ZAGREB MEĐU NAJBOLJIM BOŽIĆNIM DESTINACIJAMA U EUROPI

ZAGREB MEĐU NAJBOLJIM BOŽIĆNIM DESTINACIJAMA U EUROPI

3. prosinca, 2015.

fa8600b1e496700ae775b92239d58ac2_featured_article
Portal European Best Destinations uvrstio je Zagreb u izbor najboljih odredišta za božićne blagdane u Europi za 2015. godinu, s pozivnicom turistima da dođu i uvjere se zašto je u glavnom gradu Hrvatske u vrijeme adventa sve više turista. U izboru je pedesetak destinacija, a najbolje među njima glasovanjem putem društvenih mreža biraju putnici.
Da se Zagreb na tom popisu nalazi s razlogom na tom se portalu na stranici europeanbestdestinations navodi kako u vrijeme došašća glavni grad Hrvatske živi u posebnom ozračju i jednostavno ga morate doživjeti. Tih dana na mnogim se trgovima i ulicama pjeva, pleše, zabavlja s obitelji ili prijateljima, uživa u tradicionalnim delicijama na otvorenome ili tematski osmišljenim programima vraća u prošlost… Uz pozivnicu da dođete i upoznate idiličnu stranu grada na toj stranici se također navodi što biste svakako trebali vidjeti na Adventu u Zagrebu. Zato dođite i sami otkrijete zašto je Zagreb u predbožićno vrijeme doista poseban.
Inače, fotografija s prošlogodišnjeg događanja „Kapulica & Lampioni” kad se u zrak s tisućama najljepših želja puštaju lampioni s čuvene tržnice Dolac krasi naslovnicu portala European Best Destinations.T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 3 prosinca, 2015, 17:36

  U ZAGEREBU SE TREBA SLAVITI ODOŠAŠĆE A NE DOŠAŠAĆE ,JER NARODNI DUH TUTNJI OPTEREĆEN VLADAJUĆIM PROTUREJEČNOSTIMA KOJE SU SE AKUMULIRALE U OVOM TOTALNOM SIROMAŠTVU I SVAKOG ČASA,KAKO REČE HEGEL, TAJ NARODNI DUH ĆE SE ISPOLJITI SNAGOM KOJA LOMI KORU ZASTARIJELIH KLASNIH ODNOSA BRZINOM OD SEDAM MILJA.
  PA SE TREBA PITATI TKO TO NAMA POČETAK ZIMSKIH UGOĐAJA ,KOJI SU SE RODILI U LJUDSKOJ ZAJEDNICI DAVNIH PRAHISTORIJSKIH VREMENA, KADA SU JOJ PRIRODNE POJAVE ,NJENE ČUDI , BILE TOTALNO NEPOZNATE PA SU SE SVE NJENE MIJENE I ČUDI ,POŠTOVALE I CIJENILE PREMA NJENIM POJAVNIM OBILJEŽJIMA, KOLIKO IM TE MIJENE I KADA DONOSE UGODU A KOLIKO I KADA IM NAVJEŠĆUJU PAKAO ILI VELIKU NEIZVJESNOST. TAKO JE LJUDSKO DRUŠTVO UČILO I ODREĐIVALO SVOJE PONAŠANJE PREME TIM PRIRODNIM MIJENAMA I NJENIM POJAVNIM OBILJEŽJIMA, PA JE I SVOJE AKTIVNOSI U SVIM PODRUČJIMA ŽIVLJENJA USKLAĐIVALO I PRILAGOĐAVALO PRIRODNIM POJAVAMA I SVOJIM ŽIVOTNIM PRILIKAMA . TAKO SE RODILA TRADICJA MANIFESTNOG ODAVANJA POČASTI U VIDU SLAVLJA ILI PRINOŠENJA ŽRTAVA GODIŠNJIM DOBIMA I PRIRODNIM POJVAMA KOJE SU SE JAVLJALE U GODIŠNJIM RAZLIČITMJ RAZDOBLJIMA A IMALE SU KARAKTER POŠTOVANJA.
  PA JE ZAČUĐUJUĆE DA JE ZAGREB OVE ZIMSKE UGOĐAJE ILI SOLSTICIJ PRETVORIO U KLERIKALNU MANIFESTACIJU KOJU MU JE NAMETNULA ZLOČINJAČKA CRKVA U HRVATA , TA STEPINČEVSKA KRVOLOČNA CRKVA ,ČIJI ZLOČINAČKI POVIJESNI REPOVI SE VUKU JOŠ OD PRVIH DANA NJENOG UTEMELJENJA MILANSKIM EDIKTOM, PA ONA ZA TO NEMA NIKAVU ZASLUGU NI POVIJESNU NI TRADICIJSKU ,OSIM NAMJERE DA SE NA TAJ NAČIN NAMETNE JAVNOM MIJENJU ,OPET KAO NEKI VAŽAN DUHOVNI FAKTOR, TE TOM SLAVLJU NADJENULI IME =DOŠAŠĆE=. A SVAKO KRŠĆANSKO DOŠAŠĆE ,KROZ POPOVIJEST JE UVIJEK DONOSILO KRV ,ZLOČINE I SIROMAŠTVO ,JER JE KROZ SVOJU POVIJEST UVJEK NASTUPALO KAO KASTA ,A SVOJE SLJEDBENIKE PRETVARALO U ČANDALE. PA SE TREBA PITAIT KOME TO ONA PRODAJE MITSKE DAVORIJE O NEKOM FANTAZMAORIČNOM BIĆU KOJE SE RODILIO I TRPILO ,NE ZNAM A NIJEDNA ZNANOST NE POZNAJE TO FANTAZMAGORIČNO B IĆE I NJEGOVU NEKU POVIJESNU ZASLUGU ZA LJUDKO DRUŠTVO.
  ZATO TREBA PORUČITI OVOM ZATUCANOM BANDIĆU I NJEGOVOJ GALERIJI ČINOVNIKA ,UPRVALJAČA OVIM GRADOM U NAŠE IME I UZ NAŠE FINACIRANJE DA NAS ,GRAĐANE HRVATSKE ,A POSEBNO ZAGREBA , NE SRAMOTI DUHOVNO I UMNO I TO JOŠ SKUPO PLAĆAMO U DRUGOJ DEKADI 21-VOG STOLJEĆA, KADA JE LJUDSKI UM DOSTIGAO NAJVIŠI STUPANJ SPOZNAJE SEBE I PRIROPDE U KOJOJ ŽIVI I SLEDSTVENO TOME STVORIO PROIZVODNE SNAGE KOJE IMAJU PLANETARNE RAZMJERE.A NAMA ZATUCANA GRADSKA UPRAVA ,NA ČELU SA TIM DINARSKIM TALIBANOM ,SERVIRA NEKO ZATUCANO ZLOČINAČKO ,MITSKO PRAZNOVJEREJE POISTOVJEČPENO SA SLAVLJEM ZIMSKOG SOLSTICIJA.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code