ZAŠTO PLAĆAMO HRT, A NE GLEDAMO NI REPREZENTACIJU?

ZAŠTO PLAĆAMO HRT, A NE GLEDAMO NI REPREZENTACIJU?

20. ožujka, 2019.

 

 

Sramotno je da na državnoj televiziji, koja je uz to i „puna“ dobro plaćenih propagandnih poruka, „nema“ novaca i za takve programe, a ima za razno razne „sapunice“, natjecanja (polu)darovitih pjevača i „beskrajno“ dosadne i „namještene“ razgovore, poput onih Aleksandra Stankovića. Čak je i emisija „Otvoreno“ izgubila svoju svrhu! Svaki dan, gosti njihovih emisija su manje-više jedni te isti, rekli bismo „provjereni kadar“

Napisao: Mladen Pavković

Hrvatska nogometna reprezentacija, nakon srebra na Svjetskom prvenstvu i odigrane Lige nacije prošle jeseni, pod vodstvom Zlatka Dalića, kreće u kvalifikacije za Euro 2020.

Prva utakmica je na rasporedu u četvrtak (21. ožujka 2019.) na zagrebačkom stadionu Maksimir, a u goste nam dolazi reprezentacija Azerbajdžana.

Ni to pretplatnici Hrvatske radiotelevizije (HRT) neće biti u mogućnosti gledati na malim ekranima, baš kao ni druge utakmice hrvatske nogometne reprezentacije!

Izravan prijenos se može pratiti na kanalima Nove TV i GOL.hr-u.

Najbolja naša nogometna vrsta je „izbrisana“ s ekrana HRT-a, jer i njihove druge utakmice će prenositi privatne tv kuće.

A zašto onda plaćamo tv pretplatu?

Marginalizacija

Na državnoj televiziji kažu da im je to „preskupo“, pa ćemo tako toga dana, kad igra hrvatska reprezentacija na prvom programu gledati emisiju „Puls“, na drugom film „Armin“, trećem „Izvan formata“, a na četvrtom neku znanstvenu emisiju „Prometej“.

Dakle, ni na jednom od čak četiri programa nema mjesta za – (svjetski) nogomet.

Mnogi se pitaju –  postoji li još neka država koja toliko marginalizira svoje vrhunske športaša (druge na svijetu!) kao Hrvatska?

Sramotno je da na državnoj televiziji, koja je uz to i „puna“ dobro plaćenih propagandnih poruka, „nema“ novaca i za takve programe, a ima za razno razne „sapunice“, natjecanja (polu)darovitih pjevača i „beskrajno“ dosadne i „namještene“ razgovore, poput onih Aleksandra Stankovića. Čak je i emisija „Otvoreno“ izgubila svoju svrhu!

Svaki dan, gosti njihovih emisija su manje-više jedni te isti, rekli bismo „provjereni kadar“.

A kad je tome tako, a jeste, onda se prijenosi za široke narodne mase, poput najbolje nogometne vrste, nikako ne uklapaju u njihovu koncepciju.

Narod im je jedino dobar za redovno plaćanje tv pretplate, a ona iznosi kao i participacija za zdravstvo.

Kratka emisija za branitelje

Kad je primjerice dodjela  filmske nagrade američkog Oscara tada se ne pita za cijenu, a baš za tu emisiju koja ima gledanost poput „trećerazredne“ rukometne utakmice (koju inače prenose) rezervirani su „najbolji“ termini, ako treba od „večeri do jutra“!

Da mogu, vjerojatno bi vrlo rado ukinuli i inače kratku emisiju za hrvatske branitelje – Veterani mira – i u tom terminu opet pustili neku „sapunicu“.

Oni koji plaćaju tu i takvu televiziju nemaju nikakvog utjecaja na program, već moraju gledati što im „aga“ u određenom terminu pusti.

Dakle, plaćati tv-pretplatu se mora, a prenašati nogometne utakmice hrvatske reprezentacije – ne mora!

Kakva je to država? T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Marie Alice
  #1 Marie Alice 6 siječnja, 2020, 13:22

  SRETNA NOVA GODINA SVIMA PROCITAJTE OVE KORISNE INFORMACIJE ZA GODINU 2020. KAKO DOSTAVITI ZAJAM PO JEDNOSTAVNOM PORUKU.
  Zovem se Marie Alice, samohrana sam majka 3 djece i takoder sam medicinska sestra u Zagrebu. Ovo je moja prica u 2019. godini, prevarili su me neki zajmodavci, svejer sam tražio kredit dok konacno nisam upoznao ovu lijepu ženu koja mi je pomogla da dobijem internetsku zajam. Ovo je opipljivo svjedocanstvo kako sam primio kredit od 60,000 eura uz kamatnu stopu od 2%. Receno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlucio kontaktirati s njom i ona mi je pružila priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam dobro zaradio kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: ([email protected]) (WhatsApp: +16014560144)

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Žrdina
  #2 Žrdina 24 ožujka, 2019, 09:42

  Yutel druga Bude.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 22 ožujka, 2019, 23:41

  Ovo je istinito. Jel ljudi to uopće čitaju? Ponašaju se ko ovce. Plaćaju i točka. I onda plaču.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. lickeer
  #4 lickeer 20 ožujka, 2019, 17:49

  Trebalo bi probati što bi se dogodilo kad nebi plaćali TV pretplatu:
  Dali bi se nešto popravili?

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Anonimno
  #5 Anonimno 20 ožujka, 2019, 08:31

  Strašno je. Plaćamo, a nemamo utjecaja. Prikazuju nam što hoće. Koji su na vlasti, to je program.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Anđelo
  #6 Anđelo 20 ožujka, 2019, 06:25

  Pozovimo narod da bojkotira HRT neplaćanjem harača od 80 kuna, da bojkotira nesposobnu i anemičnu vlast koja je izvor svih naših poratnih zala, korupcije i lopovluka.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code