ZAŠTO SE VLADA KAO ZA AGROKOR NIJE ZABRINULA ZA 300 TISUĆA BLOKIRANIH

ZAŠTO SE VLADA KAO ZA AGROKOR NIJE ZABRINULA ZA 300 TISUĆA BLOKIRANIH

31. ožujka, 2017.

 

 

Vlada nikako ne smije preuzimati ničije privatne obveze, jamstvima stajati iza dokazanih nesposobnih samozvanih, meneđerskih struktura. Bude li tako postupila, nepovratno troši vrijeme svojih građana, mladih naraštaja, koji trebaju pravo obrazovanje, uspješni trebaju pravedni državni okvir, a ne zarobljavanje u dužničko ropstvo. Zamislite da vi ne vodite poslovne knjige, kako netko iz Porezne uprave misli da biste trebali, neće vas oprati niti Dunav, niti Sava

Napisao: Šefik Orlić

Slušamo ovih dana sa raznih strana „Sada je glavno zaustaviti paniku“, radi se o sažetom opisu situacije oko Agrokora i svega što ta kompanija podrazumijeva. Nije nimalo važno što je 300 000 građana Hrvatske blokirano u ovrhama, OPG-eovi, d.o.o. mali, srednji poduzetnici, građani, branitelji, umirovljenici, dakle svi oni koji svakodnevno po „špeceraj“ odlaze u isti taj mega-projekt pojedinca, kojemu je država samostalna neovisna Hrvatska popuštajući, gledajući kroz prste stvarajući mastodonta invalida, omogućila osobno bogaćenje, na osnovama društvenog vlasništva, kao i banke koje je sanirala pa prodala višetruko jeftinije da bi iste došle glave građane iste te neovisne, samostalne europske Hrvatske. Dakle Vlada- Vlade sve, a naročito ova sa nedosljednom koalicijom, oglušile su se, ogriješile se o narod, jer nisu odmah postupili u korist svoga naroda, da pomognu ne samo sa „francima“ nego i sa blokadama i ovrhama. Nezamisliva je lakoća izazivanja kaosa od strane Vlade, koja ne zna koji su joj prioriteti, možada da vas podsjetimo, prvi prioritet je Republika Hrvatska sa svim svojim građanima, naročito braniteljima koji su stvorili osnovu – supstancu koju sada neki mangupi počinju do krajnjih granica svojatati privatizirati, tako da je ugrožena opstojnost. Ovo graniči sa ludilom. Mora se hitno stati na kraj sveopćem metežu i grabežu, jer u njemu sudjeluju upravo institucije države, koje nemilosrdno štete svojim građanima.

Nesposobne menađerske strukture

Vlada nikako ne smije preuzimati ničije privatne obveze, jamstvima stajati iza dokazanih nesposobnih samozvanih, meneđerskih struktura. Bude li tako postupila, nepovratno troši vrijeme svojih građana, mladih naraštaja, koji trebaju pravo obrazovanje, uspješni trebaju pravedni državni okvir, a ne zarobljavanje u dužničko ropstvo.

Zamislite da vi ne vodite poslovne knjige, kako netko iz Porezne uprave misli da biste trebali, neće vas oprati niti Dunav, niti Sava, a ovako čuje se da je problem nastao upravo u problematičnim navodima Agrokorovih financijskih bilanci. Znači javila se opravdana sumnja. Možda i jeste, pokazat će vrijeme, ali sumnje nema da je 300 000 građana u velikim prolemima, a država ne iskazuje paniku, mimiku, suosjećanje, nego je u vlasti u resoru financija isti onaj čovjek koji je sve ovo i napravio Agrokoru. Ja bih se zapitao, kako možemo biti sigurni da će državne financije izbjeći zamku, neće jer već je krenuo spiralom zaduživanja, kao i prethodnici, bez pitanja Sabora i odluke naroda. Neki će kazati što se bunimo, izabrani su, da točno, ali ne da nam rade o glavi i ugrožavaju opstojnost Hrvatske i njenih građana, samovoljno bauljajući bez izrazite orjentacije na građane, kojima treba dati osjećaj pripadnosti, sigurnosti i ponosa na svoju voljenu domovinu Hrvatsku, krvlju branitelja obranjenoj od velikosrpskog nasrtaja na njene vrijednosti i opstojnost.

Istina i domovina pravi su orjentiri

Panika je dobra, ne treba se bojati, jer tko se je boji nema kompasa vrijednosti i izgubit će se u bespućima ljudske zlobe i pohlepe, utapajući prvog do sebe, radi osobne koristi, to Vlada sada može povjesno ispraviti i vratiti se vrijednostima Domovinskog rata, zajedništva, brat uz brata, sestra uz brata, ponosa i zanosa, da će se stvoriti nešto novo na ljudskim vrijednostima sazdano, a to je trajna veličina, ne farizeji i lakrdijaši iz balkanske krčme.

Dakle, istina i domovina pravi su orjentiri i eliksir lijek protiv panike, jer je usmjereno na dobrobit čovjeka, jer će se pokazti snaga zajedništva prema svima kojima smeta razvoj i uspjeh hrvatske nacije. Nemojte klunuti duhom, nemojte posustajati u ponavljanu istinskih vrijednosti, nemojte se odreći svojih poginulih, nestalih branitelja.

ISTINA I DOMOVINA! T

 

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Black Jack
  #1 Black Jack 4 travnja, 2017, 23:31

  Treba riješiti konačnu tu našu AntifaMafiju Gregurić, Mesić. Manolić & To Do Rich.
  Dosta je toga smrada i lopovluka udbaških kenjatora!

  Vlad RH i,ma da ibaci te odreode koje je To Do Rich postavio u Upravu.
  To je sve društvene imovine dobivena za judine škude i tehnolški se podigla sa našim poreznim novcima!
  Ta sranja govna su samo tu da prikriju izvućen novac iz koncerna.
  Odmah DORH i Vlada imaju da reagiraju i da sve aktere strpaju u istražni zatvor.
  Preko austrijskihn banka se pralo indirektni novce ruskih oligarha u RH a preko To Do Richa direktno ulaže rusija u hrvatsko gospodarstvo što je nedopustivo!
  Gdje su bili nadzorne organe kada su dozvolili ruski kapital jedne državne banke da ulažeu u hrvatsko gospodarstvo.
  Pa toga se samo Udba mogla sjetiti!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Hrvatski posavac
  #2 Hrvatski posavac 31 ožujka, 2017, 17:33

  Sve Todorić sebi htjeo
  Nekada se zaletjeo
  Od ljudi napravio robove
  Namaknuo sebi puno love
  U ožujku gle ti vraga
  Popustila njegva”snaga”
  Za njega se Vlada bori
  Hoće hitan zakon da izbori
  Sve u šaci Ivica jož drži
  Ruski bankari bili su brži
  E sad Ivo račune položi
  Pa radnicima plaće složi
  Ipak oni stalno rade
  Jako malo i zarade
  Sjećaju se Ivice klinca
  Sad je blizu Remetinca
  Što se u Agrokoru radi
  Neke firme u blokadi
  E neka se Todorić vadi
  nek se na njem banka sladi.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code