VIŠE OD POLA HDZ-a NIJE NOSILO PUŠKU

VIŠE OD POLA HDZ-a NIJE NOSILO PUŠKU

13. prosinca, 2019.

 

Dezerter ili vojni bjegunac je pripadnik vojske koji je svoju postrojbu napustio s namjerom da se ne vrati, bez dopuštenja ili naređenja pretpostavljenih u vojnoj hijerarhiji. Kao što je to poznato, Miroslav Škoro nije se odazvao vojnom pozivu niti se dragovoljno javio tako da nije unovačen, što znači da uopće nije bio pripadnikom hrvatskih vojnih postrojbi pa stoga i nije mogao biti dezerter ili vojni bjegunac! Zbog toga je navedena kaznena prijava protiv Miroslava Škore zbog dezerterstva – pravno neutemeljena

Napisao: Lovel Franić

Kao što su to izvijestili mediji javnog priopćavanja, bivši dopredsjednik Mladeži HDZ-a RH Višeslav Dokoza iz Starigrada u četvrtak 5. studenog 2019.g. podnio je DORH-u kaznenu prijavu protiv predsjedničkog kandidata, odnosno kako je to on formulirao „pjevača Miroslava Škore zbog kaznenog djela dezerterstva“. „U toj kaznenoj prijavi njezin podnositelj obrazlaže da se Miroslav Škoro nije odazvao pozivu za obranu domovine Hrvatske koja je 1991.g. bila izložena općem napadu daleko nadmoćnijeg velikosrpskog agresora i srpskih pobunjenika u Hrvatskoj. Nego je uvidjevši da će Slobodan Milošević pokrenuti sveopću agresiju na Hrvatsku netragom nestao iz njegova rodnog Osijeka, iako je bio vojni obveznik i potpuno zdrav, te je pobjegao u SAD u grad Pittsburg, čime je odbio domoljubnu dužnost i zapovijed dr. Franje Tuđmana da se stavi na raspoložbu u obrani domovine a nije se odazvao ni na poziv za općom mobilizacijom, što mu je bila obveza. Mnogobrojni umjetnici javili su se u Satniju hrvatskih umjetnika te obilazili bojišnice i hrabrili branitelje, ali ni tu nije bilo Miroslava Škore da zapjeva hrvatskim braniteljima i tako se oduži vojno napadnutoj hrvatskoj domovini.

Apsurd

Da apsurd bude još veći tada 28-godišnji Miroslav Škoro pjeva po SAD u raznim klubovima ne mareći za sudbinu svoje hrvatske domovine. Viđaju ga i po jugoslavenskim klubovima gdje pjeva kao da se u Hrvatskoj ne događa brutalna agresija i kao da to nema nikakve veze s njime. Deseci tisuća poginulih, sto tisuća ranjenih i invalida, milijun prognanika njega nimalo nisu zanimali jer je bio uvjeren da Hrvatska nema nikakve šanse da se obrani od daleko nadmoćnijeg velikosrpskog agresora. U SAD piše pjesmu „Ne dirajte mi ravnicu“ te se 1992. vraća u Hrvatsku, kad je uvidio da Hrvatska nije izgubila rat i da je pitanje trenutka kada će okupirana područja Hrvatske biti oslobođena“. (https:/www.zadarskilist.hr/clanci/kazneno-prijavio-miroslava-skoru-za-…)

Pravno neutemeljeno

No, je li ta i takva kaznena prijava protiv Miroslava Škore utemeljena na činjenicama, te stoga i pravno valjana? To je pak pitanje logično u kontekstu analize značenja riječi „dezerter“, te i definicije što je i tko je „dezerter“?

Dezerter ili vojni bjegunac je pripadnik vojske koji je svoju postrojbu napustio s namjerom da se ne vrati, bez dopuštenja ili naređenja pretpostavljenih u vojnoj hijerarhiji. Kao što je to poznato, Miroslav Škoro nije se odazvao vojnom pozivu niti se dragovoljno javio tako da nije unovačen, što znači da uopće nije bio pripadnikom hrvatskih vojnih postrojbi pa stoga i nije mogao biti dezerter ili vojni bjegunac! Zbog toga je navedena kaznena prijava protiv Miroslava Škore zbog dezerterstva – pravno neutemeljena!

No kad nije vojni dezerter, što je u pripadajućoj terminologiji Miroslav Škoro u surječju činjenice da se nije odazvao pozivu za novačenje ni opću mobilizaciju u oružane snage za obranu vojno napadnute domovine?

Svjesno i namjerno onemogućavanje ili remećenje redovitih aktivnosti u nekoj instituciji, ili izbjegavanje izvršenja neke obveze ili dužnosti definira se kao – sabotaža. Kako je Miroslav Škoro izbjegao vojnu obvezu pristupanja hrvatskim oružanim snagama te čast i dužnost obrane vojno napadnute domovine, on je saboter Domovinskog obrambenog rata! No logično, saboterstvo ima i svoju društvenu odnosno domoljubnu i moralni značenjsku dimenziju, pa je onaj tko aktivno ili pasivno sabotira obranu domovine od vojne agresije– i ratni izdajnik te iste domovine!

A koliko je takvih u HDZ-u, onaj Višeslav Dokoza treba tužiti pola HDZ-a. Jednako kao što aktualna predsjednica opet lupeta.

Vama poštovani Dragovoljci i istinski branitelji veliko hvala! T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 30 prosinca, 2019, 15:56

  Skoru su izabrali u AVŽ-e svrbije na prjedlog njegova “komše” jove kadijevića!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Glazbeni urednik Rosavec moslavački
  #2 Glazbeni urednik Rosavec moslavački 17 prosinca, 2019, 08:44

  Lijepo je bilo 16. prosinca u sisačkoj Panoniji. Dok je KGK razgovarala s novinarima, s razglasa se začuo glas Mire Škore, njenog političkoga suparnika i bivšeg ZNA-SE. Ta je činjenica naprasnog mijenjanja scenarija užasnula Moslavca Romana Rudimiroviča Rosavca, pa je s grčem na licu molio stišavanje tona. U pravom trenutku, međutim, fotografi su snimil njegov radni napor dobro plaćena pučkoga dobročinitelja vladara regijom.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. vjerodostojni HDZ-ovac
  #3 vjerodostojni HDZ-ovac 16 prosinca, 2019, 17:19

  Tupan “v i š e-slavlja”,koja ti je to ade-zeovska budaletina napisala,kao kaznenu/krivičnu prijavu protiv Škore/budućeg Pr.RH,biulo bi dobro da napiše još poneku ali “vjerodostoniju”,to bi bilo lijepo…

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #4 Anonimno 13 prosinca, 2019, 14:05

  To je tradicija jugo komunista,1918 godine utekli su u jugoslaviju!Proglašenjem države četrdeset i prve zaobadali su se sa četnicima i utekli u šumu, da ruše državu,to su činili i devedesetih, a danas sa njom vladaju, od Crkve bi je odvojili i sa “šugo” vučićom i šešeljem se udruživali i ćirilicom na plakatima nas strave, izruguju i provorciraju Narod! I vi koji o ovomu pišete niste ništa bolji ,nego vi to pišete, isto,kao prije komunisti, ovi ist, traže ći protivnike u narodu za osudu ,kao i prije! Za magarce nije sedlo, niti za “magarad” komunističku država!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Šefik Štef Orlić
  #5 Šefik Štef Orlić 13 prosinca, 2019, 08:19

  Što vi mislite o ovoj temi?

  Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte..
  ISTINA&DOMOVINA

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code