UZ NESTALE TREBA TRAŽITI I KRIVCE ZA NJIHOVU SMRT

UZ NESTALE TREBA TRAŽITI I KRIVCE ZA NJIHOVU SMRT

14. veljače, 2018.

 

 

Svojedobno je Ministarstvo branitelja organiziralo i tribine po nekim mjestima, poglavito Vukovarsko-srijemske županije, ne bi li i na taj način saznali gdje se kriju masovne ili pojedinačne grobnice. Otvorili su i poseban telefon gdje se može i anonimno svatko javiti, ako zna nešto o tome. Rezultat svega toga je „nula“. Tako veliki broj nestalih hrvatskih civila i branitelja kao da je „propao u zemlju“. Nije istina, odnosno laž je da nitko, osobito od Srba, ne zna ništa

Napisao: Mladen Pavković

Tijekom boravka srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u Hrvatskoj, najčešće su se, među ostalim, mogle čuti riječi „odgovornost“ i „popis (traženje) nestalih u Domovinskome ratu“.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović je izjavila da bi bila sretna da se pronađe i jedan nestali u Domovinskom ratu, ali zahvaljujući njezinom kolegi pronašlo se čak tri, od više od 1900 nevinih osoba koje još traži Republika Hrvatska.

Svojedobno je Ministarstvo branitelja organiziralo i tribine po nekim mjestima, poglavito Vukovarsko-srijemske županije, ne bi li i na taj način saznali gdje se kriju masovne ili pojedinačne grobnice. Otvorili su i poseban telefon gdje se može i anonimno svatko javiti, ako zna nešto o tome. Rezultat svega toga je „nula“. Tako veliki broj nestalih hrvatskih civila i branitelja kao da je „propao u zemlju“. Nije istina, odnosno laž je da nitko, osobito od Srba, ne zna ništa.

Vučić je obećao da će sve učiniti da se pronađu svi ti nesretni ljudi, pa je s tim u svezi pozvao i delegaciju hrvatskih stradalnika u Beograd.

Brojke umjesto imena

Inače, dosad je u Hrvatskoj pronađeno 150 masovnih grobnica i oko 1400 pojedinačnih. Najmasovnija je ona u Vukovaru, odnosno na Ovčari, dok je prva otkrivena u Rakovu potoku kod Kusonja. Nu, na malo kojoj od njih pišu imena stradalih, već se ističu samo brojke, kao da su one sahranjene, a ne ljudi od imena i prezimena.

Međutim, ima tu još jedan problem, tim prije kad se zna da su žrtve pronađene u masovnim i pojedinačnim grobnicama dio planiranog i organiziranog srbijanskog zločina, čiji je konačni cilj bio etničko čišćenje, progon i istrebljenje hrvatskog i nesrpskog stanovništva, s dijela okupiranog teritorija Republike Hrvatske, a ne posljedica ratnih operacija i stanja na bojištu, što drugim riječima znači da nije dovoljno samo pronaći nesretnike, već i kazniti krivce!

O tome se na žalost ne govori.

Hrvati bi morali biti sretni, ako im srpski okupatori uopće žele reći gdje su posmrtni ostatci njihovih najmilijih, dok se s druge strane kaže da je zločin – zločin!

Dakle, Hrvatska je već trebala kazniti i krivce za ova teška zlodjela, (ili kazniti one koji su ih tražili tako da ih ne pronađu), jer kako vrijeme ide, tako će nam se dogoditi i ono što nas je zadesilo nakon II. svjetskog rata, a to je da se masovne grobnice nevinih Hrvata još danas pronalaze, poglavito diljem Slovenije, pa i u „centru“ Zagreba, a da zbog toga nitko nije i ne će biti kažnjen.

Je li Vulin četnik?

Ministar obrane Republike Srbije Aleksandar Vulin kaže da je pitao hrvatskog generala, Junaka hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, Ante Gotovinu – je li ustaša?, a da mu ovaj ni nakon tri godine nije ništa odgovorio.

Kao prvo, tko je Vulin, inače veliki prijatelj i suradnika predsjednika Srbije Vučića, da mu jedan Gotovina polaže račune? Bolje bi bilo da nam taj provokator javno odgovori na pitanja: što je radio u vrijeme srbijanske agresije na Hrvatsku i je li on četnik?

Početkom 1990. učlanio se u Savez komunista- Pokret za Jugoslaviju i bezrezervno podržavao balkanskog krvnika Sloboda Miloševića, o kojem i danas govori sve najbolje. Vojni rok, kako je izjavio, nije služio iz zdravstvenih razloga, odnosno zbog slabog vida!

Čovjek je (četnik) koji uvijek sve najbolje misli o svojim šefovima. Stoga, nemojmo se zavaravati da ono što Vulin izjavljuje nije u dogovoru s Vučićem!

Srbijanski ministar obrane je također izjavio da „ustaše i ustaštvo nikada nisu izašli iz politike i javnog života Hrvatske“ i da će predsjednika Srbije tijekom njegova posjeta Zagrebu „dočekati ustaše na trgovima i pokušati doći do njega, kao što su došli i pokušali ga ubiti u Srebrenici!“

Može li takvu glupost, javno, pred dolazak predsjednika Srbije u Hrvatsku, izjaviti normalan političar? Stječe se dojam da osim što „slabo čuje“, ima i drugih zdravstvenih problema, pa ne bi bilo loše da posjeti i psihijatra!

Vulin je otkrio i o čemu Vučić želi razgovarati u Hrvatskoj? U prvom redu o isplati mirovina protjeranim Srbima (sic), rješavanju pitanja njihova radnog staža, ljudskim pravima, Zakonu o braniteljima u kojem se Srbija proglašava agresorom te o zakonu o plaćanju poreza za zemlju koja se ne koristi!

Ako su to već dogovorene teme (u što je teško povjerovati) bolje da se i ovaj susret otkaže, jer će samo još više napraviti ponor između ove dvije države!

A Vučića u Zagrebu sigurno ne će kao u Srbiji dočekati djeca s crvenim maramama oko vrata, već ogorčeni hrvatski branitelji, obitelji poginulih u Domovinskome ratu, invalidi i svi oni koji su bili prvi kad je trebalo u borbi sa srbijanskim agresorom!

Dakle, ne će tu biti nikakvih ustaša, jer ih u Hrvatskoj niti nema!

Srbi, inače, za sve Hrvate govore da su „ustaše“, a tako su nas zvali i u vrijeme Domovinskoga rata.

A o raznim vulinima, dačićima i sličnim najbolje je rekao „guru srpske nacije“ Dobrica Ćosić:

Mi Srbi lažemo da bi varali sami sebe, da tešimo druge, mi lažemo za oprost, mi lažemo da bi se borili protiv straha, lažemo da ohrabrujemo druge, lažemo da bi skrivali svoj i nečiji drugi jad. Laganje je oblik našeg patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Mi lažemo na kreativan, maštovit i dosetljiv način.“ T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. zagorski veseljak
  #1 zagorski veseljak 16 veljače, 2018, 17:52

  Jeli mi kaj moremo nakon tolko let kaj otkrit i dokazat…
  Gdo bu prihvatil teoriju i praksu…
  Sve nekaj uopćeno iako svaki počinitelj i žrtva imaju svoj naziv…
  No još bu puno vode proteklo Savom i Dunavom dok……

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 14 veljače, 2018, 11:52

  Jadni moj Hrvatski narode izda nas Predsjednica .

  Odgovorite na ovaj komentar
  • anno
   anno 14 veljače, 2018, 17:12

   Ma ne samo ona nego i oni oko nje.
   Pa mi tancamo kako Evropa i svijet sviraju.
   Imaju dobre instrumente poslušnosti.
   A mi kao poslušni peseki slušamo.

   Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code