ZA HRVATE STEPINAC JE ODAVNO SVETAC

ZA HRVATE STEPINAC JE ODAVNO SVETAC

16. rujna, 2015.

Tomislav-Nikolic-i-papa-franjo-I1-620x350
Na ovaj jadni i sramotni Nikolićev potez trebali su odmah oštro reagirati Hrvatski sabor, Vlada, političari, a poglavito Crkva u Hrvata i argumentirano, konkretno i istinito iznijeti argumente o značaju i ulozi Alojzija Stepinca

Napisao: Mladen Pavković

Ovo je nevjerojatno, a pomalo i neshvatljivo! Nekako u isto vrijeme kad je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, primio u službeni posjet predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar – Kitarović, predsjednika Srbije Tomislava Nikolića u Vatikanu je primio papa Franjo. Hrvatska predsjednica je otišla u Banja Luku poboljšati odnose između Hrvatske i ove Republike, koja je, na žalost, nastala na krvi nevinih Hrvata, dok je Nikolić otputovao kod poglavara Rimokatoličke crkve da razori i ono malo dobrosusjedskih odnosa koji su još ostali između Zagreba i Beograda. Naime, predsjednik Srbije je boravio kod Svetog Oca da mu objasni zašto se Srbija protivi kanonizaciji kardinala Alojzija Stepinca.

Mješovita komisija

Mediji su objavili da su papa Franjo i Nikolić razgovarali i o osnivanju mješovite komisije Srpske pravoslavne crkve (SPC) i Rimokatoličke crkve koja bi razmotrila povijesne činjenice o NDH i ulozi kardinala Alojzija Stepinca u događajima iz tog vremena. Srpska pravoslavna crkva u Stepincu vidi samo zločinca koji je imao aktivnu ulogu u pokrštavanju i istrebljenju Srba u NDH, što snažno podržava i srpska Vlada, za koju je Stepinac „ustaški vikar“.
Stoga je papa Franjo, iako je postupak kanonizacije Stepinca unutar crkvene procedure formalno okončan, na zahtjev Srbije ipak odlučio da se dan proglašenja Stepinca svetim odgodi na neodređeni rok, dok se još ne preispitaju tvrdnje koje je u ime svoje Vlade i Srpske pravoslavne crkve predočio Nikolić.
Na ovaj jadni i sramotni Nikolićev potez trebali su odmah oštro reagirati Hrvatski sabor, Vlada, političari, a poglavito Crkva u Hrvata i argumentirano, konkretno i istinito iznijeti argumente o značaju i ulozi Alojzija Stepinca, koji je za Hrvate već odavno – svetac. Međutim, kao i obično, hrvatski državni vrh kad su ovakve nevjerojatne, lažne i neshvatljive optužbe Srba u pitanju, uopće ne reagira ili reagira mlako, sve u stilu „ne talasaj“.
Srbi su nas na ovaj podmukli način ponovno vratili u daleku prošlost, prikazali Hrvate i u Vatikanu kao „ustaše“, okrenuli ploču, pa mi sada umjesto da idemo kod poglavara Rimokatoličke crkve i molimo da niti ne prima ljude poput Nikolića koji su u vrijeme hrvatskog Domovinskoga rata i aktivno bili na strani srpskog i inog agresora, ponovno smo na „starim stazama“, ponovno smo optuženi da smo bili „nacisti i fašisti“.

Agresija na Hrvatsku

A činjenica je da je svatko onaj tko nije u vrijeme vladavine Josipa Broza bio za četničku ili komunističku Jugoslaviju, a za hrvatsku državu, bio proglašavan od jugosrpske, a često na žalost i od savezničke promidžbe „fašistom, nacistom, kvislingom, slugom okupatora“.
O agresiji na Hrvatsku Nikolić sigurno nije govorio. Kao da se to nije dogodilo, kao da Hrvatska nije slobodna, samostalna i neovisna država, nastala pobjedom u ratu, odnosno kao da Srbi nikada nisu ubijali, masakrirali, rušili, palili, otuđivali sve što hrvatski diše, od Vukovara, Voćina, Škabrnje, Karlovca, Pakraca, Gospića, Zadra, Knina, pa sve do Dubrovnika.
Osim toga, bili su agresori na Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu.
I ti i takvi sada žele biti suci, pa čak i u tome tko može, a tko ne biti proglašen – svetim!T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Anonimno
    #1 Anonimno 29 rujna, 2015, 13:00

    Mi ustaše stvarno jedemo govna.Znamo ko i šta je bio Stepinac a mi ga još branimo. Pa onda neka daju i Hitlera za narodnoga heroja. Budimo stvarno realni.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code