ZAPOČINJE PROCES PROTIV NADANA VIDOŠEVIĆA

ZAPOČINJE PROCES PROTIV NADANA VIDOŠEVIĆA

24. studenoga, 2015.

N.Vidosevic
Zagrebački Županijski sud u srijedu, 25. studenog 2015. godine razmatrat će osnovanost optužnice protiv bivšeg predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadana Vidoševića kojega USKOK tereti da je godinama izvlačio novac iz institucije kojoj je bio na čelu.
Da podsjetimo, optužnicom u tzv. aferi Remorker koju je podigao USKOK protiv Nadana Vidoševića i još osam osoba predloženo je da se Vidoševiću oduzme imovinska korist od čak 39 milijuna kuna. USKOK je Vidoševića pritom označio kao organizatora kriminalne skupine koja je, među ostalim, odgovorna za više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti.
Među klijentima Igora Premilovca i njegove tvrtke Remorker našla se i politička stranka HNS na čijem se čelu tada nalazio Radimir Čačić i Vesna Pusić, međutim DORH i USKOK, zasad, nisu pristupili istrazi temeljem njegovog pokajničkog iskaza. Istražiteljima je, između ostalog, ispričao kako je preko tvrtke Remorker izvlačen novac od 2005. do 2012. godine, od čega mu je pripadalo 4 posto opranog novca. Igor Premilovac je uvjetno osuđen na šest mjeseci zatvora uz rok kušnje od godinu dana, te mora vratiti i pola milijuna kuna protupravno stečene imovinske koristi.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code