarima „desnima“ i „lijevima „ da „odjebu“ od njih, a istakli su i ksenofobni plakat i transparent upućen migrantima koji prolaze Hrvatskom.
Višekratno skandiranje „HNS pederi, nogomet ste sjebali“ čulo se u 19. minuti, no Torcida je sve do pred kraj susreta glasno, ali korektno navijala. Međutim, u sedamdesetim minutama, nakon pjevanja „Moje domovine“, te skandiranja „Vukovar, Vukovar“ uslijedilo je „Mi Hrvati ne pijemo vina, samo krvi, samo krvi, četni
oga sina“, a odmah potom skandiranje „Srbe na vrbe“ (71. i 72. minuta). U 83. minuti Torcida pali jednu dimnu kutiju, a u sudačkoj nadoknadi, nakon isključenja Caktaša, ori se „Cigani, Cigani“ (sucima), a sve završava s „HNS pederi, nogomet ste sjebali“ (90.+4).

GNK DINAMO – NK ZAGREB 4 : 1

Utakmica 13. kola Prve HNL odigrana je u Zagrebu, 16. listopada 2015. u 18.00 sati na stadionu Maksimir pred 721 gledateljem od kojih je bilo 20-ak pripadnika Fun Cluba – mamićevci (GNK Dinamo). Susret je protekao u sportskoj atmosferi bez ikakvih izgreda.

NK LOKOMOTIVA – HNK RIJEKA 1 : 2

Utakmica 13. kola Prve HNL odigrana je u Zagrebu, 17. listopada 2015. u 19.00 sati na stadionu u Kranjčevićevoj pred 682 gledatelja, od kojih je bilo oko 150 pripadnika Armade (HNK Rijeka). Susret je protekao bez većih incidenata. Pripadnici Armade u 18. minuti višekratno skandiraju „Purgerske pičke“. U 51. minuti skandiraju sucu „Osječka pičko“ te nakon toga u 54. „Mrzim Dinama, mrzim Hajduka, mrzim purgera, mrzim tovara, riječka Armada“. U 63. minuti skandiraju „HNS pederi, nogomet ste sjebali“, a u 69. minuti „Jebo te Mamić“.

NK ISTRA 1961 – NK OSIJEK 2 : 1

Utakmica 13. kola Prve HNL odigrana u Puli, 17. listopada 2015. u 15.00 sati na stadionu „Aldo Drosina“ pred točno 746 gledatelja, a među kojima je bilo i četrdesetak pripadnika Demona (navijačka skupina NK Istre 1961), dok gostujućih navijača nije bilo.
Utakmica je protekla u mirnom ozračju, uz korektno navijanje Demona.

za Hrvatski helsinški odbor

Ivan Zvonimir Čičak
predsjednik T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code