VELIKA ZLATNA PLAKETA IVICI PEPELKU

VELIKA ZLATNA PLAKETA IVICI PEPELKU

22. svibnja, 2019.

 

Poznati hrvatski pjevač i skladatelj Ivica Pepelko dobitnik je Velike zlatne plakete UHBDR91. za svoj cjelokupni rad, kako na glazbenom, tako i na humanitarnom području, na kojima je uspješno nazočan proteklih 50 godina.

Nagrada će mu biti svečano uručena u utorak, 28. svibnja u 19 sati u dvorani Knjižnice i čitaonice Metel Ožegović u Varaždinu.

U programu će sudjelovati: Ladislav Prežigalo, književnik, Marijan Varović, direktor VTV televizije, prof. Jana Haluza (HDS) i Mladen Pavković, novinar i predsjednik UHBDR91., dok će glazbeni dio popuniti TS Mejaši i Gabriela Hrženjak uz pratnju na gitari prof. Franje Šoštarića.

Od iznimno bogatog opusa Ivice Pepelka među ostalim treba izdvojiti (što je manje poznato) da je skladao i filmsku glazbu za kanadsku filmsku produkcijsku kuću CRYSTAL, za film STOLEN PATH, koji je sniman prema romanu MOĆ ZEMLJE, našeg romanopisca Janka Matka. Za glazbu u tom filmu dobio je niz priznanja, a u Džakarti (Indonezija) – srebrnu plaketu. U istom filmu se pojavljuje i kao izvođač zajedno s mladom studenticom glazbene akademije GABRIELOM HRŽENJAK, gdje pjevaju i u duetu pjesmu VICTORIA koja je lajtmotiv filmske priče.

Mnoge Pepelkove pjesme (objavio je 14 cd-a za Croatiu Records, skladao oko 500 pjesama i jedini je kajkavac s platinastom pločom!) postale su i prihvaćene kao „narodne“. Pjesmu KAD PROCVATU JABUKE  pjevaju u mnogim državama, a kao skladatelja duhovne glazbe prepoznao je veliki broj crkvenih zborova, koji danas izvode njegove duhovne pjesme.  Među njima je najpopularnija FALA TI BOŽE ZA OVAJ DAN, koja se nalazi  na repertoaru preko 120 crkvenih  zborova, a proglašena je i jednom od najljepših crkvenih pjesama.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Anonimno
    #1 Anonimno 22 svibnja, 2019, 06:42

    Zaslužio je. Svaka mu čast. Veliki je čovjek. Doći ćemo, svakako. Rane 9o-te!

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code