ZAŠTO SE NE ZATVORE TRGOVAČKI LANCI KOJI SU PRODAVALI POKVARENO MESO?

ZAŠTO SE NE ZATVORE TRGOVAČKI LANCI KOJI SU PRODAVALI POKVARENO MESO?

24. studenoga, 2016.

 

 

Pojedine kafiće i male trgovine odmah zatvaraju ako uoče neke (sitne) pogreške, a privatnike koji jedva sastavljaju kraj s krajem još i debelo kažnjavaju. Jedan istinski hrvatski branitelj kad mu nisu željeli oprostiti niti pomoći oko duga od deset tisuća za neplaćeni porez zapalio se u svom osobnom automobilu

Napisao: Mladen Pavković

Hrvatska je pravna država. Za to smo se borili! Vjerujemo da se još sjećate kako je krajem 2015. prošla jedna starija žena kad je u središtu Osijeka prešla cestu dok je na semaforu gorjelo crveno svijetlo? Policajac krupnije tjelesne građe tada je srušio ženu na beton i – vezao je lisičinama!!! Ovu neviđenu brutalnost gledao je jedan mladić te rekao policajcu da tako ne postupa jer žena nije pružala otpor, a policajac mu je odgovorio: „Makni se! Hoćeš da i tebe privedem?“ Policajcu u intervenciji ubrzo su se pridružili i kolege koji su mu pomogli u odvođenju žene u policijsko vozilo.

Svi su rekli – bilo je to strašno za vidjeti!

Ali, zakon je zakon, za to smo se borili!

Tone neispravnog mesa

No, ovih dana puni su mediji o akciji pojačane kontrole mesa u deset (i više) distributivnih centara najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj. Rezultat akcije su tone (!) zdravstveno neispravnog mesa, i to gotovo u svim robnim kućama! Svi se slažu da je riječ o iznimno teškim slučajevima te da će tone neispravnog mesa koje je bilo na policama ili već pripremljeno za prodaju biti uništeno. Neki trgovci su se navodno snašli pa već prepakiravaju meso kojem istječe rok trajanja te se i dalje ponašaju kao da se ništa nije dogodilo i kao da se sve to njih ne tiče.

Pojedine kafiće i male trgovine odmah zatvaraju ako uoče neke (sitne) pogreške, a privatnike koji jedva sastavljaju kraj s krajem još i debelo kažnjavaju. Jedan istinski hrvatski branitelj kad mu nisu željeli oprostiti niti pomoći oko duga od deset tisuća za neplaćeni porez zapalio se u svom osobnom automobilu!

Dakle, nema milosti. Ipak, smo mi pravna država!

Sjetite se i one afere s prodajom „vode“ umjesto benzina i dizela na pojedinim benzinskim crpkama. Bura se digla, a nikome se ništa nije dogodilo.

Pa, naravno, kad smo mi pravna država!

Smiju nam se u lice

I sad umjesto da odmah (odmah!) zatvore trgovačke lance u kojima je pronađeno staro, smrdljivo i zdravstveno neispravno meso, oni nam ponovno prodaju maglu o „pojačanoj kontroli“ te o tome da će o svemu „javnost uskoro biti obaviještena“ i o tome slično.

Takve tvrtke i još k tome velike, koje se ne drže zakona ni koliko je crnog ispod nokta, pod hitno treba zatvoriti, a odgovorne strpati u Remetinec, dok se točno ne ustanovi o čemu se radi.

Ali, ne. Oni i dalje pune police svim i svačim („smećem“). I smiju nam se u lice.

Neka. Pa, ipak smo mi – pravna država, pa ipak smo se za to borili! T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Spectator
  #1 Spectator 26 studenoga, 2016, 23:37

  Ovo je prvi članak i prvi javni medij koji je postavio pravo pitanje. Kad se pronađe salmonela onda nije zagađen samo taj proizvod u kojem je salmonela potvrđena nego čitav prostor (skladište, police, podovi, zidovi i drugi proizvodi koji se u tom prostoru nalaze. Uništiti uzorak mesa ništa ne znači ako se ne “očisti” i “dezinficira” prostor u kojem je salmonela nađena. To znači da je manje važno smijeniti nekoga u ministarstvu, NAJVAŽNIJE JE DA SE PROSTOR U KOJEM JE NAĐENA SALMONELA ZATVARA NA SEDAM DANA I DA SU TOM PROSTORU MORAJU PROVESTI POSTUPCI koji nam kao kupcima garantiraju da salmonele neće biti u drugim proizvodima koji nisu testirani a prodaju se iz tog prostora. OK?

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Slavko
  #2 Slavko 25 studenoga, 2016, 00:05

  Bravo, ma što drugo.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code