ZA SADA MESIĆ NIJE IDIOT

ZA SADA MESIĆ NIJE IDIOT

28. veljače, 2020.

 

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu (27.2.) objavljena je prvostupanjska presuda u sporu Hrvoje Hitrec- Stjepan Mesić. Najvažnije je od svega da je sud u ponovnom postupku nakon odluke Ustavnog suda ovog puta donio odluku da bivši predsjednik Republike RH Stjepan Mesić koji je (2013.) tužio hrvatskog književnika Hitreca što ga je u jednom komentaru uvrijedio napisavši da je idiot – to nije, Naime, Hitrec je osuđen na uvjetnu kaznu od 10.000 kuna, što znači da ukoliko u naredne dvije godine ne počini neku klevetu i uvredu ne će trebati platiti odštetu.

Kad stranke prime napisanu (nepravomoćnu) presudu onda će odlučiti u svezi daljnjeg postupka, odnosno žalbe. Najvjerojatnije je da će se Hitrec ponovno žaliti drugostupanjskom sudu, pa ako će biti potrebno i dalje.

Odvjetnik Hitreca je bio Srećko Ilić, a Mesića Čedo Prodanović.

Mladen Pavković T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO-MARXISTA
  #1 FRANO-MARXISTA 28 veljače, 2020, 17:26

  POŠTOVANI HRVOJE HITEREC KAKO BI ŠTO BOLJE SVATILI NJEGOVU PISANIJU ,KOJA JE NAJOBIČNIJA KATOLIČKO-KLERIKALNA-MITSKA DAVORIJA, KOJA SE ISPILILA IZ MOZGIĆA ČIJI JE RAZUM,REKO BI HEGEL,NA STUPNJU ČULNE IZVJESNOSTI ,KOJI JE UVIJEK SPREMAN NOGAMA GAZITI KORIJENE LJUDSKE HUNAMOSTI, JE NAJOBIČNIJI KLIPAN JER NJEGOVA ,OVA PISANIJA ,JE ,SVAK TO MOŽE ZAKLJUČITI, NAJOBIČINIJA KLERIKALNO ,INDOKTRINIRANA ,OSVETNIČKA ,TRAČ PARTIJA ZA NEUKE, ZATUCANE KATOLIKE ,KAKAV JE I SAM POŠTOVANI GOSPODIN HITREC ,JER SE OVIM SADRAŽJEM ,NAJBOLJE PREDICRA DA JE ČOVO ,NA STUPNJU NESRETNE SVIJETI ZA KOJE HEGEL TVRDI DA TAKVA BIĆA NIKADA NISU PRI SEB I NI PO SEBI ,UVIJEK SU ONOSTRANA BIĆA, JER ONI NISU MAUČILI MISLITI ,A NAUČITI MISLITI ,KAŽE HEGEL ,JE DUGOTRAJAN I MUKOTRPAN PUT KOJI NEMA KRALJEVSKIH PREČICA. JER POPETI SE HEGELOVOM LJESTVICIM TRIJADE NA STUPANJ SAMOSTALNE SAMOSVIJETI ,KADA SE POSTAJE POVIJESNI ČOVJEK I RASPOZNAJE RODNO MJESTO ISTINE, A TO JE ZA NJEGA ,ČITAJUĆI NJEGVE PISANIJE ,NEDOSTIŽAN PUT ,ZATO ŠTO SE NAŠ ,POŠTOVANI HITREC, NIJE VINUO DO TOGA STUPNAJ SVIJESTI O KOME REKOH SVE ,ZATO I NIJE SVJESTAN KAKVU BALJEZAGRIJU IZNOSI U SVOM PAMFLETU ILI BOLJE REĆI PASQUILU.JER TAKVI LJUDI NISU SVJESNI SEBE KAO PREDMETA SVIJEST NI SVIJETA U KOJEM ŽIVE, A MARX JE TAKVE SPODOBE NAZIVAO OVNOVIMA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Kompartijski lažljivci na Pantovčaku
  #2 Kompartijski lažljivci na Pantovčaku 28 veljače, 2020, 14:49

  Je li Stipe Mesić idiot ili nije, veliko je i prevažno nacionalno pitanje 21. stoljeća. A ZNA SE – idiot je, lažljivac i kradljivac kao i njegov kriminalni uzor, lutak Šapajev u ulozi JBT-a. Hrvati stvarno imaju nesreću: ranije je lažac u tzv. jugosloviji bio navodni maršal i ubojica zvani JB Tito, komunistčki kabadahija po nalogu Staljina. Prvi komunistički predsjednik u slobodnoj Hrvatskoj (u nesretna dva mandata) bijaše Stipe antifašist i Ciganin, koji se s ukradenim novcem od naroda s vlaškom Milkom smjestio na vrh umjesto u utrobu Sljemena. Odmah iza njega na vrhu Pantovčaka sjedio je odvratni udbaš pravne struke, zet Momčila popa i vojvode Đujića. Najnoviji, peti, je vrhunski lažac Milanović, kojega prozreše i govnari tipa MARAS, bERNARDIĆ, oSTOJIĆ…

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 28 veljače, 2020, 08:52

  A kad bude?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code