VINKOVAČKI KARNEVAL

VINKOVAČKI KARNEVAL

28. siječnja, 2017.

 

 

Ove godine će se održati jubilarni 20. Vinkovački karneval. Tim povodom već u ponedjeljak 30. siječnja u Gradskom kazalištu „Joza Ivakić“ Vinkovci biti će upriličena izložba „20. godina Vinkovačkog karnevala“ Rahele Pavušin s početkom u 19 sati, a uz bogati popratni program otvorenja, izložbu će otvoriti predsjednik Hrvatske udruge Karnevalista, Ivan Prpić.

Prošlogodišnje pobjednike pokladne povorke u Vinkovcima, Dječji vrtić „Bajka“, otputovat će na nagradno putovanje i sudjelovati na Opatijskom karnevalu, točnije na Dječjem karnevalskom korzu, koje će se održati 11. i 12. veljače.

Nakon, ne sumnjamo, uspješnog nastupa u Opatiji, program Vinkovačkog karnevala nastavit će se 24. veljače u Pješačkoj zoni, uz bogati popratni program, biti održan Izbor pokladnog gradonačelnika, koji će i preuzeti ključeve grada.

Nakon subotnjeg odmora od napornog maskenbala i slavlja, u nedjelju 26. veljače ulicama Grada prošetat će Pokladna povorka u kojoj će prigodu za sudjelovanje dobiti sve skupine vrtića, osnovnih i srednjih škola, udruge, kud-ovi….

Ako želite nastupiti u povorci možete se prijaviti preko novootvorene web stranice www.vinkovackikarneval.hr

Na kraju recimo kako 20. Vinkovački karneval završava vraćanjem ključeva grada i paljenjem Bušara na obalama Bosuta u srijedu 28. veljače. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code