ZAHTIJEVANJE NARODA

ZAHTIJEVANJE NARODA

16. studenoga, 2016.

 

5. Žurno ustrojavanje stručnog multidisciplinarnog i međuresornog tijela koje će utvrditi ishodišta, interese i aktere specijalnoratovskog udara na Hrvatsku te će oblikovati strategiju zaprečavanja i suprotstavljanja.

6. Žurno smjenjivanje svih osoba koje su u sigurnosnom, pravosudnom i policijskom sustavu, djelovanjem ili pasivnošću, sudjelovale u ili pridonosile razaranju hrvatskih nacionalnih interesa i hrvatskih nacionalnih vrijednosti…

Napisao: Antun Babić

Usprkos većim zdravstvenim problemima, u ponedjeljak 14. studenoga 2016. bio sam nazočan na zajedničkoj sjednici osam hrvatskih domoljubnih udruga. Pod nazivom «Hrvatska između Hude Jame i Orašja», sjednica je održana u Nadbiskupskom pastoralnom centru u Zagrebu, Kaptol 29. Dvorana je bila dupkom ispunjena. Od političara na sjednici bio je nazočan jedino saborski zastupnik i bivši ministar vanjskih i europskih poslova dr. Miro Kovač, a Crkvu u Hrvata zastupao je pomoćni zagrebački biskup Valentin Pozaić. O sve težoj političkoj i društvenoj situaciji u Hrvatskoj na sjednici su govorili predsjednik Hrvatskog etničkog sudišta prof. dr. Šeparović te drugi javno poznati domoljubni aktivisti dr. Nevenka Nekić, Ante Beljo, Zorica Gregurić, dr. Zdravko Tomac i prof. dr. Josip Jurčević.

Veleizdajnička peta kolona

Domoljubne udruge na čelu s Hrvatskim nacionalnim etičkim sudištem izražavaju veliku zabrinutost zbog niza politički motiviranih optužnica protiv hrvatskih vojnih zapovjednika za navodni ratni zločin. Prema izjavama većine govornika, hrvatske državne i društvene institucije dočekale su ovaj završni udar na Domovinski rat potpuno nespremne i nemoćne. Kako stoji u zajedničkoj izjavi sa sjednice, «glavni uzrok ovih dugotrajnih hrvatskih slabosti je i u veleizdajničkoj petoj koloni koja pod okupacijom drži ključne institucijske položaje u hrvatskoj državi i hrvatskom društvu».

Na dobro posjećenim javnim sjednicama u zadnje dvije godine, Hrvatsko nacionalno etičko sudište osudilo je za etičku veleizdaju nekolicinu tadašnjih petokolonaških osoba, među kojima su bili tadašnji predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Zahtijevanje naroda

Kako je istaknuto u zaključku sjednice, koji je nazvan «Zahtijevanje naroda», sadašnji završni udar na Hrvatsku i njezine vrjednosne temelje samo je nastavak i posljedica naznačenog dugotrajnog veleizdajničkog djelovanja. Stajalište je domoljubnih udruga «da se Hrvatska može obraniti jedino ako se otklone uzroci». Iz tog razloga, udružene domoljubne udruge od sadašnjih institucija državne vlasti u Hrvatskoj zahtijevaju:

1. «Jasnu i nedvosmislenu osudu progona hrvatskih državljana koje se optužuje ili sumnjiči za ratni zločin temeljem pripadnosti tzv. udruženom zločinačkom pothvatu te zahtijevamo da im državne institucije Republike Hrvatske pruže punu pravnu i drugačiju zaštitu i pomoć.

2. Poduzimanje pravnih i političkih postupaka radi naplate ratne štete od Republike Srbije kao glavnog organizatora i izvršitelja oružane agresije na Hrvatsku.

3. Poduzimanje optužnica za ratne zločine protiv osoba kojima je protupravnim političkim pritiscima i dogovorima ratni zločin prekvalificiran u oružanu pobunu te potom aboliran.

4. Žurni prekid višegodišnje necivilizacijske prakse da se agresorskoj Republici Srbiji prepušta procesuiranje slučajeva ratnih zločina počinjenih u Hrvatskoj. Ova pravna politička i moralna neciviliziranost posebno se jasno očitovala u sudskoj praksi koja već desetak godina traje u Srbiji na suđenju za ratni zločin koji je počinjen na Ovčari.

5. Žurno ustrojavanje stručnog multidisciplinarnog i međuresornog tijela koje će utvrditi ishodišta, interese i aktere specijalnoratovskog udara na Hrvatsku te će oblikovati strategiju zaprečavanja i suprotstavljanja.

6. Žurno smjenjivanje svih osoba koje su u sigurnosnom, pravosudnom i policijskom sustavu, djelovanjem ili pasivnošću, sudjelovale u ili pridonosile razaranju hrvatskih nacionalnih interesa i hrvatskih nacionalnih vrijednosti.

7. Prioritetno poduzimanje međunarodnih pravnih i političkih radnji i mjera za reintegraciju dijelova hrvatskog državnog teritorija (Sveta Gera, Ade na Dunavu, Prevlaka).

8. Donošenje ustavnog zakona kojim se učinkovito štite vrijednosti hrvatskog obrambenog Domovinskog rata i prava branitelja.

9. Stvarno i cjelovito suočavanje sa zločinačkom totalitarnom komunističkom prošlošću u Hrvatskoj, a to prvenstveno znači da se jasno i nedvosmisleno osudi jugokomunistički režim; da se potpuno dokine totalitarno nasljeđe u javnome životu; da se uputi javna isprika žrtvama komunističke represije i njihovim potomcima; da se o zločinima jugokomunizma utvrdi objektivna i puna istina te da se preventivno primjenjuje u cjelokupnom javnom životu».

Tijekom sjednice većina je govornika u svojim govorima izrazila nezadovoljstvo zbog nedovoljnog angažmana Plenkovićeve Vlade kad je riječ o pitanjima koja su spomenuta u rezoluciji «Zahtjevanje naroda». Naglašeno je kako se okupljene udruge, usprkos podršci koju trenutačno pružaju ovoj Vladi, neće ustručavati oštro je osuditi za veleizdaju ne ostvari li se pomak u rješavanju nagomilanih i teških problema kad su u pitanju zaštita i sigurnost hrvatskih branitelja i vojnih zapovjednika iz Domovinskog rata.

Uz opće i jednoglasno odobravanje, dizanjem ruku, svi nazočni na sjednici prihvatili su moj prijedlog iz publike da se na sljedećoj javnoj sjednici HNES-a donese odluka o etičkoj i moralnoj veleizdaji Vlade Ivice Račana, Vlade Ive Sanadera, Vlade Jadranke Kosor i Vlade Zorana Milanovića, kad se radi o pravima i zaštiti hrvatskih branitelja. Na jednako odobravanje naišao je i moj prijedlog da svi nazočni na sjednici pošalju poruku predsjednici Republike Hrvatske gospođi Kolindi Grabar-Kitarović da dodijeli najveća državna odličja predsjedniku HNES-a i Hrvatskog žrtvoslovnog društva prof. dr. Zvonimiru Šeparoviću i povjesničaru prof. dr. Josipu Jurčeviću za njihov neumoran 25-ogodišnji rad na obrani hrvatskih nacionalnih interesa i istraživanju žrtava zločinačkog komunističkog režima u Titovoj Jugoslaviji i SR Hrvatskoj. Na primjer, prof. dr. Jurčevića susreo sam prvi put u srpnju 1990. godine u Australiji, kamo je došao držati predavanja o pronalaženju prvih jama u Hrvatskoj u kojima su pronađene žrtve komunističkog režima.

Oreden za Romana Leljaka

Predložio sam također da predsjednica Republike istu nagradu dodijeli možda najuspješnijem i najneumornijem istraživaču komunističkih žrtava u svim postkomunističkim državama u Europi, hrvatskom Slovencu Romanu Leljaku. Bez Leljakova neumornog i neustrašivog rada na tom polju vjerojatno bismo još mnogo godina morali čekati da na svjetlost dana iziđu činjenice i podaci o strahotama zločinačkog komunističkog režima u Sloveniji i Hrvatskoj. Osim već dosad napisanih desetaka knjiga, Roman Leljak priprema dva nova filma: «Partizanski logor Jasenovac – 1945. do 1948.» i «Udba protiv hrvatskog iseljeništva». Uz te filmove, Roman Leljak priprema i knjigu «Slovenija najveće stratište Hrvata», u kojoj će predstaviti više od 200 stratišta Hrvata na području Slovenije.

Uz ovu trojicu poznatih javnih djelatnika u HNES-u i drugim domoljubnim udrugama postoje još neke jednako zaslužne osobe, koje bi također trebale primiti državna odličja za svoj domoljubni rad.

Osim odličja predsjednice Republike Hrvatske, HNES, Hrvatsko žrtvoslovno društvo i Roman Leljak trebali bi od Ministarstva kulture RH dobiti i materijalna sredstva za svoj neprocjenjivo vrijedan domoljubni rad – barem onoliko novca koliko dobivaju razne nevladine projugoslavenske udruge u Hrvatskoj, koje otvoreno rade na rušenju hrvatske države i uništavanju svih hrvatskih tradicionalnih vrijednosti i vrednota.

U zaključku molim mlađe čitatelje hrvatskih portala koji koriste facebook da pokrenu javnu peticiju upućenu predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović za zasluženu dodjelu visokih hrvatskih državnih odličja prof. dr. Zvonimiru Šeparoviću, prof. dr. Josipu Jurčeviću i Romanu Leljaku. T

10 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Saša Leopold
  #1 Saša Leopold 18 studenoga, 2016, 17:50

  Frano, Frano,
  uzalud ti tvoje silne vjerodajnice za držanje vjeronauka, jer o istome, kao ni o časti, istinskoj vjeri, a U konačnici i o pravopisu ne znaš baš mnogo. O povijesti kao znanosti koja istražuje, proučava, tumači i objašnjava prošlost čovjeka na određenom prostoru U određenom vremenu znaš još i manje. Sve ono što bi ti mene podučavao su laži i objede srbo-komunističke, ili partizansko-četničke, odnosno jugoslavenske propagande kojima se od 1945. godine na ovamo služe sustavno isti tebi.
  Vrlo rado bi se našao s tobom da ti pokažem svoje vjerodajnice iz borilačkih športova. Ima ih više pa si slobodan izabrati disciplinu koja ti najbolje odgovara. Dakle, samo predloži vrijeme i mjesto.
  Iznimno mi je drago što te moj komentar toliko razljutio da si morao ponovo prosipati vlastiti bijes po tipkovnici, dapače koliko vidim ušao si i U polemiku s redakcijom, a meni bi osobno uskratio Ustavom zagarantirano pravo slobode mišljenja i izražavanja. Tipično partizansko-četničko ponašanje.
  Do slijedećeg puta pozdravljam te od srca zbog tvog izrazitog doprinosa ovoj prepisci s dva stara Hrvatska pozdrava; Bog i Hrvati, te Za Dom Spremni.
  P.S.
  Molim te ne skrbi o mome zdravlju, isto je u vrhunskoj formi kao i moje vjerodajnice.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Fjodor
  #2 Fjodor 17 studenoga, 2016, 20:26

  Samo kratka poruka, frani, pišem malim slovom jer se radi o nekom psećem ispčjuvku, šteta je vremena bilo na ove bljuvotine toga mislim Šibenčana trošiti.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 17 studenoga, 2016, 11:41

  franjo ,kompletan idiot za Vrapče zajedno s mUljanovićem na lečenje

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Šaka jada
  #4 Šaka jada 17 studenoga, 2016, 06:54

  Satala se hrvatska šaka jada i odmah hoće sve riješiti. Oni su turbu Hrvati. Bilo bi zanimljivo lustrirati ove na slicu, pa biste vidjeli što bi sve isplivali na površinu

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Plagijator
  #5 Plagijator 17 studenoga, 2016, 06:46

  Taj Frano sam sebe kopira, sam sebe prepisuje, isti tekst objavljuje stonu puta i urednik koji to pušta je ZAKAZAO
  Opet, moram priznati, da nema Frane s kim bi polemizorali, s kim bi se svađali.Frano je motor za svađu,za polemiku, za kurac od ovce

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Saša Leopold
  #6 Saša Leopold 16 studenoga, 2016, 23:30

  Dragi moj Frano,
  tko god bio, ne možeš ni pojmiti koliko me tvoji komentari uspavljuju, jer su svi isti do U slovo. Pokušao sam stvari sagledati tvojim očima, ili iz tvojih cipela, da bih shvatio što to U stvari želiš poručiti, prenijeti, ili ostaviti U naslijeđe bespućima internetske ljudske gluposti.
  Činjenice mi nakon teške i dugotrajne analize (jer moja skromna malenkost ipak nije toliko znanstveno potkovana kao tvoja – dragi moj Frano – pa nažalost ja ne mogu ostati usredotočen samo na dinarske balije i Stepinčeve krvoloke) kazuju da to što činiš radiš na način “kopiraj i zalijepi” nakon što si prvi put, nekoć davno izlio svu vlastitu žuč preko tipkovnice. Čovjeka kad nešto žulja, tišti, razni porivi potiču da bude vulgaran, neuk, bezobrazan i slično, tim više ako je osoba bez duše i vjere. Ako i dalje dragi moj Frano želiš vrijeđati sve nas daj poradi malo na originalnosti. Pametan si, trebao bi znati da se povijesne sveze Hrvata – autohtonog naroda na ovim prostorima (pogledaj si članke o istraživanju DNA y kromosona) vezuju uz Papu Agatona iz VII. stoljeća, ako već želiš U svezu dovoditi Hrvate i Svetu Katoličku Crkvu.
  Zaključno, dragi moj Frano savjetujem ti da posjetiš liječnika što prije zbog erektilne disfunkcije, jer držim da je to osnovni razlog tvog bijesa. Ako griješim, molim te oprosti mi, jer tada se tvoj problem nalazi u nekoj drugoj glavi.
  Upravo mi došla U moju glavu jedna stara indijanska; “ne diraj ludog čovjeka, ne ubij ga i ne zlostavljaj ga jer on je gotovo sveti čovjek”.
  Blagoslovio te dragi i svemogući Bog, u teškim trenucima pomogao ti Blaženi Alojzije Stepinac, uskoro Svetac.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • FRANO
   FRANO 18 studenoga, 2016, 02:28

   POŠTOVANI GOSPODINE LEOPODE,BILO BI MI DRAGO DA SE ODLUČIŠ DA SKOKNEŠ DO MENE,NA VJERNUK,JER JA IMAMA SVE VALJNE LICENCIJE ZA TU DJELATNOST ILITI NA MOJU FACEBOOK ADRESU I ZATRAŽIŠ DA TE POUČIM OSNOVNIM KRŠĆANSKIM POSTUKATIMA ,A ZA POKRU BI TI DAO ,DA SE NIKDA VIŠE NE JAVLJAŠ PO SVJETOVNIM PORTALIMA GDJE SE SUSREĆU MISLEĆI LJUDI, JER TO NIJE ZA TEBE ,JER TI NISI NAUČIO MISLITI VEĆ VJEROVATI I SLUŠATI,A TO JE TEŽAK PUT ,REČE VELIKI HEGEL,KOJI NEMA KRALJVSKE PREČICE DO POSTIZANJA ONOG STUPNJA SVIJESTI NA KOJEM BIĆE, KAO TI, POSTAJE ČOVJEK ,ONAJ POVIJESNI I VEĆ SPOZANJE RODNO MJESTO ISTINE. A ZA TEBE JE TO VELIKI I NESAVLADIVI ZADATAK,JER SI TI NAUČIO VJEROVATI I SLUŠATI.POZDARVLJAM TE, ZDRAV MI BIO!!

   Odgovorite na ovaj komentar
   • FRANO
    FRANO 18 studenoga, 2016, 02:34

    POŠTOVANA I CIJENJENA REDKCIJO ,NIJE NIKAVO PONAVLJANJE ,IMAJTE U MENE POVJERENJA ,DA VAS NE STAVLJAM NIUKAVO ISKUŠENJE.OVO ZA GOSPODINA LEOPOLDADA JE MOJ ODGOVOR KAO,LIČNA PORUKA ,PRIVATNA.AKO TO SMIJEM REĆI I AKO DOZVOLJAVTE !!! POZDRAVLJAM VAS POŠTOVANA REDAKCIJO!!

    Odgovorite na ovaj komentar
 7. Ivan
  #7 Ivan 16 studenoga, 2016, 21:18

  Frano pa budala!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. FRANO
  #8 FRANO 16 studenoga, 2016, 17:56

  POŠTOVANI ,GOSPODINE ,ANTUNE BABIĆU,NISAM LI VAM JEDNOM,SKORO, I NADAM SE ZAUVJEK ,OBJASNIO,PISMOM ,NA OVOM POŠTOVANOM I IZNAD SVEGA,SLOBODNOM PORTALU =TJEDNO= ,GDJE SE UVIJEK ČUJE I ONA DRUGA STRANA=, A JA SAM BIO ONA DRUGA STRANA , KADA SAM VAM ,MOJIM PISANIM KOMENTAROM ,OBJASNIO SUŠTINU TOG VAŠEG, STEPINČEVSKO-KRVOLOČNOG RODOLJUBLJA,O ČEMU NAS STALNO ŽELITE ,SVOJIM PASQUILNIM PISANIJAMA ZAPLJUSNUTI ,KAO ŠTO JE I OVA VAŠA DANAŠNJA ,SRAMNA I NEUKA PISANIJA O NEKOM ČOPORU STEPINČVSKIH HRVATA ,POKRŠTENIH BALIJA ,KAKO SU SE UDRUŽILI I ŠALJU JAVNU PETICIJU DANAŠNJOJ VLADI ,ISTINA ,STEPINČEVSKIH NATRUHA, SA SVOJIH SKUPOVA ,O TOBOŽ UGROŽENOSTI HRVATA,ALI UVIJEK KLERIKALNO-ZATUCANIH POTOMAKA STEPINČEVSKIH KRVOLOČNIH BANDITA, ČIJI SU PRECI OVU ZEMLJU POHARALI ,ODNOSNO,DEVASTIRALI ,NE SAMO U SLUŽBI III REICHA ,VEĆ I DANAŠNJI NJIHOVI POTOMCI,KOJE VI SPOMINJETE U KOJE UBRAJAM I VAS,POŠTOVANI ANTUNE, U STEPINČEVSKI KLERIKALNI ISPRDAK,PRIDRUŽEN TOJ OKUPLJENOJ ALAŠI , KOJA NAS JE PONOVNO, U SLUŽBI SVETE RIMSKO ZAPADNE VOJNO-KATOLIČKE TERORISTIČKE ALIJANSE(CHOMSKY) DEVEDESETIH GODINA PROŠLOG STOLJEĆA , PUTPUNO OGOLILA,UZ MAČ,RASPELO I PATRICE OKO VRTA.
  MNOGIMA ,A POSEBNO VAMA ,STEPINČEVSKOM BALIJI ,UPRAVO NA OVOM UVAŽENOM PORTALU,SAM ODGOVARAO ,DIJALEKTIČKO-MATRIJALISTIČKIM SPOZANJNIM ČINJENICAMA, O TAKOZVANIM ALTAJSKIM MONGOLSKIM RATNICIMA ,VAŠIM PRECIMA,POKRŠTENIM U HRVATSKE KATOLIKE , STEPINČEVSKE BALIJE,RAZASUTIM PO CIJELOJ NAŠOJ GEJI ,KAO OBILJEŽENI HAJDUCI, KRVOLOČNE KATOLIČKE BALIJE U SLUŽBI ZLOČINAČKE KATOLIČKE EVROPE ,PO UZORU NA SVOJE PRETKE, KAO STEŠPINČEVSKI ,KOLJAČI I PLJAČKAŠI. PA VAM TREB JAEDNPUT BITI JASNO I RAZVIDNO, DA VI POTOMCI ALTAJSKIH RATNIČKIH HORDI NISTE HRVATI VEĆ POKRŠTENI KATOLCI ,STEPINČEVSKE BALIJE ,JER KROZ SVOJU POVIJEST NOSITE GENETSKU I ONU ANTROPOLOŠKU OZNAKU ,DA STE POTOMCI ALTAJSKO-MONGOLSKIH RATNIČKIH HORDI,POKRŠTENE KATOLIČKE BALIJE, KOJE SU SE POTUCALE , KROZ TRAJANJE RIMSKE IPMPERIJE I POVJESNIM ODREDNICMA STE SE NAŠLI NA DINARSKIM OSOJIMA I PRISOJIMA KAO NAJMANJE VRIJEDNE LJUDSKE SPODOBE ZA RIMSKU IMPERIJU ,JER IH TAKO PREDSTAVLJA STARI RIM ,I DAJE IM MJESTO ,PREMA NJIHOVIM ODREĐENJIMA, KAO RATNIČKO-PČPLJAČKAŠKIM HORDAMA,SADA POKRŠTENI STEPINČEVSKE BALIJE DA SE NASELE NA GRANICE TE IMPERIJE KOJE SU NAJMANJE UGROŽAVANE ,ALI KOJE MORAJU IMATI I NEKU KONTROLU,PA UDOMLJENJE TIH RATNIČKO-PLJAČKAŠKIH ESKEDRONA NEĆE BITI NA TROŠAK IMPERIJE JER SE NJIHOVA EGZISTENCIJA TEMELJI NA PRIKUPLJANJU DOBARA UPADIMA NA TERITORIJE SUSJEDNIH NARODNIH ZAJEDNICA PLJAČKAJUĆI IH I UBIJAJUĆI IH JER JE TO BIO UVJET JIHOVOG OPSTANKA ,JER TI GEOGRAFSKI UVJETI NISU PRUŽALI NIKAVE UVJETE ZA RAZVOJ PROIZVODNIH SNAGA A ONE SU UVJET OPSTANKA I RAZVOJA JEDNE LJUDSKE ZAJEDNICE DA RAZVIJAJU VLASTITE PROIZVODNE SNAGE KOJE SU U SVAKOJ DRUŠTVNEOJ ZAJEDNICI GARANCIJA ZA OPSTOJNOST I PROGRESIVNI NAPREDK.
  PA JE ZNANO DA SU NAŠE DINARSKE BALIJE,TVOJI ZLOČINAČKI PRECI SVOJU EGZISTENCIJU ,UVJEK TEMELJILI NA SLUŽBI SVIM VLADJUĆIM EVROPSKIM DINATSIJAMA I TAKO POSTALI POKRŠTENI KATOLICI DINARSKE BALIJE, KOJE SU IH IZNAJMLJIVALI ZA ZLOČINAČKE ČINE U SVRHU OSTVARENJA NEKIH TERITORIJALNIH ILI DRUGIJ POLITIČKIH CILJEVA ILI POTREBA.A TE DINSTIJE SU UVJEK BILE ,U PRVOM REDU,KATOLIČKE,U SLUŽBI RIMA ,ILI U SIMBIOZI RIMA KAO POKROVITELJA.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code