VIDOŠEVIĆ IZA BRAVE

VIDOŠEVIĆ IZA BRAVE

13. studenoga, 2013.

0172007.48

Aktualni komentar Srećka Jurdane

Napisao: Srećko Jurdana

U „moćnu gomilicu“ privedenih osumnjičenika za korupciju policija je upravo uvrstila i Nadana Vidoševića, šefa Hrvatske gospodarske komore, neformalnoga upravitelja tvornice Kraš, ekonomskoga mogula, jednog od najbogatijih građana Republike Hrvatske, s veleposjedima u Gorskom Kotaru, morskim zonama, kao i u hiperskupim zagrebačkim šumskim oazama. Pored svega toga, čovjek je i zaslužni hadezeovac, relativno mlad ali ipak pripadnik Tuđmanove „Alte Garde“, koji se zadnjih godina taktički ponešto distancirao od stranke, premda nipošto ne do mjere koja bi ga u javnosti predstavila kao njezinog protivnika.

FIMI MEDIJA U GOSPODARSKOJ KOMORI

Navodno ga u prvome redu terete za izvlačenje vreće novca iz Komore, što – po logici stvari – znači da su njegovi ranije privedeni suradnici počeli pjevati. Osim toga, moguće je da će se u kontekstu istraživanja njegovih poslovnih poduhvata pročešljati i slučaj Krašograd. Javnost je nedavno upoznata s podatkom da su gospodin Vidošević – tada predsjednik uprave – i skupina direktora Kraša, jeftino za sebe kupili zemljište Krašograda znajući da će mu vrijednost  – pošto se radi o velikoj tvorničkoj investiciji – ubrzo skočiti preko tisuću posto. Trenutno je na dnevnom redu gospodarska komora, iz koje je – po modelu Fimi medije – izvučeno trideset-četrdeset milijuna kuna, koliko se zna.

Privođenje gospodina Vidoševića bilo je zapravo pitanje dana. Kad je uhićena njegova šefica kabineta Zdenka Peternel, neuvjerljivo je pokušavao sebe distancirati od situacije tvrdnjama kako ni o čemu nije imao pojma. Malo tko je bio spreman kupiti to objašnjenje. Izvlačenje desetaka milijuna iz jednog ekonomski skromnog sustava poput Komore – koja živi na prinudnim članarinama – nije se moglo provesti bez nekakve umiješanosti oberšefa u operaciju. I on je sad došao na red, što može značiti da podčinjeni ortaci ne žele žrtvovati svoju kožu za njegov spas.

ANTIKORUPTIVNA SENZACIJA

Može se reći da je privođenje Nadana Vidoševića najveća antikoruptivna senzacija od trenutka hapšenja Ive Sanadera. Bez obzira na enormno bogatstvo neobjašnjenog porijekla, šef Komore je bio prilično popularan u javnosti, na zadnjim izborima i vrlo ozbiljan predsjednički kandidat. Ostavljao je dojam ekonomske kompetentnosti, a na retoričkom planu umio je prodavati muziku za svačije uši, ipak dobro pazeći da se ne kompromitira kod svoje „baze“, HDZ-a. Dobio je sad priliku da uvjerljivost svoje verbalističke glazbe provjeri kod drugih, strožijih slušalaca.T

16 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Christy Walton
  #1 Christy Walton 21 travnja, 2020, 15:24

  Trebate li zajam? Jeste li tražili gdje dobiti zajam? Jeste li pokušavali dobiti bilo koju vrstu zajma? onda se prijavite sada na? ([email protected]) ako želite dobiti pristupačan zajam. Zajam se ovdje nudi po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 2%. Kontaktirajte nas ako vas zanima.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. zenko
  #2 zenko 20 studenoga, 2013, 10:20

  Bravo Sanjo, … to je pravi zen & satori.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. branka
  #3 branka 20 studenoga, 2013, 09:11

  GLEDAM TUDORE . LUDI HENRIK OSMI I NIJE BAŠ LUD KAKO NAM GA PREDSTAVLJAJU . ON JE NAJBOLJE ZNAO SA IZDAJNICIMA , LOPOVIMA ……..GLAVA NA PANJ PA ONDA IZLOŽBA NEKA SVI VIDE . E TO JE LIJEK ZA NAŠU BOLEST

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Šerfezi
  #4 Šerfezi 19 studenoga, 2013, 19:18

  Mora da uz aktualnu glasnogovornicu HGK suze lije i Maja Brinar u dalekom Izraelu…

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. KANE
  #5 KANE 17 studenoga, 2013, 08:02

  O yeah, naravno da je normalno da je iza brave. A baš fin “gospodin”. Ono što nije normalno je to da će mu sad ovo sakato pravosuđe morati dokazati svaku kunu, i to kada, kako, s kim je bio u talu, itd itd. Dakle sad ćemo mu sve morati dokazati u kunu, a za ostalo piši babi. Normalno bi bilo da se gospodinu izračuna koliko je u zadnjih 22 godine zaradio, i koliko mu je zaradila supruga i mama i ne znam tko sve ne, pa to zbrojiš, i frende moj ništa ti se ne mora dokazivati. Ima rok od 10 dana da objasni i naravno dokaže otkud razlika. A dok se ne sjeti to objasniti leži unutra i ostaje unutra dok se ne sjeti. E to bi bilo normalno. I učinkovito.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Sanja
  #6 Sanja 16 studenoga, 2013, 10:51

  Narcisi nisu psihički bolesni u smislu da ne znaju što rade, oni su svega svjesni, samo si ne mogu pomoći. To je ekipa koja je “zapela” u nekim traumama u svom životu … i onda, kao što se dijete igra s imaginarnim prijateljem, oni su stvorili imaginarnog sebe, da bi se lakše nosili s realnošću koju ne mogu podnijeti.
  Ali psihologija je nebitna. Ono što je bitno je da je ovakvim ljudima državna služba raj na zemlji. Oni tamo dobiju moć kroz državnu fotelju, a realnost ih ne dotiće. Ovo nije država, ovo je piramida duševnih bolesnika koji rade što im padne na pamet pogotovo ako je “to” i u interesu stranih centara moći. Sankcioniraju ih tek kad iziđu iz tih okvira (stranih interesa).

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Guest
  #7 Guest 16 studenoga, 2013, 10:22

  [quote name=”zenko”]”Omnipotentni delirij” …
  Da današnji skorojevići, koji su naglo stasali, imaju nekog šaptača, možda bi izbjegli scenarije u kojima postaju uhićenici.[/quote]
  Imali su, neki od njih, vrlo dobre šaptaće, ali tko “takvima” može išta pametnoga reči da bi te usijane glave to uvažile.
  Nek’ se sada hlade u bajbokani … tu im je i mjesto.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. zenko
  #8 zenko 15 studenoga, 2013, 19:15

  “Yasmine”, reče ti već netko ovdje: “idealiste, paranoje najviše peru i deru”.
  Ne brini se ti za Mladena iza kojeg je očito i USA/NWO (ako zatreba) a tko je iza tebe?
  Sava Štrbac?

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Yasmin
  #9 Yasmin 15 studenoga, 2013, 18:06

  Zenko alias Mladen bilo bi ti bolje da se primis posla umjesto sto seruckas svako malo na ovom portalu i drzis povjesne prikaze s linkovima. Svakom imalo pametnijem covjeku u RH je jasno da si ti uskoro na redu jer da si radio svoj posao ovakve nakaze poput bijelih medvjeda s Gornjeg Prekrizja bi vec odavno bile u rezervatu koji se zove Remetinec a drzavni proracun neokrznut.

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. zenko
  #10 zenko 15 studenoga, 2013, 11:15

  “Omnipotentni delirij” nije nastao u našem dobu, a o tome zorno govori jedan običaj iz doba starih Rimljana.

  – Kada bi rimski vojskovođe doživjeli veliki uspjeh, za doček bi im se priredila trijumfalna parada. Međutim, s tim je vojskovođom u bojnim kolima za vrijeme parade išao šaptač koji mu je govorio: “Ne zaboravi da si smrtan, ne zaboravi da se sutra može sve promijeniti!” Da današnji skorojevići koji su naglo stasali imaju nekog šaptača, možda bi izbjegli scenarije u kojima postaju uhićenici.

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. zenko
  #11 zenko 15 studenoga, 2013, 10:33

  Kao trajan podsjetnik na sve ove dugoprstiće koje je obuzeo “omnipotentni delirij”, a naročito, kao upozorenje budućim državnim dužnosnicima, – predlažem osnivanje “Muzeja privatizacije” u kojem bi bile smještene sve “njihove” (konfiscirane) umjetnine.
  :)))

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. CIOS
  #12 CIOS 15 studenoga, 2013, 09:29

  BOLJE MI ZVUČI BAJIĆEV LEX FEKALIS…

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. zenko
  #13 zenko 14 studenoga, 2013, 22:54

  Postoji tzv “zakon septičke jame” po kojem, kod dosezanja “kritične gustoće” (uzgona), – največa gov*a, sa dna, sama isplivaju na površinu.
  DORH (Bajić) samo “to” (pri)čeka i onda lako sankcionira. :)))

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. protektor
  #14 protektor 14 studenoga, 2013, 14:24

  bajić je vlasnik najveće septičke jame na prostoru krševitog balkana

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. zimmer frei
  #15 zimmer frei 14 studenoga, 2013, 08:40

  joj,joj, trebat će mu dosta vazelina

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. Saša Radović
  #16 Saša Radović 13 studenoga, 2013, 10:02

  Nadan je samo kap u moru. Hrvatska ima 263 multimilijunaša (svaki ima preko 30 milijuna dolara) – barem 90% su čistokrvni lopovi. Bajić nam tu i tamo samo maže oči. Treba samo te lopove upitati: “Odakle ti to?” i ako nema suvislog odgovora KONFISCIRATI NEZAKONITO STEČENU IMOVINU.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code