VELJKO GLODIĆ I SAŠA NESTOROVIĆ U HGZ-u

VELJKO GLODIĆ I SAŠA NESTOROVIĆ U HGZ-u

8. listopada, 2021.

 

Uoči temeljite obnove Hrvatskog glazbenog zavoda (HGZ-a), dakako, uz pomoć donacija i bespovratnih sredstava dodijeljenih nakon potpisa govora s Ministarstvom kulture i medija iz Fonda solidarnosti Europske unije, koja bi trebala započeti od 17. listopada ove godine, zgusnuo se bogat koncertni program unutar kojeg će ovoga vikenda nastupiti naši ugledni i vrsni glazbenici.

U subotu će, stoga, 9. listopada 2021. godine, nakon prijepodnevne besplatne Glazbene šetnje Mirogojem koju će od 10 sati povesti Nada Bezić, autorica istoimene popularne knjige, u Velikoj dvorani od 20 sati, nastupiti Gudački kvartet Sebastian na svom prvom ovosezonskom koncertu na kojem će sve svoje poklonike počastiti izvedbama odabranih djela Davorina Kempfa, Rudolfa Matza, Vjekoslava Rosenberga Ružića i Camillea Saint-Saënsa.

Samo dan kasnije, u nedjelju 10. listopada od 20 sati, također u Velikoj dvorani, uslijedit će i nastup pijanista i skladatelja Veljka Glodića na kojem će uz pomoć gosta, saksofonista Saše Nestorovića, uz klavirska djela Bacha i Liszta, praizvesti vlastitu skladbu Jazz Partita In Lydian Modes za klavir i saksofon.

Nedjeljni raspored bit će otvoren i za svečani koncertni oproštaj Društvenog komornog ansambla HGZ-a sa ¨starim¨ HGZ-om, na kojem će se, pak, od 18 sati moći uživati u nizu djela koja su u posljednje vrijeme obilježila tu nadahnutu grupu glazbenih amatera i profesionalaca. Svim sugrađanima i dobronamjernim ljubiteljima glazbe predstoji, dakle, unatoč vremenskim (ne)prilikama vedar i sadržajan završetak tjedna u HGZ-u. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code