ZAŠTO IDS NE ŽELI KAŽNJAVATI I POKAZIVANJE TRI PRSTA?

ZAŠTO IDS NE ŽELI KAŽNJAVATI I POKAZIVANJE TRI PRSTA?

6. listopada, 2017.

 

 

A, što ćemo s raširenim srbijanskim pozdravom, sa njihovim zaklinjanjem sa tri prsta! Ako kojom prigodom samo navratite recimo u Borovo Selo ili neko drugo mjesta sa pretežno srpskim stanovništvom tamo će vas čak i mala djeca pozdraviti sa tri uzdignuta prsta. Hoće li i zbog toga netko u zatvor, ili je to „normalni“ srbijanski pozdrav? Ne, pozdrav sa tri raširena prsta nije srbijanski, već fašistički, kojeg su koristile i ustaše u NDH

Napisao: Mladen Pavković

A, što ćemo sad? Pojedini političari traže oštre (zatvorske) kazne za fašistička i ustaška znakovlja, a poglavito za one koji pišu i viču – „Za dom spremni“. No, većina se slaže da su u vrijeme komunizma počinjeni strašni zločini nad nevinim ljudima, ali to, kako kažu, nema veze s onim što oni predlažu, tako da i krvavu petokraku izuzimaju od toga. I u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata srpski i ini agresori također su se (obilno) služili fašističkom ikonografijom, ali ni to – „nema veze“. Najvažnije je da se zatvore, ako je moguće na neki pusti otok, one koji kliču – „Za dom spremni“, odnosno da stigne „zaslužena kazna“ sve pripadnike HOS-a koji su u vrijeme rata nosili na majicama ili kapama ovaj i ustaški pozdrav. Također se traži da ga se skine i sa spomen ploča poginulim HOS-ovcima, Junacima Domovinskog rata.

A, što ćemo s raširenim srbijanskim pozdravom, sa njihovim zaklinjanjem sa tri prsta! Ako kojom prigodom samo navratite recimo u Borovo Selo ili neko drugo mjesta sa pretežno srpskim stanovništvom tamo će vas čak i mala djeca pozdraviti sa tri uzdignuta prsta.

Hoće li i zbog toga netko u zatvor, ili je to „normalni“ srbijanski pozdrav?

Ne, pozdrav sa tri raširena prsta nije srbijanski, već fašistički, kojeg su koristile i ustaše u NDH! Koristili su ga i srpski vojnici u Domovinskom ratu, a Srbi ga i danas koriste usred Zagreba!

U novije vrijeme, srpski (fašistički) pozdrav sa tri raširena prsta bio je odgovor Hrvatima, Albancima i Slovencima koji su prkosili sa dva uzdignuta prsta, ali svi znaju da tako pozdravlja „cijeli svijet“, osim Srba. Istina, sa tri raširena prsta pozdravljaju i pripadnici papinske garde, ali to u ovom slučaju nema veze sa srpskim, fašističkim pozdravom!

Inače, u srpskoj i pravoslavnoj tradiciji, magični broj tri je iznimno važan, kaže stara izreka. Oni se mole Svetom trojstvu, tri puta se križaju, ljube u obraz, tri puta se vrti slavski kolač, „tri puta Bog pomaže“…

Dakle, hoće li i oni sa „tri prsta“ također u zatvoru, ili oni i dalje mogu pozdravljati kao – fašisti?

Mali Slobo

Svako malo, javi se ministar vanjskih poslova Republike Srbije Ivica Dačić, poznat i kao „Mali Slobo“. Od njega je teško nešto novo i pametno saznati. Ovoga puta brani neobranjivo – Aleksandra Vučića, kojem je otkazan posjet Hrvatskoj.

Dačić veli da ne mogu šutljivo prijeći preko uvreda i laži o srpskom narodu koje se čuju u Hrvatskoj.

Kao prvo, malo tko u Hrvatskoj vrijeđa srpski narod. Hrvatima ne odgovara politika Milorada Pupovca, tzv. Srbina po zanimanju, a on sigurno nije srpski narod! Naime, jedan od glavnih političkih mutikaša na liniji Zagreb – Beograd – Banja Luka upravo je ovaj lik, koji uspije posvađati sve oko sebe, poglavito svojim kontraverznim, neuvjerljivim pa čak i gadljivim izjavama. Kad bi se iz hrvatske politike maknuo Pupovac pola problema sa Republikom Srbijom bilo bi riješeno. Ovako ispada da sve što hrvatski politički dužnosnici u svezi dobro susjedskih odnosa naprave čelnik minornog broja Srba – uništi.

Dačiću, zar se to ne vidi u Beogradu?

Srbijanski ministar vanjskih poslova zatim kaže: “Sto puta smo rekli Hrvatima – maknite se optužbi iz prošlosti, hajde da gledamo sadašnjost i budućnost“.

E, stanite malo. Kako da se maknemo od prošlosti kad su nam je baš Srbi zatrovali? Vrijeme je da, ako ništa drugo, krenemo od 1990., od agresije Srbije na Republiku Hrvatsku, pa ćemo doći i do – budućnosti. Ne mogu srbijanski visoki dužnosnici doći u Hrvatsku i govoriti da je ovdje bio „građanski rat“, kao da se nitko ne sjeća njihova razaranja, ubijanja, protjerivanja…

Dačiću, još uvijek pamtimo srbijanske majke koje su se u centru Beograda s cvijećem opraštale od srbijanskih tenkova koji su odlazili put Vukovara samo s jednim ciljem – ubiti što više nevinih Hrvata!

Ovaj pomalo čudni srbijanski ministar, o kojem srbijanski mediji često pišu da više pije (sic!), nego radi, upitao je kako bi mogao predsjednik Srbije otići u Zagreb, a da ne pita hrvatsku Predsjednicu: „Gdje je 400 tisuća Srba koji su 1991 živjeli u Hrvatskoj?“.

Nisu Hrvati izazavali rat

Dakle, o ratnim razaranjima, ubojstvima, protjerivanju i sličnom, Srbi sada žele pitati Hrvate, što nije ništa drugo nego miješanje krušaka i jabuka. Pa, ako tko treba odgovoriti u svezi agresije na Republiku Hrvatsku onda to trebaju Srbi, pa mi njih prvo moramo pitati: gdje se vodio rat, u Hrvatskoj ili Srbiji, je li Hrvatska napala Srbiju ili je bilo obrnuto, zašto su nam Srbi ostavili oko 150 masovnih grobnica, pokrali iz najvećih hrvatskih tvornica sve što vrijedi (i nikad vratili), tko je ubio oko 400 dječaka i djevojčica, osobito u Slavonskom Brodu, tko je protjerao iz svojih domova na stotine tisuća Hrvata, kada će nam srpski narod platiti odštetu, kada će uostalom priznati agresiju itd. i tako redom.

Dačić također tvrdi da oni stalno pružaju ruku pomirenja, gostoprimstva, što je na određeni način i točno, ali zaboravlja da drugu uvijek, poput Pupovca, drže s „figom“ u džepu! T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Putnik
  #1 Putnik 7 listopada, 2017, 12:45

  Tkoje je uslika ove nakaze?

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Đole
  #2 Đole 6 listopada, 2017, 15:48

  Zašto? Pa, naslućuje se odgovor.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code