VIZIJA SVIJETA U IDUĆIH TRIDESETAK GODINA- otvoreno pismo Andreju Plenkoviću

VIZIJA SVIJETA U IDUĆIH TRIDESETAK GODINA- otvoreno pismo Andreju Plenkoviću

19. prosinca, 2023.

 

Mnogi među najslabije karike u Tvojoj Vladi ubrajaju i našeg dragog hrvatskog viteza gen. Tomu Medveda ali za njega barem nitko ne sumnja da našoj državi uvijek želi najbolje i da sigurno nikada neće biti ulovljen ni u kakvom kriminalu. Jasno je da glede stručnosti nije kompetentan voditi vrlo zahtjevni Sigurnosno-obavještajni sustav RH ali simbolički nam je važan pa ga ne trebaš smijeniti, već samo mu novim, ovoga puta kvalitetnim pomoćnicima što prije stručno pomoći. Imamo, dakle, općenito krizu institucija i krizu vodstva i hitno trebamo izlazak Hrvatske iz začaranog kruga političke neupravljivosti

Grad Gospić već u drugom mandatu vodi ing. Karlo Starčević. Nažalost u tom mandatu se malo čim imamo pohvaliti. Kao i s pobjedom HDZ-a, sve je ostalo isto ili još i gore. Gospić za HDZ postaje novi Zagreb, novi simbol katratrofalno slabog rada HDZ-a na terenu. Dobro, znamo, HDZ Grada Zagreba po nesposobnosti i dalje nedostižno prednjači

Napisao: Ivica Filipović

U Gospiću, 14. prosinca 2023.

Vlada Republike Hrvatske

Predsjednik

n/r mr. sc. Andrej Plenković

Trg svetog Marka 2

10000 Zagreb

Dragi i poštovani moj prijatelju, Andrej,

vezano uz moja dosadašnja pisma i prijateljske ponude da našoj državi, Vladi i Tebi osobno svojim bogatim stručnim znanjem i iskustvom uoči megaizborne 2024. godine što više i što prije neposredno pomognem, šaljem Ti nakon ove najnovije potvrde  da nam je Sigurnosno-obavještajni sustav RH u rasulu pa državne tajne i sam doznaješ iz novina, još nekoliko bitnih napomena.

  1. Naša Kvaka 22

I naša je borba za cjeloživotno učeče društvo borba Davida i GOLIJATA, borba sa sustavom, razvijanje situacije od ideje do realizacije, od ideje do čovjeka. Neki dan smo obilježavali godišnjicu smrti dr. Franje Tuđmana. Spomeno si 10 točaka. Ja sam tu agendu razradio u 11.

1. SVJETSKI ETHOS PLAN 21.

Kriza institucija i kriza vizija može se vidjeti i religijskoj duhovnoj razini. Potrebna nam je duhovna obnova. Uz religijski dijalog. Slijedi digitalna transformacija kao prioritet. Ovo je jedan od pristupa kompleksnoj stvarnosti i viziji svijeta u idućih tridesetak godina, čime se ja uglavnom bavim. Drugim riječima, što me prije uvedeš u igru, to bolje.

2. GLOBALNA COVID 19 ZDRAVSTVENA KRIZA

Nemoj zaboraviti da je svijet ušao u biotehnološku eru. U priču života i rada ušla je umjetna inteligencija. Ministar Beroš ti je najvažniji ali i, uz dr. sc. prometa Nikolinu Brnjac (hrvatski sport, vidimo, pred očima svijeta i dalje sustavno propada u svim disciplinama), nažalost, najslabiji ministar. Znamo, mnogi među najslabije karike u Tvojoj Vladi ubrajaju i našeg dragog hrvatskog viteza gen. Tomu Medveda ali za njega barem nitko ne sumnja da našoj državi uvijek želi najbolje i da sigurno nikada neće biti ulovljen ni u kakvom kriminalu. Jasno je da glede stručnosti nije kompetentan voditi vrlo zahtjevni Sigurnosno-obavještajni sustav RH ali simbolički nam je važan pa ga ne trebaš smijeniti, već samo mu novim, ovoga puta kvalitetnim pomoćnicima što prije stručno pomoći. Imamo, dakle, općenito krizu institucija i krizu vodstva i hitno trebamo izlazak Hrvatske iz začaranog kruga političke neupravljivosti.

  1. AGENDA  17.

Ciljevi održivog razvoja do 2030. Vezano uz prethodno, predložio sam formiraje Ministarstva domovinske sigurnosti i imenovanje gen. Tome Medveda ministrom. U ovoj situaciji netko treba stručno utvrditi uvjete sigurnosti i stabilnosti naše države u njenom aktualnom okruženju. Novi je rat na Zapadnom Balkanu samo pitanje vremena.

  1. TVOJA 15. VLADA RH

Moraš stvoriti platformu za ujedinjenje Hrvata i hrvatske budućnosti. Republika Hrvatska ne smije postati posljednje utočište, već ishodište za revitalizaciju hrvatske nacije. Sjeti se situacije prigodom Tvog podnošenja izvješća o stanju nacije. Jasno je da postoji podijeljena nacija. Bogata i siromašna. Vidio si kako su članovi udruge Hrvatski Ratniik, čiji sam ja jedan od osnivača, preko noći postali državni neprijatelj br 1. I sam znaš kako je mali korak od heroja do zločinca. Ovisno kako te institucije uokvire. Demingovih 14 točaka kvalitete. Znaš i sam da sam Ti uvijek bio i ostao 200 posto odan.

  1. CROGENIJ  KAO ODGOVOR

Nova infrastruktura, infrastruktura društva znanja. Počevši od platforme za CJELOŽIVOTNO UČENJE. To je milijarda eura za hrvatsku izvrsnost.

  1. HRVATSKO DEMOGRAFSKO PITANJE

Svjetski ethos i svjetski problem. Hrvatski nacionalni program, znači godišnje povećanje 100.000 stanovnika, a ne gubitak. Imamo sada kriznu situaciju s Kosinjskim poljem.

  1. STRATEŠKO UMREŽAVANJE

Kritična infrastruktura za opstanak su manji gradovi od desetak tisuća stanovnika, kao što je Gospić. Kao što znaš, grad Gospić već u drugom mandatu vodi ing. Karlo Starčević. Nažalost u tom mandatu se malo čim imamo pohvaliti. Kao i s pobjedom HDZ-a, sve je ostalo isto ili još i gore. Gospić za HDZ postaje novi Zagreb, novi simbol katratrofalno slabog rada HDZ-a na terenu. Dobro, znamo, HDZ Grada Zagreba po nesposobnosti i dalje nedostižno prednjači.

  1. PROBLEMSKI PRISTUP

Struktura sustava, prema modelu Mac Kinsey 7S, Isto kao što su hrvatski komunisti i socijalisti 1990.godine postali hrvatski nacionalisti i kapitalisti.

9. PETA DIMENZIJA EKONOMIJE

Treba rješavati probleme pete dimenzije Ekonomije 5.0, Vođenje putem scenarija, Između ostalog tu je i pitanje 4. industrijske revolucija. Nova kulturno politička inicijativa.

  1. EKPERTNI TIM

U zadnje vrijeme često se spominje pojam modus operandi. U tom smislu predlažem Ti da ovaj put za ministra gospodarstva imenuješ prof. dr. Ljubu Jurčića, hercegovačku ljutu guju.

Osobno Ti sada mogu najviše pomoći na mjestu posebnog savjetnika gen. Tome Medveda.

11.TVOJA JEDINSTVENA POZICIJA

U konačnici, danas je sudbina Hrvata u Tvojim rukama.

NULTI DOGAĐAJ

Može biti promocija Ličkog narodnog kalendara za 2024 godinu na Zagrebačkom velesajmu.

Pozdrav iz Gospića, moj dragi prijatelju

Tvoj Ivica Filipović T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code