ZAŠTO SU ZABORAVLJENI MILIJUNI SUPRUGA I KĆERI POLITIČARA U RAIFFEISEN BANCI U AUSTRIJI?

ZAŠTO SU ZABORAVLJENI MILIJUNI SUPRUGA I KĆERI POLITIČARA U RAIFFEISEN BANCI U AUSTRIJI?

14. veljače, 2018.

 

 

Dozvoljavamo političkom lobiju da nam uludo troše milijarde i da budu kažnjeni premještajem na još bolje mjesto! Dozvoljavamo da gornjogradski vladari uzimaju milijardske kredite i da dijelom tih kredita pune svoje račune u inozemnim bankama. I da na račune svojih supruga, sinova, kćeri, punica, roditelja, rodijaka… šalju milijune eura ili dolara. Dozvoljavamo da se banda lopovska izvlači na najgluplji i najprozirniji način, nazvan – sukobom interesa. Opljačkane milijarde svode se na “sukob interesa” – lažnu “zakonitu” tvorevinu za zaštitu lopova i kriminalaca

Napisao: Saša Radović

Moja nacija za koju sam se četiri godine borio puškom i dvadeset godina perom, odavno je bolesna. Dijagnoza je; Alzheimerova bolest u terminalnoj fazi – sve se zaboravlja i nestaje! I naš vrli premijer Plenković rekao je: “Svi mi imamo kolektivnu amneziju”. Zaboravljamo, šutimo i puštamo da nam banda lopovska poždere i posljednje mrvice sa stola!

Puni kao brod

Martina Dalić, “puna kao brod” treba otići? Vjerojatno opet na dobru fotelju s masnim primanjima? I, ništa!!! Zaboravili smo da je gadno oštetila Republiku Hrvatsku, odnosno sve nas! Valjda je to i gadno naplatila? Isto, manje ili više, kao i svi koji su pogodovali američkom podzemlju; strvinarskim fondovima Knighthead Capital Menagement LLC. Poslovi u podzemlju su na neki način pošteni, bolje reći, “fair play” – dogovorene koruptivne postotke za pojedini posao pošteno se isplaćuju. Iako imamo amneziju nismo zaboravili da je Ante Ramljak i prije otvaranja afere Agrokor surađivao s Amerikancima. Navodno je i autor famoznog Lex Agrokora. Dakako, u dogovoru s premijerom Plenkovićem i s ministricom Dalić.

Vratimo se malo unatrag; Zaboravili smo da je Slavko Linić svojim predstečajnim nagodbama oštetio državu za pedesetak milijarda kuna i nestao s političke scene. I, ništa!!! A onda iscure podaci da Linićeva bivša supruga čuva 5.962 000 eura u Reiffelsen-Landesbank Steierbank AG? Po tome slijedi da se Linić dobro “nagodio” s poreznim neplatišama. Pri kraju Mesićevog drugog predsjedničkog mandata, njegove kćerkice imale su u istoj banci oko 16 milijuna eura. I ništa!!! Glupo bi bilo nabrajati dalje, ali prisjetimo se Vidoševića. On nije mogao od svojih legalnih mjesečnih prihoda imati to što ima i ubijati bijele medvjede. I, ništa!!!

Da nismo zaboravna i glupa nacija koja živi u Kriminalnoj Republici Hrvatskoj – svi gore navedeni bili bi locirani, uhićeni i transferirani u Remetinec, Lepoglavu ili Glinu, a sva nezakonito stečena imovina bila bi konfiscirana. Ne bi ti lopovi mirno šetali po parkovima svojih vila – nego bi godinama robijali. I pacijenti iz Klinike za psihijatriju u Vrapču znaju da Mesićeve kćerke ne mogu pošteno zaraditi 16 milijuna eura, i da “naš Stipe” sa svojom predsjedničkom plaćom nije mogao zaraditi 16 milijuna eura. Mnogi od nas kadkad pozavide Kinezima. Tamo je uobičajena smrtna kazna za korupciju.

Prije nekoliko dana premijer Plenković izrekao je na lijepom hrvatskom jeziku: “Svi mi imamo kolektivnu amneziju”. Naš premijer ima odličnu memoriju i mogao je to izreći na svih osam jezika koje govori; na engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, srpskom, bosanskom, crnogorskom i hrvatskom. No, zaborav mu je još bolji; zaboravio je na tvorca bogate mafije, Franju Tuđmana i njegovu pretvorbu i privatizaciju. Zaboravljeni su osuđeni i neosuđeni zločinci iz HDZ-a i osuđena sama stranka za korupciju kojoj je on na čelu. Zaboravlja Plenković i sramotno pravosuđe koje narod zove, “krivosuđe”, a zatim i žalosnu, tragičnu pa i smiješnu instituciju DORH. Tisuće kaznenih prijava s relevantnim dokazima i s evidentnim indikacijama, Cvitan i Bajić rješavaju promptno. Najprije se u stroju te prijave sjeckaju na tanke trake, zatim se spale i pepeo se pušta u kanalizaciju. Zaborav liječi sve pa i sramotu da siromašna Hrvatska ima najveću gomilu uhljeba i parazita u EU – u upravi, samoupravi i u javnim službama. Jedan dio tih stotina tisuća (237.000!) “radnika” nešto i radi, ali ogroman broj su uhljebi, paraziti, kradljivci našeg vremena i novca. Mnogi od njih, najčešće iz Plenkovićeve stranke, čak ni ne dolaze na posao, ali beru masne plaće i privilegije. Bolje je ne nabrajati dalje zbog mentalnog, ali i onog običnog zdravlja. Počnemo povraćati i pljuvati.

Sve manipulacije i pljačke kojim su godinama punili svoje bankovne račune; sanaderi, kalmete, vidoševići, pašalići, hanžekovići, rajići i slični, imaju barem psihološko opravdanje u njihovoj pohlepi i kriminalnoj orijrentaciji. Znali su da ih nitko neće proganjati, jer u Hrvatskoj ne postoji Tužiteljstvo. A korumpirani sudovi – ako treba – odbacit će optužbe zbog nedostatka dokaza ili će voditi postupke desetljećima, sve do zastare!

Kolektivna amnezija

I sada ono najgore! Ono što je nemoguće opravdavati – apsurdni je suicid hrvatskih mozgova – totalna amnezija hrvatskih građana, jer dozvoljavamo političkom lobiju da nam uludo troše milijarde i da budu kažnjeni premještajem na još bolje mjesto! Dozvoljavamo da gornjogradski vladari uzimaju milijardske kredite i da dijelom tih kredita pune svoje račune u inozemnim bankama. I da na račune svojih supruga, sinova, kćeri, punica, roditelja, rodijaka… šalju milijune eura ili dolara. Dozvoljavamo da se banda lopovska izvlači na najgluplji i najprozirniji način, nazvan – sukobom interesa. Opljačkane milijarde svode se na “sukob interesa” – lažnu “zakonitu” tvorevinu za zaštitu lopova i kriminalaca. Umjesto momentalnog otvaranja istraga i uhićenja, našim političkim kriminalcima sudi smiješno Povjerenstvo za sukob interesa. Osude su “drakonske”; tisuću, dvije tisuće, pa i tri tisuće kuna! Umjesto dugogodšnjeg zatvora i konfiskacije imovine i imovine bliskih srodnika za koje nema dokaza o porijeklu imovine.

Ta farsa kažnjavanja čistog kriminala, izdaje i pljačke domovine putem spomenutog Povjerenstva – krajnje je perfidna i uvrjedljiva igra kojom se ismijava cijeli pošteni dio Hrvatske.

Plenkovićeva rečenica:”Svi mi imamo kolektivnu amneziju” ipak je samo polovično točna. Hrvatski građani zaista imaju amneziju, ali ONI, ne! ONI nisu zaboravili Tuđmanov model drpa i pljačke kojim su uspostavljena tajkunska carstva. I kad smo se svi ponadali da se aferom Agrokor otvaraju neke nove perspektive borbe protiv korupcije i kriminala – došao je s neba “dažd od sumpora i ognja”. Baš kao što se u Sodomi i Gomori taložilo zlo i nemoral, i u našoj metropoli događalo se isto. Dovoljno je spomenuti Agrokor i imena; Ramljak, Dalić, Marić, Plenković… i svima je sve jasno. Ni odlagalište smeća Karepovac tako ne smrdi. Opet pljačka, izdaja domovine! Mogu nas uvjeravati do Sudnjeg dana da milijardske dugove Agrokora nećemo plaćati mi – ali im ne vjerujemo! “Vrhnje” će pokupiti strvinari iz Knighthead Capital Menagement LLC i oni koji su im namjestili “deal”. Na kraju farse o spašavanju Agrokora, 160 (slovima: stošezdeset!) savjetnika (svaki je plaćen 3,2 milijuna kuna) sastavit će “točno” izvješće kojim će se naivne hrvatske građane uvjeriti da je sve OK. A, ne može biti OK, nismo zaboravili da samo postupak restrukturiranja, to jest Ramlajk i savjetnici, stoje nešto preko 70 milijuna eura. Znate li tko to plaća??? Mi!

Na kraju – papala maca! Generacije hrvatskih građana vraćat će dugove, a banda lopovska zadovoljno će trljati ruke. Mnogi računi će se podebljati. I opet će se netko iz “elite” povući iz javnog života bez ikakvih sankcija, kazne i oduzimanja nezakonito stečene imovine. I opet, ništa!!!

O pravdi, poštenju i dolasku proljeća pjevat će ptice na granama!

Nisu baš svi hrvatski mozgovi istrunuli i izgubili se u “alzheimeru”. Oni mladi, zdravi stručnjaci i snažni radnici bježe daleko, daleko, da se više nikada ne vrate. Ako uzmemo u obzir da skoro 400 tisuća ljudi nema od čega živjeti zbog blokada i ovrha, te da nas se manje rađa nego umire – godišnje će nam odlaziti oko 100 tisuća građana. Ne možemo im zamjeriti. Sa srećom im bilo!

Slijede nova zaposlenja tisuća uhljeba, a Kolinda troši kao pijana milijarderka. Još češće će putovati u inozemstvo s gardom smiješnih srednjevjekovnih grenadira, tjelohranitelja, savjetnika, frizerki, manikirki i ostale svite. Zatim skupe predstave u domovini – tKolindini uhljebi zajedno s “uredom predsjednice” selit će se iz grada u grad. Troškovi putovanja, debele dnevnice, bačeni milijuni… S obzirom na njezine ovlasti, bolje bi bilo da njeni uhljebi sade krumpir na Pantovčaku.

Plenković će na pet (ili osam) jezika hrabro braniti Piranski zaljev. Danas je vlada RH bacila novih 30 milijuna našeg novca na nove preskupe limuzine s najmanje 280 konja i s grijanim sjedištimaI Sutra će opet! A, mi glupi narod, šutimo!

Anno Domini MMXVIII. T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Jelena
  #1 Jelena 15 veljače, 2018, 07:17

  Jedni su ginuli, bili ranjavani, protjerivani, marginalizirani,odvođeni u srpske kazamate, nestajali, drugi su postajali elita, na temelju nezakonito stečene imovine, krađe, pretvorbe i privatizacije. Kasnije se to nastavilo pokriveno i prikriveno zakonima tih moćnika – ratnih profitera.Mnoge niš koristi danas vladaju državom i dalje osiromašujući narod, dok mlade tjeraju van granica Hrvatske. To je nama naša borba dala, da imamo namjesnika za “maršala”.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno XX
  #2 Anonimno XX 14 veljače, 2018, 20:47

  Da nije možda nastupila zastara pretvorbe ili su ovi iz Vlade postali dijagnostičari u medicini.
  Sinkope i ostale dijagnoze daju stručnjaci.
  ma ove svote nisu ništa prema onome što imaju Todorić i njemu slični.
  Mesić je to i zaslužio. Ipak je on čovjek preko osam banki života, prošao je mnogo toga, valjda je nešto i zaslužio.

  Gospodine saša vi znate potrefiti u srž.
  sad se malo pozabavite i s oni tajkunima i direktorima sa dvadeset godina starosti, koji su upropastili Croatia bus, a nisu odgovarali.
  Stvarno ste maher u svemu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 14 veljače, 2018, 16:13

  sve loše iz srboslavije smo pokupili

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code