DOBILI PO 200 TISUĆA KUNA JER SU BESPLATNO JELI, SPAVALI, PUTOVALI I PLJESKALI

DOBILI PO 200 TISUĆA KUNA JER SU BESPLATNO JELI, SPAVALI, PUTOVALI I PLJESKALI

13. lipnja, 2019.

 

Redatelj Jakov Sedlar ovih je dana u Zagrebu i Osijeku prikazao svoj novi dokumentarni film „ Hrvatske sportske legende-120 godina sporta u Hrvatskoj“. Tom prigodom je izjavio da mu nitko u Hrvatskoj za ovaj projekt nije želio dati ni kunu, pa je snimanje filma svojim (ne malim) novcem pokrio hrvatski domoljub i gospodarstvenik iz Kanade Anton Kikaš.

Što je tu čudno? Baš ništa. Pa, neće još valjda Hrvatski nogometni savez izdvajati sredstva i za takve stvari, jer u protivnom „ništa“ im ne bi ostalo

Napisao: Mladen Pavković

Nema problema, sve je po zakonu.

Na jednoj strani kao manijaci prikupljamo novce za neke humanitarne akcije, poglavito za liječenje teško oboljele djece, ali i ne samo njih, dok s druge pak strane pojedine udruge i udruženja imaju novaca „koliko treba“.

Naime, mediji javljaju da su si članovi Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) isplatili pozamašne novčane nagrade zbog uspjeha Hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu prošle godine u Rusiji.

Riječ je o 16 sportskih djelatnika, kojima očito nije bilo dovoljno što su najvjerojatnije besplatno putovali i uživali na svjetskom prvenstvu, već su si navodno isplatili više od 3,2 milijuna kuna.

Čak su svaki po oko 200 tisuća kuna bez imalo grižnje savjesti uzeli i neki od načelnika pojedinih općina, pa ih sada proganjaju zbog „sukoba interesa“.

Modrić, Rakitić, Subašić, Mandžukić, Vida, Vrsaljko, Perišić i drugi, pod vodstvo Zlatka Dalića, su igrali, a ovi su im bome za lijepe novce svaki puta pljeskali, i to na najluksuznijim mjestima na tribinama.

Sve po zakonu!

Nogomet je ipak nogomet

Nu, kad treba „popraviti stadion“ i slično, tada se nogometni klubovi obično obraćaju gradovima, županijama, sponzorima, jer za „infrastrukturu“ najčešće nema eura ili kuna ni za lijek.

Evo, sad je primjerice NK Varaždin ušao u Prvu ligu, a u ovome gradu ne znaju kako će podmiriti obveze koje ih očekuju na račun ovog slavlja, pa gradonačelnik i župan (Čehok, Čačić) već sada moraju „otkidati“ od drugih projekta, jer nogomet je ipak – nogomet.

Škole, bolnice, vatrogasci, kulturne i ine ustanove, hrvatski branitelji i stradalnici i drugi mogu i moraju pričekati. Red je red!

E, sad se postavlja pitanje, kad se u Hrvatskom nogometnom savezu naprosto „razbacuju“ kunama i eurima, kako im nije palo na pamet da barem veći dio tih sredstava uplate u humanitarne svrhe, da izgrade neku školsku dvoranu ili pak da nabave za ratom stradale krajeve od Vukovara, Knina do Škabrnje, sportsku i drugu opremu za mlade (ali i ne samo za njih)?

Tim novcima mogli su pomoći i nekim bivšim hrvatskim vrhunskim sportašima, od kojih neki jedva preživljavaju.

Ali, ne. Oni su bogato nagradili sami sebe.

Sve po zakonu!

Stadion u Vukovaru

A mi ćemo se i dalje pitati: kad će Vukovar napokon dobiti primjeren nogometni stadion, kako bi se i tamo jednog dana igralo u Prvoj ligi, ili kad bi to imali, mogli bi organizirati i  velike međunarodne utakmice, jer ako je tko zaslužio nešto takvoga onda su to sportaši, ali i ljubitelji sporta iz ratom pogođenih krajeva!

Sad kad su čelnici HNS-a ispraznili „kesu“ ne preostaje nam ništa drugo, nego da zamolimo recimo gospodina Šukera da nam pomogne s kojom kunom u organiziranju neke humanitarne akcije, u svezi napretka sporta u tim i takvim krajevima.

I još nešto: redatelj Jakov Sedlar ovih je dana u Zagrebu i Osijeku prikazao svoj novi dokumentarni film „ Hrvatske sportske legende-120 godina sporta u Hrvatskoj“. Tom prigodom je izjavio da mu nitko u Hrvatskoj za ovaj projekt nije želio dati ni kunu, pa je snimanje filma svojim (ne malim) novcem pokrio hrvatski domoljub i gospodarstvenik iz Kanade Anton Kikaš.

Što je tu čudno? Baš ništa. Pa, neće još valjda Hrvatski nogometni savez izdvajati sredstva i za takve stvari, jer u protivnom „ništa“ im ne bi ostalo.

A za tri milijuna kuna mogli su snimiti najmanje pet, šest, sedam dokumentarnih filmova o sportu i sportašima! T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Linda Mark
  #1 Linda Mark 11 veljače, 2020, 11:54

  KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE TVRTKE

  Pozdrav dragi moji ljudi, ja sam Linda McDonald, trenutno živim u Austinu Texasu u SAD-u. Trenutno sam udovica s troje djece i zaglavila sam u financijskoj situaciji u travnju 2018. godine i trebalo mi je refinanciranje i plaćanje računa. Pokušao sam tražiti kredite raznih privatnih i korporativnih tvrtki, ali nikad s uspjehom, a većina banaka mi je odbila kredit, ne puni plijen onim tamošnjim šalterima koji ih nazivaju zajmodavcem samo-novca, svi su prijevara, sve što žele je vaše novac i dobro ih ne čujete više od mene, učinili su mi ga dvaput prije nego što sam upoznao gospodina Davida Wilsona, najzanimljiviji dio toga je da mi je zajam prebačen unutar 74 sata, pa ću vam savjetovati da kontaktirate gospodina Davida ako zanima vas zajam i sigurni ste da ga možete vratiti na vrijeme, možete mu se obratiti e-poštom ……… ([email protected]) Nema kreditne provjere, nema cosignera sa samo 2% kamatne stope i boljim planovima otplate i Ako želite kontaktirati bilo koju firmu u vezi sa osiguravanjem zajma bez osiguranja, tada se danas obratite gospodinu Davidu Wilsonu za vaš zajam

  Nude sve vrste zajma koje nude

  Kratkoročni zajam (5_10 godina)
  Dugoročni zajam (20_40)
  Zajam za medijski termin (10_20)
  Oni nude zajam poput
  Zajam za dom …………., Poslovni zajam …….. Dug kredita …….
  Studentski zajam ………., Zajam za pokretanje posla
  Poslovni zajam ……., kredit tvrtke ………….. itd
  E-pošta ………. ([email protected])
  Kada je riječ o financijskoj krizi i zajmu, onda je David Wilson financijski zajam mjesto na kojem ga možete uputiti, samo mu recite da ja gospođa Linda McDonald usmjeravam vam sreću ………………. ….

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Mujo Bašinac
  #2 Mujo Bašinac 15 lipnja, 2019, 22:20

  Mladene svaka ti čast,od sad ćemo se drukčije poštivati.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. žrdina
  #3 žrdina 13 lipnja, 2019, 22:46

  Imamo Hrvatsku ! – kažu jugoslaveni

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #4 Anonimno 13 lipnja, 2019, 08:14

  Svaka čast g. Mladenu Pavkoviću na sjajnim komentarima.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code