BOĆARI IZ TRILJA POBJEDNICI TURNIRA U ZAGREBU

BOĆARI IZ TRILJA POBJEDNICI TURNIRA U ZAGREBU

12. siječnja, 2014.

bocanjeac4

Šesnaest boćarskih ekipa iz Hrvatske, od  Vukovara, preko Varaždina i Trilja do Dubrovnika, našli su se u zagrebačkom Boćartskom domu 11. siječnja i odmjerili snage u vještini bacanja balota, bližanju i gađanja bulina.

U svakoj ekipi su glavni nositelji igre branitelji, poneki od njih i invalidi iz rata. Došao ih je pozdraviti i gledati ratni vojni invalid Midrag Demo, pročelnik Ureda branitelja Grada Zagreba. Organizator turnira prijateljstva 2014. godina je BK Mizerola iz Zagreba čiji je predsjednik Ivan Gusić zvani Garo.

 Da bi se turnir mogao održati i biti na visini omogućili su svojim darovima Ante Ledić, Katica Fiolić i Filip Brekalo. Studentski centar se pobrinuo da boćari i njihovi prijatelju uživaju u grahu s kobasicama i slasnom odojku.

Pri kraju trunira pojavio se gradonačeknik grada Zagreba Milan Bandić, gledao finale i pobjednicima podijelio medalje, pehare i plakete. Gradonačenika su boćari darovali drvenim boćama, koje je za njega izradio vrsni majstor stolar Roko Mijić.

Nakon cjelodnevnog iscrpnog nadmetanja, četvrto mjesto osvoliji su majstori s mora ekipa Kostrene, treće Trstena iz Njivica sa otoka Krka, drugo ekipa iz zagrebačkog kluba Zagreb Dr. Ante Starčević, a  prvo mjesto pripalo je boćarima  iz Trilja, koji su pobijedili svojedobne evropske i svjetske prvake.

Po završetku turnira, gradonačelnik, boćari i njihovi prijatelji gledatelji bili su počašćeni i dobrim Ledićevim vinom.

Sve su to uveselili  pjevači klapskog pjevanja i rere.

 Ante Matić T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code