DOMOBRANI LJUBICU POLJAK SMJENJUJU ZBOG HODOČAŠĆA U JASENOVAC

DOMOBRANI LJUBICU POLJAK SMJENJUJU ZBOG HODOČAŠĆA U JASENOVAC

6. studenoga, 2017.

 

 

Prva je sučeljavanja izazvao švicarski urarski precizni legalist Ivica Vukelić iz Ogranka HD-a u Zaprešiću, pitajući je li dopredsjednica središnjice Ljubica Poljak još uvijek članica udruge. Pitanje se temeljilo na kolovoškom pisanom zahtjevu članova i predsjednika dugoreškoga Ogranka da se razriješi dužnosti dopredsjednice na razini države, jer je mimo suglasnosti matičnoga ogranka sudjelovala u hodočašću spomen-dana domobrana desetak gradskih organizacija „Staze hrvatskih mučenika“ u Jasenovcu i Sisku. Kako je procedura odlučivanja u Časnom sudu HD-a zaobičena, a dugoreški je ogranak ignorirao statutarnu postupnost, nelogično je bilo zahtijevati smjenu gđe Poljak s dužnosti na državnoj razini.

Napisao: Franjo Dobrović

Subotnja izvještajna skupština središnjice „Hrvatskoga domobrana“, održana u klubu ratnih veterana „Hrvatskoga pletera“ na Jelačićevu trgu, ostat će zapamćena po brojnim zanimljivim gostima i temama. Ponajprije, izaslanici skupa 2800 hrvatskih ratnih vetrana iz 38 ogranaka srdačno su i s oduševljenjem popratili nazočnost velikoga domoljuba, povjesnika i političkoga analitičara prof. dr. Zdravka Tomca, ratnoga člana Vlade nacioalnoga jedinstva Republike Hrvatske.

Domobranski sin

Profesor Tomac je izaslanicima 2800 štovatelja hrvatske vojničke tradicije, skorim jubilarcima 150. obljetnice „Hrvatskoga domobrana“, poželio mnogo novih uspjeha u razotkrivanju povijesnih istina o stradavanju pripadnika regularne vojne sile u režimu Austro-Ugarske Monarhije i Nezavisne Države Hrvatske. Vjernički obraćeni bivši član SKH i visoki dužnosnik vlasti propale jugoslavenske države, otkrio je sudionicima skupa da je i njegov otac za Drugoga svjetskoga rata u Garčinu i rodnoj Slavoniji bio vojnik hrvatskoga domobranstva. U prostorijama HP-a viđen je i poznati domoljub dipl.iur. Bosiljko Mišetić. Izvješće o radu i financijsko izvješće udruge tijekom prošle kalendarske godine, podnio je predsjednik Nikola Matičić, uz komentare i nadopune dopredsjednika Željka Tomića i Jurja Fruka, te tajnika Dražena Žagija i drugih. Izvješće Nadzornoga odbora i njegove predsjednice Marice Đureković, kao i ostali dokumenti, prihvaćeni su s podosta primjedaba i dopuna uz puno jednoglasje.

Status dopredsjednice Ljubice Poljak

Ipak, prva je sučeljavanja izazvao švicarski urarski precizni legalist Ivica Vukelić iz Ogranka HD-a u Zaprešiću, pitajući je li dopredsjednica središnjice Ljubica Poljak još uvijek članica udruge. Pitanje se temeljilo na kolovoškom pisanom zahtjevu članova i predsjednika dugoreškoga Ogranka da se razriješi dužnosti dopredsjednice na razini države, jer je mimo suglasnosti matičnoga ogranka sudjelovala u hodočašću spomen-dana domobrana desetak gradskih organizacija „Staze hrvatskih mučenika“ u Jasenovcu i Sisku. Kako je procedura odlučivanja u Časnom sudu HD-a zaobičena, a dugoreški je ogranak ignorirao statutarnu postupnost, nelogično je bilo zahtijevati smjenu gđe Poljak s dužnosti na državnoj razini. „Optužena“ Ljubica Poljak je stoga kao potvrdu svoje pripadnosti HD-u nazočnima pokazala svoju člansku iskaznicu udruge. Neuspio pokušaj argumentiranja neprihvatljive odluke članova Ogranka Duge Rese, bio je istup predsjednika Miljenka Vdovića, koji je kazao kako je naljućena gđa Poljak bacanjem ključeva reagirala na zabranu sudjelovanja u hodočašću. Poslije svega, Vdović je naglasio kako će statutarna procedura sankcioniranja naknadno biti provedena, što još uvijek ne znači da skupština automatski mora provesti zahtjev iz Duge Rese. Premda je na sjednicama Izvršnoga odbora u srpnju i rujnu, provokativnim i nekontroliranim nastupom iznuđivanja novca iz poluprazne blagajne središnjice, izazvala jednoglasno protivljenje, preds(jed)nica i izaslanica Kutine izostala je s izvještajne skupštine. Sudionicima skupa suradnica na projektu monografije „Svjedočanstva glinskih logoraša“ Ive Lipaka, Gordana Pintarić“, zajedno sa suprugom Goranom Fistrićem, priredila je i projicirala dokumentarni film o ratnim stradanjima na Banovini i u brojnim četničkim logorima diljem zemlje. T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. VICTORIA SALGADO
  #1 VICTORIA SALGADO 10 studenoga, 2017, 04:55

  Pozdrav,
  Ovo je obavijestiti javnost da je gospođa Victoria Salgado, renomirani privatni zajam zajmodavac otvorio financijsku priliku za sve kojima je potrebna bilo kakva financijska pomoć. Trebate li zajam? Potrebna vam je hitna sredstva za rješavanje problema u hitnim slučajevima? Ili vam je potreban zajam za brisanje dugova ili financiranje vašeg projekta? Jeste li odbijali banke i druge financijske agencije? Nemojte tražiti više jer to je vaša prilika da postignete svoje snove. Nudimo brze i pouzdane korisničke zajmove po kamatnoj stopi od 2% za ljude, tvrtke i društva bez obzira na narudžbu kupaca ili kreditnu povijest. Naši uvjeti i uvjeti jasni i vrlo razumljivi. Naše transakcije su 100% sigurne i zajamčene.

  Pošaljite nam e-poštu na: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Ante
  #2 Ante 8 studenoga, 2017, 02:20

  Svjet vidi da u Hrvatskoj vladaju jugoslaveni.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Velebit
  #3 Velebit 7 studenoga, 2017, 14:10

  Kad ce Hrvatska vlada priznati Hrvatsku praoslavnu Crkvu ?Za Dom Spremni.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #4 Anonimno 7 studenoga, 2017, 12:47

  Joj opet ludi Frano pobjega iz ludnice

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. FRANO
  #5 FRANO 6 studenoga, 2017, 15:55

  TOMAC, POTOMAK I DUHOVNI SLJEDNIK STEPINČEVOG DOMOBRANA!!!

  OVOM TOMCU NIJE MOGUĆE ODGOVORITI ,A DA BI ON RAZUMIO ,JER JE ON KATOLIK KOJI VJERUJE U DOGMU ,U ONAJ DRUGI SVIJET I SA TOG STAJALIŠTA MJERI OVAJ SVIJET I ONAJ NADAJUĆI , U STEPINČEVSKIM TAMOŠNJIM DVORIMA,A ON JE UVIJEK BIO JEDNE VRSTE POKLISAR ,PA BI RADO ,OPET SLUŽIO ,SAMO U KATOLIČKIM OBZORIMA SVIJETA KOJI SU VJEČNI. ZATO BI ,POŠTOVANOM GOSPODINU TOMCU ,SMJERNOM KATOLIKU, USTAŠKO-NACISTIČKO-ŠOVINISTIČKO-KLERIKALNO-KATOLIČKE SORTE,SAVJETOVAO , DA SE VIŠE NE JAVLJA PO OVIM SVJETOVNIM PORTALIMA GDJE SE SUSREĆU MISLEĆI LJUDI ,A NE INDOKTRINIRANI KATOLICI ,ZA KOJE HEGEL TVRDI DA SU NA STUPNJU NESRETNE SVIJESTI ,KOJI NIKADA NISU SA SOBOM NI PO SEBI ,UVIJEK SU ONOSTRANA BIĆA, PA NIJE NJEGOVO DA GOVORI ILI PIŠE O DRUŠVENIM PROBLEMIMA, JER NE ZNA MISLITI ,PA MU JE NAJJEDNOSTAVNIJE DA SE JOŠ VIŠE AKTIVIRA NA TOM DOGMATSKO-KLERIKALNO-NACISTIČKO-ŠOVINISTIČKOM PODRUČJU, KAKO BI GA S’KAPTOLA PRIJE PRIMJETILI I PREPORUČILI STEPINCU DA GA ŠTO PRIJE PRIMI U SVOJE DVORE,GDJE ĆE IMATI PRILIKU DA SE SASTANE I SA OSTALIM KATOLIČKIM SINOVIMA,KRUPNO-ZUBIM STOŽERNIKOM, SATRAPOM ,TUĐMANOM,EGZARHOM CRKVE U HRVATA ,KUHARIĆEM I PIZZA MAJSTOROM, ŠUŠKOM.PA AKO MATE BOBAN POVIRI NEKA SE SJETE HERCEG-POSKOČIJE KOJA JE PROPALA,KOJA JE BOSNU PRETVORILA U LATIFUNDIJE TRIJUH ZLOČINAČKIH RELIGIJA.
  ZATO I PREPORUČUJEM ,POŠTOVANOM TOMCU ,ONAJ SVIJET NA KOJEM ĆE SLOBODNO KATOLIČKO-NACISTIČKO-ŠOVINISTIČKI HRVATOVATI , ALI MEĐU SVOJIMA !!!!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code