BRANITELJI TREBAJU SVOJE PREDSTAVNIKE U SABORU

BRANITELJI TREBAJU SVOJE PREDSTAVNIKE U SABORU

22. kolovoza, 2015.

O-braniteljima-na-redovnoj-sjednici-Sabora-prosvjednici-ostaju-u-Savskoj
Sa svakim lijepo, a s nikim koji nudi prazna obećanja. Treba se boriti i za one koji su dali svoje živote. A ne da se ti „preokreću“ u grobu da vide tko i kako govori u njihova imena

Napisao: Mladen Pavković

U tijeku su pripreme za nove parlamentarne izbore. Već je pet iza dvanaest da se i hrvatski branitelji uključe u kampanju, bez obzira što dosad u svezi toga nisu imali uspjeha. Ali, ako bi se ujedinili, poglavito pod vodstvom nekih istaknutih Junaka Domovinskoga rata, među kojima bi svakako morali biti i vođe prosvjeda u Savskoj 66: Klemm, Glogoški, Jukić, ali i drugi, ne vjerujemo da ljudi koji su stvarali hrvatsku državu ne bi dobili dovoljan broj glasova za neku od fotelja u hrvatskom Saboru.
Kao što smo se gotovo svi odlučili za prosvjed, idemo se tako odlučiti i za imena kandidata koji bi na listi predstavljali branitelje i članove njihovih obitelji. A kad se jednom odlučimo onda te kandidate treba i zaokružiti.

Ministar branitelja bez branitelja

Ministar branitelja Predrag Matić već se sada, vjerujte, ruga jednoj takvoj inicijativi. To nam mora dati novi elan, novu snagu za ujedinjenjem, odnosno zajedništvom, tim više što Matić ima iznimnu šansu da ako ga stave na listu SDP-a nakon parlamentarnih izbora postane saborski zastupnik, koji će naredne četiri godine „predstavljati“ – branitelje.
Dakle, hrvatski branitelji, stradalnici i članovi obitelji poginulih i nestalih iz Domovinskoga rata, ako to želite, da vam ministar branitelja bez branitelja, i dalje kroji sudbinu, to će vam se i ostvariti! No, umjesto ovog katastrofalnog scenarija, potaknimo navedene ili neke druge da se kandidiraju, ali ne da ih onda podržavamo s figom u džepu (specijalitet jednog dijela Hrvata).
Matić priča da se branitelji nemaju na što žaliti, da im nikada nije bilo bolje. Međutim, još je 12.668 stradalnika Domovinskoga rata koje su već trebali, a još nisu ni stambeno zbrinuti! Svake godine se stambeno zbrine oko 300 invalida, što drugim riječima znači da većina od tih nikada ne će dočekati krov nad glavom.
A što je s 450 tisuća onih koji su u Registru branitelja, koji nisu imali niti imaju ikakva prava, osim da budu ponosni, kako je rekao Matić, s „najčasnijim popisom u hrvatskoj povijesti“.
I oni su ponosni.
Ali, od ponosa i časti većina tih čija su imena zapisana „zlatnim slovima“ ne može živjeti, ne može prehranjivati svoje obitelji.

Izađimo na izbore

Stoga su naša nova prigoda parlamentarni – izbori.
Izađimo na izbore. Prije svega sa časnim i poštenim ljudima. Narod će ih prepoznati, vjerujte.
Također nije loša ideja da Klemm i Glogoški razgovaraju sa svim političkim strankama, a osobito sa HDZ-om i da im ukažu na probleme onih koji su bili prvi kad je trebalo te da nakon toga pozovu branitelje i članove njihovih obitelji da glasaju za tu i tu stranku.
Sa svakim lijepo, a s nikim koji nudi prazna obećanja. Treba se boriti i za one koji su dali svoje živote. A ne da se ti „preokreću“ u grobu da vide tko i kako govori u njihova imena.T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code