VUČIĆ TVRDI DA NIKADA NIJE BIO U PETRINJI, A PROZIVAJU GA ZA GLINU

VUČIĆ TVRDI DA NIKADA NIJE BIO U PETRINJI, A PROZIVAJU GA ZA GLINU

4. siječnja, 2022.

 

“Odveli su me u vojarnu i ispitivali me te optužili da sam rušio kuće Srba na tom području. Znam da je tamo bio i Mile Paspalj, jer me osobno tukao. Tukao me je, kako mi je rekao, zato jer sam rušio kuće Srba, iako ja o tome nisam imao pojma”, kazao je Danilović.

Opisao je zatim i premlaćivanja u KPD-u Glina i mučenja induktorskim telefonom. “Mile Paspalj mi je davao induktorski telefon koji mi je bio prikopčan na noge da zovem Franju Tuđmana

Priredio: Franjo Dobrović

„Što se tiče Prištine i Zagreba, to je potpuno vidljiv pakt, od medijskog, do financjiskog i sigurnosnog. To nije neko iznenađenje. Postoje ljudi koji misle da je samo nepostojeća Srbija dobra Srbija. Ne postoji Srbija koja je za njih dovoljno mala, a da nije velika. I oni smatraju da su svi moji prethodnici bili bolji. Pa naravno, zato što je Srbija tada bila mala i slaba, a više nije. Kad je proglašena nezavisnost Kosova jedan je pobjegao u Rumunjsku, a drugi završavao skup“, proteklih dana izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Bio bih veliki svjetski lider da sam dao da Srbiju gaze i da naša zemlja propada. Ali neću. Zato kod njih vidite nervozu, pogotovo zato što ih stižemo po BDP. Sjećate se da su me nedavno optužili da sam tukao zatvorenike u Petrinji, a ja nikada u životu nisam bio tamo“ – dodao je.

Nitko ga ništa nije pitao, sam se počešao tamo gdje ga svrbi.

Teška optužba

Podsjećamo prije nekoliko mjeseci svjedok Kosta Danilović, ispitan je u nastavku sudskog procesa protiv Dušana Jovića, predsjednika ratnog predsjedništva Gline, teško je optužio sadašnjeg predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kosta Danilović  koji je 1991. bio zatočen u logoru KPD Glina, izjavio je kako je tamo u to vrijeme vidio i Vučića. Prisjetio se kako je u logoru bio premlaćivan te dodao kako su logoraši željeli u Glini dočekati Vučića kada bi dolazio u Hrvatsku, objavio je Telegram.

Vučić je u to vrijeme bio zastupnik u parlamentu Srbije i u to je vrijeme posjećivao Baniju.

“Sjećam se kada je sadašnji predsjednik Srbije Vučić, kao da ga sada gledam, došao kod nas i govorio koga će ubiti, a koga će zaklati. Meni je Vučić rekao da sam ja kao Srbin izdao srpski narod i da će me zadnjeg zaklati, tako je rekao”, svjedočio je Danilović.

Danilović je u svom iskazu potvrdio još da je zarobljen u rujnu 1991. u Petrinji.

“Odveli su me u vojarnu i ispitivali me te optužili da sam rušio kuće Srba na tom području. Znam da je tamo bio i Mile Paspalj, jer me osobno tukao. Tukao me je, kako mi je rekao, zato jer sam rušio kuće Srba, iako ja o tome nisam imao pojma”, kazao je Danilović.

Induktorski telefon

Opisao je zatim i premlaćivanja u KPD-u Glina i mučenja induktorskim telefonom.

“Mile Paspalj mi je davao induktorski telefon koji mi je bio prikopčan na noge da zovem Franju Tuđmana. Ja sam morao mirovati dok je on vrtio ručicu pa me tresla struja dok ne bih pao u nesvijest. Onda bi me polijevali s vodom da dođem k svijesti”, prisjetio se.

A Vučić kaže da nikada nije bio u Petrinji, nitko i ne spominje Petrinju nego Glinu. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code