ZAŠTO PUPOVAC NIKADA NIJE POSJETIO SRBE KOJI SU BRANILI HRVATSKU

ZAŠTO PUPOVAC NIKADA NIJE POSJETIO SRBE KOJI SU BRANILI HRVATSKU

2. ožujka, 2016.

images
Nema vremena obilaziti i davati potporu časnim i poštenim Srbima koji su kao hrvatski vojnici i policajci sudjelovali u obrani i stvaranju slobodne samostalne i neovisne hrvatske države. Kad ste primjerice čuli da su Pupovac ili Stanimirović rekli neku lijepu riječ za Srbe koji su istinski prihvatili Hrvatsku kao svoju Domovinu, odnosno za one koji su je od srpskog i inog agresora branili i puškom?

Napisao: Mladen Pavković

Milorad Pupovac, kojeg nazivaju i Srbin po zanimanju, u osječkom zatvoru posjetio je i na taj način javno dao podršku desetorici nepravomoćno osuđenih bivših pripadnika Teritorijalne obrane Trpinja i milicije tzv. SAO Krajine, koji su osuđeni na ukupno 139 godina zatvora! Optužnica ih tereti da su kaznena djela ratnog zločina počinili od rujna do kraja studenoga 1991. kao pripadnici pobunjeničkih paravojnih i pararedarstvenih snaga te da su zapovijedali i sudjelovali u protuzakonitom lišavanju slobode, zlostavljanju, mučenju i usmrćivanju hrvatskih civila i zarobljenih hrvatskih branitelja. Optuženi su i osuđeni, među ostalim, da su uhićene civile i branitelje tukli šakama, kundacima i palicama, prijetili im da će im motornom pilom odrezati ruke i noge, tjerali ih da pjevaju četničke pjesme, silovali uhićene žene, kao i da su 43 žrtve odvezli do Bobotskog kanala, gdje su ih ubili i zakopali. Žrtve, na žalost, nisu nikada pronađene.

Pritisak na sud

S obzirom da je Pupovac, kao saborski zastupnik i predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV), posjetio svoje „ratne drugove“ samo mjesec dana prije nego što će Vrhovni sud odlučivati o njihovoj žalbi na prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Osijeku, to nije ništa drugo nego određeni „pritisak“ na viši sud, bez obzira što je on izjavio da je taj njegov posjet (u društvu također srpskog saborskog zastupnika Mile Horvata) bio „privatne prirode“.
Ako je i bio „privatne prirode“, znači da je riječ i o njegovim prijateljima, tim više što te zločince nikada ni jednom riječju nije osudio, a još manje se sažalio nad nevinim Hrvatima koji su ubijeni u najstrašnijim mukama, samo za to što su bili – Hrvati! Osim toga, Pupovac je i 2013. kritizirao način na koji je policija uhitila te srpske ratne zločince, rekavši da su hrvatski policajci na taj način samo „zastrašili i uznemirili građanstvo“.

Pomozbog junaci

No, u toj priči čudno je i to da Pupovac ima vremena i mogućnosti posjećivati optužene i suđene srpske pomozbog junake, a da nema vremena obilaziti i davati potporu časnim i poštenim Srbima koji su kao hrvatski vojnici i policajci sudjelovali u obrani i stvaranju slobodne samostalne i neovisne hrvatske države. Kad ste primjerice čuli da su Pupovac ili Stanimirović rekli neku lijepu riječ za Srbe koji su istinski prihvatili Hrvatsku kao svoju Domovinu, odnosno za one koji su je od srpskog i inog agresora branili i puškom? Od njih se ne može čuti ni riječ „Hrvatska“ već „naša domovina“. Ali, ako toliko skrbe za optužene i suđene Srbe, što na isti način ne brinu i za optužene i osuđene Hrvate, a koji su također ranije bili u ratnim i inim postrojbama i stvorili su današnju Hrvatsku u kojoj razni pupovci i slični deset puta bolje žive nego većina Junaka hrvatskog Domovinskoga rata? Kada su primjerice rekli nešto pozitivno za generale Gotovinu i Markača, pa i one poginule kao što Blago Zadro?
Stoga, posjeta srpskim ratnim zločincima u Osijeku nije ništa drugo nego još jedna ogavna Pupovčeva – provokacija! T

6 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code