VLADAJUĆI U SISKU ODBILI 7 BESPOVRATNIH MILIJUNA

VLADAJUĆI U SISKU ODBILI 7 BESPOVRATNIH MILIJUNA

23. veljače, 2018.

 

 

Na 5. sjednici Gradskog vijeća Grada Siska održanoj 22. veljače 2018. godine, oporbeni vijećnici Kluba vijećnika HDZ-a, HSLS-a, HSP-AS-a i HKS-a zatražili su dopunu dnevnog reda kako bi na isti uvrstili prijedlog da Grad Sisak prijavi projekt za bespovratna sredstva iz EU fondova u vrijednosti od 7 milijuna kuna. Radi se o projektu „Zaželi – program zapošljavanja žena“. Kroz navedeni projekt, prema prijedlogu stručnjaka iz Gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice u Sisku bi se zaposlilo 50 žena starije životne dobi, koje bi skrbile o 200 korisnika kojima je potrebna pomoć i njega za što bi Gradu Sisku bilo odobreno oko 7 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Program „Zaželi“ bio je otvoren do 30. lipnja 2017. godine te zbog velikog interesa gradova i općina zatvoren je 13. rujna 2017. godine. Program je ponovno otvoren 14. veljače 2018. godine, a kako Grad Sisak u prvom razdoblju nije prijavio projekt, stručnjaci iz Gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice napisali su i pripremili projekt koji su ponudili gradonačelnici Kristini Ikić Baniček i vladajućoj većini da ga prijavi, kako bi se sredstva dobila i iskoristila dok ih još uvjiek ima, i kako bi spriječili da Grad Sisak po drugi puta ne prijavi ovako važan i kvalitetan program.

Nažalost, konstruktivan i kvalitetan rad oporbe nije prepoznat od strane vladajuće većine, koja je očito naučila funkcionirati na način da se sve rješava kreditima, što dodatno stavlja uteg na leđa građana grada Siska, i vodi Grad Sisak ka prvom mjestu ljestvice najzaduženijih gradova u Republici Hrvatskoj.

Hrvatska demokratska zajednica, zajedno s koalcijskim partnerima u Gradskom vijeću, i dalje će predlagati kvalitetna i konstruktivna rješenja za građane grada Siska, bez obzira na nastalu situaciju, jer to dugujemo Siščankama i Siščanima. Vijećnici vladajuće većine SDP – MOST – LABURISTI – HSS Braće Radić, nažalost, i ovog puta su pokazali socijalnu neosjetljivost prema najugroženijim sugrađanima, pokazali su da im nije stalo do stvaranja novih radnih mjesta u Sisku, da ne prihvaćaju društveni napredak samo zato jer rješenje predlaže oporba u Gradskom vijeću.T

 

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. anno
  #1 anno 24 veljače, 2018, 11:56

  Koliko košta izrada programa i koliko dugo traje procedura odobravanja sredstava.
  Pitajmo Agenciju za sukob interesa i pranje novca.
  Ta je nedavno osnovana.

  Što mislite da Evropa samo tako daje novce.
  Jedno je na papiru, a drugo ostvarenje.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 23 veljače, 2018, 12:33

  Pa molim vas lijepo gdje se prihvaća prijedlog oporbe.
  Zar vam istoimena Županijska Skupština nije najbolji primjer od zadnjih sjednica Vijeća.
  To vam je”Milo za drago” ili vraćanje loptice.
  Tko će koga najbolje preveslati.
  Kada niste Vi htjeli prihvatiti Naše, nećemo niti mi Vaše prijedloge.
  To je takvo tumačenje demokracije.
  Još je bolji primjer Ramljak i Agrokor.
  Riba smrdi od glave, a od repa se čisti.
  No treba biti maher za ćišćenje.
  Pa ionako na županiji predviđate skoro petsto milijuna kuna za kapitalne objekte.
  Pa ovih pet je kap u moru, odnosno provizija za dogovorene poslove.
  Shvatite u kakvom okruženju živite.
  I vi sadašnja oporba niste bili bolji dok ste bili vladajući u Gradu Sisku.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code