ZADNJI DAN FESTIVALA BAJKI U OGULINU

ZADNJI DAN FESTIVALA BAJKI U OGULINU

9. lipnja, 2019.

U Ogulinu je u petak, 7. lipnja svečano otvoren 14. po redu Ogulinski festival bajke!  Jedinstvena manifestacija koja se događa u rodnom gradu Ivane Brlić-Mažuranić slavi iz godine u godinu bajke i bajkovito stvaralaštvo,  rastući i proširujući svoj sadržaj koji je ove godine uistinu zanimljiviji nego ikad i pri tom u potpunosti besplatan! Od brojnih međunarodnih i domaćih predstava za djecu svih uzrasta, pripovijedanja, festivalskih poslastica poput radionice polaganje za vozačke dozvole za letenje na metli, radionice izrada vilenjačkih kapa i vilinskih vijenčića, radionice robotike, radionice filcanja vune ili pak laserskog graviranja…..u Zavičaju bajki inspiraciji i kreativnosti nema kraja!

Otvorenje je održano je na sceni Regoč, uz svečane govore  Sonje Drašković Dedić, direktorice Turističkog ureda TZ Ogulin i gradonačelnika Grada Ogulina Dalibora Domitrovića, a svečanost je uveličala i izaslanica ministrice kulture, Marija Rubić, te brojni drugi uzvanici. Za sjajnu atmosferu pobrinuli su se Klinci Ogulinci i Ogulinske mažoretkinje, a nakon otvorenja, već tradicionalno, razrezane su i svim okupljenim najmlađim posjetiteljima razdijeljene velike festivalske rođendanske torte.

Pored bogatog festivalskog programa, sve posjetitelje, očekuju i slasna iznenađenja ugostitelja ogulinskog kraja, tradicionalna obiteljska biciklijada – Ciklobajka i dodatni bajkovti sportski sadržaji!

Ogulinski festival bajke traje još do nedjelje, 9. lipnja, sve do 20 sati. T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. pepe
    #1 pepe 9 lipnja, 2019, 06:03

    dakle, reda radi, rieč “bajka” nastaje od glagola “bajati”, koji se spreže kao i glagoli “tajati”, “lajati”, itd. pojednostavljeno i oprimjereno glasi, “bajem/eš/e bajke”, “pritčam/aš/a pritče”, “pripoviedam/aš/a pripoviedke”, itd.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code