ZAŠTO KLUBOVI DJECI NAPLAĆUJU ČLANARINU KAD IM GRAD SVE PLAĆA?-pismo jednog roditelja

ZAŠTO KLUBOVI DJECI NAPLAĆUJU ČLANARINU KAD IM GRAD SVE PLAĆA?-pismo jednog roditelja

25. lipnja, 2015.

DJecje-igre-loptom

Poštovani,

Obraćamo Vam se kao roditelji čija djeca treniraju u zagrebačkim sportskim klubovima.

Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport preko Sportskog saveza Grada Zagreba sportskim savezima planom i programom svake godine osigurava novac za sve potrebe klubova i sportaša.

Dakle, novac iz gradskog proračuna je osiguran za djecu i sportaše za sljedeće stavke:

Plaćeni autobusi i putovanja za natjecanja, plaćene pripreme za sportaše, plaćeni sportski objekti koje klubovi koriste, plaćene stipendije sportaša, plaćeni perspektivni sportaši, plaćeni treneri koji treniraju vrtićke skupine i sportske škole, plaćeni profesionalni treneri u klubovima koji treniraju sportaše također gradskim novcem, dakle nema niti jedne stavke niti troška koji nije plaćen.

Pitamo se zašto se našoj djeci naplaćuje s obzirom na sve plaćeno visoka članarina i za vrtićke skupine i za sportske škole i za profesionalne sportaše u klubovima, ako je klubovima i zaposlenicima tih istih klubova sve plaćeno iz gradskog proračuna. I ne samo to, nego za svako natjecanje na koje naša djeca idu – moraju još i sami dodatno plaćati kotizaciju i autobus.

Vodstvo sportskog Saveza Grada Zagreba još uvijek ne želi ograničiti mjesečnu članarinu za zagrebačke sportaše ili još bolje – potpuno je ukinuti, što može vrlo lako učiniti jer ima i previše argumenta za to. Razlog je vrlo jasan-njihovi ljudi „sjede“ na rukovodećim pozicijama uprava svih klubova, od malih sportskih saveza, do velikih.

Molimo vas kao roditelji djece da putem Vašeg cijenjenog medija informirate širu javnost o nepravdi koja se desetljećima radi na našoj djeci i nama samima i to našim novcem iz Gradskog proračuna. Uvjeravamo Vas da su tajnici, predsjednici (i njihova uprava) svih sportskih klubova s većim brojem djece koja treniraju (čak manjih sportskih Saveza, a da o većim ni ne govorimo) enormno bogati ljudi, jer mjesečnu članarinu nikome ne pravdaju, sustav kontrole ne postoji, gradski klubovi nisu gradski, već služe isključivo za bogaćenje pojedinaca.

Klubovi svoje financije ili uopće ne pravdaju Ministarstvu financija ili npr. mjesečne članarine pravdaju prikazujući ih u tri puta manjem iznosu od stvarno primljenog novca u njihovim klubovima – što se vrlo lako u klubovima i njihovim matičnim savezima provjeri obzirom na broj registriranih sportaša i popis sportaša koji treniraju s pojedinim trenerom itd..

Svaki građanin financije bilo koje udruge ( kluba ) može sam provjeriti na web stranici Ministarstva financija ( neprofitne organizacije ), upisavši OIB broj ili matični broj udruge

( link: http://www.mfin.hr/hr/registar-npf )

Jedino informiranjem javnosti Vi možete postići da se roditelji samoorganiziraju, shvate da su neprestano potkradani i prevareni, njihova djeca iskorištena za bogaćenje pojedinaca i na taj način se prisili vodstvo Sportskog saveza Grada Zagreba da donese odluku gdje uvjetuje klubovima mjesečnu simboličnu članarinu od nekoliko desetaka kuna, što je Josip Čorak – tadašnji zamjenik pročelnika za sport još 2006. godine bezuspješno pokušao provesti znajući da je simbolična članarina od 30 kuna čak i više nego dovoljna na mjesečnoj razini za svaki klub u svakom sportu.

Na svakom članku objavljenom na tu temu, iskreno Vam se zahvaljujemo jer ujedno i na taj način sport će se riješiti kriminalaca, a ostat će samo istinski zaljubljenici u sport.

Vjerujte nam da je simbolična mjesečna članarina jedini način za boljitak cijelog sporta, to je temelj bez kojega sport neće i ne može naprijed.

Na vašem mediju je velika uloga i moć da nešto krene na bolje.

Zatvorimo im pipu i štakori će sami otići“ !!!!!

Srdačno Vas pozdravljamo! T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code