NAJNOVIJE NA PORTALU

UVEDEN RED U POSLOVANJE UDRUGA

UVEDEN RED U POSLOVANJE UDRUGA

31. siječnja, 2015.

B.a.B.e.

Ministarstvo financija RH je na svojim internetskim stranicama nedavno omogućilo pretraživanje financijskih izvještaja neprofitnih udruga, a financijske izvještaje udruga će Ministarstvo financija objavljivati kroz Registar neprofitnih organizacija. Predlažući u Saboru Republike Hrvatske Zakon o računovodstvu neprofitnih udruga, kojim je određeno da udruge moraju objavljivati financijska izvješća, ministar financija Boris Lalovac naveo je šokantan podatak da je preko računa udruga u 2012. godini prošlo čak 13,7 milijardi kuna.

Registar se može pretraživati po nazivu neprofitne organizacije (https://banovac.mfin.hr/rnoprt/), te prema OIB-u, matičnom broju ili RNO broju. Osim u osnovne podatke o udruzi, korisnici od sada imaju uvid i u bilancu prihoda i rashoda udruga.

U Registru neprofitnih organizacija kojeg vodi Ministarstvo financija, registrirano je 25.481 subjekata. U Registar neprofitnih organizacija prijavilo se i 419 ustanova, 292 turističke zajednice, 280 sindikata, 219 umjetničkih organizacija, 194 vjerske zajednice, 132 zaklade, te 90 političkih stranaka. T

7 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code