ZAGREBAČKA PREDEBOŽIĆNA ČAROLIJA

ZAGREBAČKA PREDEBOŽIĆNA ČAROLIJA

5. studenoga, 2013.

advent-u-zagrebu 3 761441491

Hrvatska metropola postala prava turistička atrakcija

Napisao: Damir Kramarić

Zagreb je zadnjih godina u predbožićno vrijeme postao pravi turistički hit, destinacija u koju dolaze mnogi posjetitelji iz drugih gradova Hrvatske, ali i iz inozemstva. Privukao ih je, prije svega, raskošan i bajkovit ‘Advent u Zagrebu’, priredba kakve se ne bi posramili ni najveće europske metropole, istaknuo je u ponedjeljak gradonačelnik Milan Bandić, na press konferenciji povodom ovogodišnjeg ‘Adventa’, koji će se u središtu hrvatske metropole održavati od 1. prosinca ove do 11. siječnja iduće godine.

ZRINJEVAČKA BOŽIĆNA BAJKA

-Već neko vrijeme Turistička zajednica Grada Zagreba na internetu provodi žestoku kampanju usmjerenu na tržišta susjedne Austrije, Slovenije, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine; Itaije…, kako bi Zagreb za vrijeme Adventa ove godine privukao još više turista nego prijašnjih godina. Hrvatski turoperatori ove će godine iz susjednih zemalja organizirano dovesti brojne goste, ali i novinare, da i oni vide zagrebačku predbožićnu čaroliju o kojoj se zadnjih godina priča kao o jednoj od najbolje organiziranijih sličnih priredbi u Europi. Gosti će i ove godine moći uživati u ‘Zrinjevačkoj božićnoj bajci’, odnosno u 64 koncerta u 32 dana u prekrasnom ambijetnu posebno ukrašenog ponajljepšeg zagrebačkog parka, vožnjama fijakerima, manjim kočijama za djecu, bogatoj ponudi na čak 27 prodajnih kućica na Zrinjevcu, u jazz koncertima i koncertima klasične glazbe na Cvjetnom trgu, u vrlo popularnom ‘Fuliranju’ kod Uspinjače, bogatoj koncertnoj i gastronomskoj ponudi u Zagrebačkoj adventskoj kući na Trgu bana Jelačića, te u drugim prigodnim sadržajima – istaknuli su, nakon gradonačelnika Bandića, dr. Amelija Tomašević iz Turističke zajednice Grada Zagreba, te ostali Bandićevi suradnici zaduženi za organizaciju ‘Adventa u Zagrebu’.

-I premda adventska događanja te predbožićno ukrašavanje ulica i trgova u Zagrebu počinje tek prvog prosinca (neke europske metropole već sada su okićene), predblagdanski ugođaj u središtu metropole može se osjetiti već sada, jer 5. studenog na Trgu bana Jelačića počinje priredba ‘Martinje u Zagrebu’. U 45 kućica na Trgu vinari i vinogradari iz Zagreba i Zagrebačke županije Zagrepčanima će do 14. studenog predstavljati svoja vina i martinjske običaje, da bi ih 15. studenog na istom mjestu zamijenili sudionici priredbe ‘Okusi i mirisi Hrvatske’. Predstavnici šest hrvatskih županija na glavnom zagrebačkom trgu do 30. će studenog, naime, prestavljati jela i proizvode sa zemljopisnim porijeklom iz svojih županija. Mirisnim štruklima i drugim autohtonim proizvodima Zagrepčanima će se najprije predstaviti Zagorci, potom plodove mora na Trg donose predstavnici Zadarske županije, a slijedi predstavljanje proizvoda iz Varaždinske, Zagrebačke, Istarske te Vukovarsko srijemske županije.

16 SATI ŽIVE SVIRKE

Zagrebačka adventska kuća na Trgu posjetiteljima će nuditi čak 16 sati žive glazbe na dan, a predbožićni štandovi će, kao i svake godine, od prvog prosinca oživjeti Bogovićevu i Gajevu ulicu.

– Advent u Zagrebu ove će godine Grad Zagreb stajati manje nego prijašnjih godina, ali će u isto vrijeme biti kvalitetniji, te s još više turista nego lani – hrabro  je na kraju press konferencije ‘Advent u Zagrebu’ najavio gradonačelnik Milan Bandić. T

 

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code