ZAPOSLENIMA U GRADU BOŽIĆNICA OD 3500 KUNA

ZAPOSLENIMA U GRADU BOŽIĆNICA OD 3500 KUNA

10. listopada, 2019.

 

 

Promicanje dijaloga između radnika i poslodavaca zajednički je cilj Grada Zagreba i predstavnika sindikata koji djeluje u trgovačkim društvima u vlasništvu grada.

Uvažavajući situaciju na tržištu rada ponovo naglašavamo ulogu socijalnih partnera ističući potrebu za istinskim dijalogom među socijalnim partnerima naglašavanjem uloge naših zaposlenika u procesu gospodarskog razvoja grada, posebice u procesu usluživanja svih naših sugrađana.

U tom kontekstu, radi reguliranja isplate obveze za božićnicu u 2019. godini za radnike u trgovačkim društvima Grada Zagreba: Zagrebački holding, Zagrebački električni tramvaj i Vodoopskrba i odvodnja danas je u prostorijama Gradske uprave potpisan Kolektivni ugovor između Pregovaračkog odbora sindikata i Pregovaračkog odbora poslodavca na čelu sa gradonačelnikom Grada Zagreba Milanom Bandićem.

S obzirom da su u tijeku pregovori oko povećanja osnovice za obračun plaće za radnike u trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Zagreba čije okončanje se očekuje krajem listopada, a stupanje na snagu se očekuje od 01.01.2020., današnji ugovor potpisan je kako bi se za zadnja tri mjeseca 2019. iskoristile izmjene Pravilnika o porezu na dohodak vezane uz mogućnosti i iznose neoporezivih primitaka.

Tako je dogovoreno da se radnicima umjesto 2.884 kn božićnice koja je u cijelosti oporeziva te bi poslodavca u prosjeku teretila za 5.600 kn, iskoristi mogućnost isplate neoporezive nagrade od 3.500 kn. Pored toga u mjesecima listopadu, studenom i prosincu isplatilo bi se još po 500 kn nagrade mjesečno, pa je ukupan iznos koji bi radnici po tom osnovu dobili 5.000 kn.

Uz uštede od cca 600 kn po radniku za poslodavce, radnici će dobiti po 2.116 kn više.

Pored reguliranja isplate božićnice dogovoreno je također da se za zadnja tri mjeseca u 2019. umjesto stalnog dodatka od 608 kn u bruto iznosu iskoristi mehanizam isplate neoporezivog iznosa za prehranu radnika te da se taj iznos isplati u netu.

Na ovaj način Grad Zagreb pokazuje da djeluje po principima socijalne ekonomije i promicanja participativnog gospodarstva kojem doprinos daje svaki pojedinačni zaposlenik na svim razinama.  T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Marie Alice
    #1 Marie Alice 6 siječnja, 2020, 13:33

    SRETNA NOVA GODINA SVIMA PROCITAJTE OVE KORISNE INFORMACIJE ZA GODINU 2020. KAKO DOSTAVITI ZAJAM PO JEDNOSTAVNOM PORUKU.
    Zovem se Marie Alice, samohrana sam majka 3 djece i takoder sam medicinska sestra u Zagrebu. Ovo je moja prica u 2019. godini, prevarili su me neki zajmodavci, svejer sam tražio kredit dok konacno nisam upoznao ovu lijepu ženu koja mi je pomogla da dobijem internetsku zajam. Ovo je opipljivo svjedocanstvo kako sam primio kredit od 60,000 eura uz kamatnu stopu od 2%. Receno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlucio kontaktirati s njom i ona mi je pružila priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam dobro zaradio kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: ([email protected]) (WhatsApp: +16014560144)

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code