PUPOVAC OD HRVATA PRAVI BUDALE

PUPOVAC OD HRVATA PRAVI BUDALE

19. studenoga, 2019.

 

Je li Pupovac ikada čuo da su hrvatski tenkovi odlazili put Novog Sada ili Beograda?

Ili da su hrvatski ratnici rušili bolnice po Srbiji, kao što su Srbi rušili bolnicu u Vukovaru i još stotine drugih diljem Hrvatske?

Nije ga sram odlaziti u Vukovar i polagati vijence za“sve“ poginule i nestale, a do danas ne želi reći kako je i gdje ubijen dr. Ivan Šreter, niti otkriti jedno mjesto masovne grobnice?

Napisao: Mladen Pavković

Dokle će se Milorad Pupovac, igrati s osjećajima hrvatskih branitelja, stradalnika, pa i svih ostalih građana Republike Hrvatske? Naime, mediji javljaju da je dan prije obilježavanja okupacije Vukovara zajedno sa svojim kompanjonima došao u ovaj grad i položio vijence i zapalio svijeće za sve vukovarske žrtve, kako Hrvate tako i Srbe, koji su stradali u ratnim strahotama 91. godine.

A kakva se bura digla još nedavno u svezi njegovih javnim nastupa, poglavito u emisiji Radio-Sarajeva?

Ovaj čovjek jednostavno pravi budalu od hrvatskog naroda.

Iako je koalicijski partner aktualne hrvatske Vlade ne priznaje hrvatski obrambeni Domovinski rat, a samim time ni žrtve koje su pale za hrvatsku Domovinu!

Jedino što ga zanima i što priznaje su – hrvatske kune, pa nikada i nije tražio da se one maknu (iz njegova džepa.)

Nisu svi isti

Možete li zamisliti da sutra Židovi odaju počast i svim poginulim nacistima, ili Amerikanci talibanima koji su im usred New Yorka srušili tri nebodera i ubili blizu tri tisuće ljudi?

Pupovac izigrava nekakvog humanistu, čovjeka koji se bori za sve stradale, a to radi tako jadno i sirovo da sve te i slične njegove reakcije kod časnih i poštenih ljudi izazivaju samo podsmjeh i sažaljenje.

Što nije odnio vijenac u Škabrnju, tim prije jer je u tom kraju rođen?

Ni u jednom ratu, pa tako i u ovom nisu „svi“ krivi, niti isti. Netko ga je započeo, netko je iz Srbije došao ratovati u Hrvatsku, netko je bacao cvijeće na tenkove koji su iz Beograda odlazili put Vukovara…

Je li Pupovac ikada čuo da su hrvatski tenkovi odlazili put Novog Sada ili Beograda?

Ili da su hrvatski ratnici rušili bolnice po Srbiji, kao što su Srbi rušili bolnicu u Vukovaru i još stotine drugih diljem Hrvatske?

Nije ga sram odlaziti u Vukovar i polagati vijence za“sve“ poginule i nestale, a do danas ne želi reći kako je i gdje ubijen dr. Ivan Šreter, niti otkriti jedno mjesto masovne grobnice?

Negativne tenzije

Paradirati sa svijećama i vijencima u svetom gradu Vukovaru ovaj politikant nanosi ogromnu štetu ljudima koji su pali od srpskih metaka i granata. Nu, od njega to i ne treba čuditi kad se zna da je svoj političko -financijski imperij izgradio na trgovini i vještom žongliranju s poluistinama, održavajući hrvatsko-srpske odnose na razini tinjajućeg sukoba.

U nedjelju, 17. studenoga, bio je u Vukovaru da bi najvjerojatnije drugi dan mogao „slaviti pobjedu“ u Beogradu, kao što je i ove godine slavio „pobjedu“ također u ovome gradu u vrijeme obilježavanja Vojno-redarstvene operacije Oluja u Kninu.

Ovaj čin naglašavanja da su „svi“ krivi i da je žrtva – žrtva ne će smiriti negativne tenzije u Gradu-Junaka, već će ih samo još više rasplamsati, kao i njegove otrovne izjave o Hrvatskoj kao izvoru regionalne nestabilnosti i suvremenoj inačici NDH.

Što se tiče hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata njegov sklop u glavi se ni polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ne mijenja niti će se promijeniti.

Bio je i ostao zlo, kako za Srbe, tako i za Hrvate. T

10 komentara

Uskoči u raspravu
 1. žrdina
  #1 žrdina 22 studenoga, 2019, 21:05

  Stoka sitna zuba iz Budine štale
  od Hrvata prave budale.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 22 studenoga, 2019, 12:14

  Imaš prav, ali takove misliti tribalo je imat prije, jer svaki oni, tko je puca u svoju Majku, nikada više ljubavi imati ne može prema Njoj!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. 4.c.
  #3 4.c. 22 studenoga, 2019, 11:17

  Kakav pupavac,on samo provodi politiku Velike 4.c. nad hrvatskim zemljama ,određene upravo OVIH DANA davne 1918.g.,braća Pribičevići sa N.Pašićem, sa 4.C.-strane i naš/hrvatski ZUBAR Ante Pavelić,i sa hrvatske strane razni Budisavljevići,Angelinovići,Medakovići,iza lađe sa srpskom puškom u rukama tada ppuk.Dušana (silnog) Simovića,i”našim” Hrvatima izvana Trumbić,Meštrović i ostala braća hrvati. Samo to se ne uči u POVIJESTI HRVATSKIH GLUPOSTI,zato se uči YU-istorija hrvata.Ništa čudno,kaže A.G.Matoš iz Tovarnika,,,

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #4 Anonimno 21 studenoga, 2019, 12:00

  Koliko znam da je hdz odgovoran zato! Oni su ga uzeli za koalicijskog partnera, a drugi dio snose birači koji biraju hdz i u njemu nesposobne titine komuniste, što on l politički laprda odgovorni su oni u izvršnoj vlasti, sve dok ne prikinu koaliciju sa njim! nauči te demokratski razmišljati,a ne uvijek po titinu svali odgovornost na manjega pa vladaj! Ovih dana bila je čistka u hadezeju , on je ostao, znači nije grješan, ili Vlada nije sposobna, kakobi naši stari rekli, ili je đavao u volu ili u livom kolu!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Trkeljasti Svetozar Livada
  #5 Trkeljasti Svetozar Livada 20 studenoga, 2019, 19:40

  – Da nije bilo ratova, Srba bi na prostorima Hrvatske bilo 1,6 miliona – rekao je Livada.

  Naglasio je da je zbog ratova 90-ih prostore Jugoslavije napustilo 3 milijuna stanovnika što je veliki broj čak i u odnosu na današnjih 72 milijuna izbjeglica po cijelom svijetu. Naročiti je problem što su dvije trećine onih koji odlaze iz zemlje fakultetski obrazovani.

  Promociji je prisustovao i bivši predsjednik Stjepan Mesić koji je dao svoje viđenje početka rata i nastojanje da se on spriječi, što bi u konačnici spriječilo i brojna stradanja i egzoduse. E, moj Svetozare Livada, da je babi k…c ne bi trebala djeda, veli nraodna. Srbalja bi bilo bar 20 miliona.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Pupavac vodoprivrednik?
  #6 Pupavac vodoprivrednik? 20 studenoga, 2019, 11:18

  U Šibensko-kninskoj županiji su 24 takva naselja, u Ličko-senjskoj 23, u Karlovačkoj 26, u Požeško-slavonskoj 13, u Zadarskoj i Sisačko-moslavačkoj po 15. Sjajno je vidjeti kako izgleda Zadar po prometnicima i po ukupnoj infrastrukturi, ali je tužno i nedopustivo kako izgledaju Obrovac ili Benkovac s okolnim naseljima. Stoga pozivamo da se to promijeni. Tako rece legendarni ratni zlocinac i cetnikoliki etnobiznismen Pupavac, a belezi “srbobran”, kroatofobski list svih mogucih antifa nistarija.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Kokarda, smrdljiva subara i jos ponesto
  #7 Kokarda, smrdljiva subara i jos ponesto 19 studenoga, 2019, 10:28

  Bas je nadcovjek i premijer Plenkovic mogao na Sutjesku poslati i svog savjetnika gubavca pupavca u odori HV-a, a ne slucajno odabrane izlagati neugodnosti veleizdajnickoj. Bas si mislim da bi u tome uspio. Nema njemu nicega doli kokarde, smrdljive subare i cetiri cccc. Veliki sociolog Moljeviceva nauka i sljedbenik ratnim gubitnistvom sludjenih svetosavaca tzv. srba.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Plenkovicev kult licnosti za (pri)glupe
  #8 Plenkovicev kult licnosti za (pri)glupe 19 studenoga, 2019, 09:49

  Upravo tako, hrvatski crni labud je stvaratelj hadezejeva kulta licnosti i zove se debeli Plenkovic, zaljubljen sam u se, svoju pojavu, diplomu i mesijansku ulogu. Nakon iskljucivanja osmoro zagrebackih clanova TUDJMANOVE stranke, njegovim nalogom i odlukom, red je da porazmisli gdje ce ga u paradrzavi EU smjestiti njegov ishlapjeli alkoholik i stipoguz Juncker. Vazal moga vazala nije moj vazal, Andrija!

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Suvo pupavcevo zlato Plenkovoic
  #9 Suvo pupavcevo zlato Plenkovoic 19 studenoga, 2019, 09:42

  Da smo prav(n)a drzava i da nas ne vode neokomunisticki paraziti, potomci nasih dzelata maloumnih cetnika-veliksrba ratni zlocinac iz Ceranja benkovackih vec odavno zasutio. Hrabri ga njegovo suvo zlato, potomak KOS-ova agenta Marija pobjeglice Plenkovica, kabinetskoga stakora iz kadrovskoga rezervata Mate Granica na Zrinjevcu. Andrej Plenkovic, jednom rijecju, veliki realizator opcega hrvatskoga kaosa, u kojem ce i sam biti odstranjen jednim udarcem u prkno.

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Anonimno
  #10 Anonimno 19 studenoga, 2019, 08:05

  Tako. je Takav se dojam stječe.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code