ZAŠTO BRANITELJI NEMAJU PRAVO NA “TUĐI NOVAC”, A 50 TISUĆA UDURGA KOJI PLJUJU HRVATSKU IMAJU

ZAŠTO BRANITELJI NEMAJU PRAVO NA “TUĐI NOVAC”, A 50 TISUĆA UDURGA KOJI PLJUJU HRVATSKU IMAJU

29. siječnja, 2017.

 

 

Vi nas hranite? Je li hranite i 50 tisuća udruga koje pljuju po Hrvatskoj i Hrvatima. Jeste li se njima obratili i rekli da ih nećete financirati. Niste i nećete! Plaćeni ste da prozivate branitelje i invalide Domovinskoga rata, plaćeni ste da skrnavite grobove časnih sinova i kćeri, grobove predaka. Vaše ponašanje ne da zgraža, nego zabrinjava jer sve više shvaćamo da postoji mnogo građana naše domovine koji ne znaju, vlastitu povijest, i ne cijene njene vrijednosti pritom se ponašajući krajnje necivilizacijski prema vrijednostima drugih i drugačijih

Napisali: Šefik Orlić i Zdravko Cik

“Nitko nema „pravo“ na tuđi novac” poruka je Maria Nakića ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu. Nakićevo imputiranje ministru Medvedu da se ne radi o pravima hrvatskih branitelja nego o privilegijima, izazvalo je gnušanje i konsternaciju među braniteljima. Tim prije što ‘ogorčeni građanin’ u svome tekstu nije u stanju navesti ni točno vrijeme prestanka rata. Nema toga vremena kada će zacijeliti bol za poginulim suborcima, kada će nestati patnja ranjenih invalida Domovinskog rata. Ovakve eskapade na račun branitelja, ne samo da vrijeđaju, omalovažavaju, nego bole više od svih rana i izgubljenih dijelova tijela. Mi, hrvatski branitelji, jesmo i biti ćemo stalno na braniku domovine, kome god to smetalo.

Treba imati dušu, a to je p r i v i l e g i j a čestitih ljudi. Umjesto duše vrijeđanje, drsko i bezobrazno, nadasve cinično, od osobe koja ne cijeni tuđu žrtvu pritom zaboravljajući na staru kinesku poslovicu koja kaže:

“Svi su cvjetovi budućnosti u sjemenu sadašnjosti i kad uživaš slatki plod sjeti se ponekad i onoga koji je zasadio voćku”

Uzvišeni čin

Ovako teškim kvalifikacijama napadati najranjiviju braniteljsku populaciju, niti mjesec dana nakon obilježavanja tragedija u Vukovara i Škabrnje, vječnog podsjetnika stradavanja naroda i branitelja prvih crta bojišnica. Da, Vječni podsjetnici, to je odgovor vama i sličnima koji se pitaju do kada će branitelji biti nagrađivani. Imate li savjesti, odgovornosti, zdravog razuma kada spominjete nagrađivanje, negirajući pritom Zakonom utvrđena p r a v a branitelja i stradalnika rata.

Uzvišeni čin, obrana Domovine, poginuli, mnogi branitelji bez dijelova tijela, nestali koje majke ne mogu oplakivati… za vas ništa ne predstavlja. Kažete imali ste 12 godina. Je li vam otac pričao o Domovinskom ratu ili je kao i mnogi drugi pobjegao vani.

Udruge koje pljuju po Hrvatskoj

Vi ste porezni obveznik, Vi nas hranite? Je li hranite i 50 tisuća udruga koje pljuju po Hrvatskoj i Hrvatima. Jeste li se njima obratili i rekli da ih nećete financirati. Niste i nećete! Plaćeni ste da prozivate branitelje i invalide Domovinskoga rata, plaćeni ste da skrnavite grobove časnih sinova i kćeri, grobove predaka. Vaše ponašanje ne da zgraža, nego zabrinjava jer sve više shvaćamo da postoji mnogo građana naše domovine koji ne znaju, vlastitu povijest, i ne cijene njene vrijednosti pritom se ponašajući krajnje necivilizacijski prema vrijednostima drugih i drugačijih.

Osim što vrijeđate ministra hrvatskih branitelja, koji je i sam nekoliko puta bio ranjen braneći mnoge 12.-godišnjake i Domovinu, da bi danas imali potpunu slobodu izražavanja svojih stavova. Samo ovaj put, Vaši stavovi upućeni su krivoj osobi i na krivu adresu. Zato Vas pozivamo da se javno ispričate ministru Medvedu i hrvatskim braniteljima.

‘Clara pacta boni amicia’ (čist račun duga ljubav) latinska je poslovica.

Tu se slažemo s Vama. Vrijeme je da se sve postavi na svoje pravo mjesto.

ISTINA I DOMOVINA

HRVATSKA BRANITELJSKA PUČKA STRANKA T

 

 

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. navijala
  #1 navijala 31 siječnja, 2017, 11:41

  Pazi ovo 50 000 udruga,pa nema toliko branitelja koji su umirovljeni.
  Te udruge dobivaju uvijek vise nego je jedna mirovina.
  Ne razumijem da se tako rasipa novac drzave i uopce cemu sluze toliki uhljebi.
  Zahtijevam odmah prekinuti sa isplacivanjem drzavnih novaca ovim uhljebima,a oni neka sudski traze,ako misle da im pripada,pa kad sud kaze da im se mora isplatiti,onda drzava neka bankrotira.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. jure
  #2 jure 29 siječnja, 2017, 13:08

  zato što su branitelji skupa samnom polupismena skupina eto zato..

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Black Jack
   Black Jack 30 siječnja, 2017, 23:35

   Jeste, Jure ali niste za to krivi!
   Šugoslavenski okupatorski program SANU je takav da je postavio srpske učitelje u hrvatskoj i hrvate totalno manipulirao.

   Uopće nije sramota ako nešto ne znaš nego ako drugu stranu medalije ne želiš provjeriti!

   Branitelji sve više i više preispitaju neke stvari iz poviest i to je jako dobro.
   I meni to ponekad ide previše spora pa šizdim ali onda opet si mislim nema veze važno da se može misliti svojim mozgom i da će istina pobijediti.

   Kapa do poda svim braniteljima i neka Vas Bog čuva!

   Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code