ZA BUJANČEVO HRVATSTVO ZATRAŽENA POSLOVNA VIZA

ZA BUJANČEVO HRVATSTVO ZATRAŽENA POSLOVNA VIZA

23. studenoga, 2018.

 

Takvih i sličnih problema, na kakve su sada naišli Bujanac i Sedlar, Srbi, kako se čini, nemaju, oni mogu i u dvoranama Ujedinjenih naroda u New Yorku pljuvati i bljuvati po Hrvatima i Hrvatskoj do mile volje, bez ikakvih posljedica. Njima vize za to nisu potrebne!

Nu, sve u svemu, stječe se dojam kako pri hrvatskoj diplomaciji nema nikoga koji bi u svezi tih i takvih stvari (problema) udario šakom po stolu i rekao – dosta

Napisao: Mladen Pavković

Počelo je, počelo… Nakon zabrane pojedinih nastupa hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona u inozemstvu (ali i u pulskoj Areni!) došao je red i na neke druge hrvatske voditelje i umjetnike, poput Velimira Bujanca i Jakova Sedlara. Njima su navodno na dan puta za Australiju poništene vize, jer navodno nisu putovali turistički već – poslovno!? Oni su diljem Australije trebali biti nazočni predstavljanju Sedlarovog dokumentarnog filma „Hrvati u Australiji“, što je Bujanac u svojim tv emisijama i propagirao, ali očito se to nekima nije dopalo, pa su im uskratili odlazak.

Istina, teško je zasad reći tko su to „neki“, ali shema je već dobro poznata, što bi možebitno značilo da je „zapovijed“ stigla iz ekstremno lijevih krugova u Hrvatskoj, koji su uz Srbe postali pravi majstori za takva i slična podmetanja.

U Hrvatskoj nema takvih zabrana

Nu, ako je to stvarno tako kako pišu mediji, onda su i svi drugi hrvatski domoljubi, koji se bave filmom, kazalištem, književnošću i publicistikom, itd. i tako redom, u gadnim mukama i problemima, jer na taj način svakome bi se moglo dogoditi da mu se uskrati viza (gdje je to potrebno), ako ga „uhvate“ da u njihovoj zemlji želi promovirati neko svoje djelo vezano uz hrvatsku povijest, a poglavito uz stvaranje slobodne, samostalne i nezavisne hrvatske države.

U Hrvatskoj uglavnom nema takvih zabrana (osim tu i tamo Thompsonovih koncerata ili otkazivanja promocija knjiga o ovom pjevaču (akademiku Pečariću), tako da ovdje, od SAD do Australije, svatko može doći i iznositi svoju istinu od jasenovačkog logora do hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata.

Po Hrvatskoj se može pljuvati i bljuvati

U zadnje vrijeme svako malo u Hrvatskoj neki srbijanski pjevači ili skupine bez problema pune velike dvorane, od Lisinskog do Arene, a uzgred (pojedinci) te svoje nastupe (bez ikakvih sankcija) iskorištavaju i za veličanje „Velike Srbije“.

Takvih i sličnih problema, na kakve su sada naišli Bujanac i Sedlar, Srbi, kako se čini, nemaju, oni mogu i u dvoranama Ujedinjenih naroda u New Yorku pljuvati i bljuvati po Hrvatima i Hrvatskoj do mile volje, bez ikakvih posljedica.

Njima vize za to nisu potrebne!

Nu, sve u svemu, stječe se dojam kako pri hrvatskoj diplomaciji nema nikoga koji bi u svezi tih i takvih stvari (problema) udario šakom po stolu i rekao – dosta! T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Ujo
  #1 Ujo 8 prosinca, 2018, 04:31

  Kakvo ti je bilo hrvatstvo kad si bio ćato u kasarni…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 23 studenoga, 2018, 21:26

  Jakove,ne daj se. Ti si legenda!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code