ZELENI SVILANAC NAJBOLJE VINO U KINI

ZELENI SVILANAC NAJBOLJE VINO U KINI

8. lipnja, 2012.

vino

Vino Zeleni silvanac, 2009. PP Orahovice osvojio je prvu nagradu u kategoriji bijelih vina, na 8. međunarodnom sajmu vina, »Interwine«, koji se krajem svibnja održao u Kineskom gradu Guangzhou.

Inače, Interwine je drugi po veličini sajam vina u Kini, a održava se dva puta godišnje, odnosno na proljeće i jesen.

Ovogodišnji sajam 8. je po redu, a održao se na površini od 40 000 m2 i na njemu je prisustvovalo više od tisuću izlagača. To je i jedan od najposjećenijih vinskih sajmova.

U kategoriji bijelih vina, između mnoštva vrhunskih vina pristiglih iz svih krajeva svijeta, prvo mjesto je osvojio orahovački Zeleni silvanac.

Vrhunsko vino Zeleni silvanac, dolazi iz vinograda koji se nalaze na blagim podnožjima planina i brežuljcima Papuka i Krndije uz lagano strujanje zraka koji dolazi s rijeke Drave.

Inače, PP Orahovica posluje u sastavu M San grupe iz Zagreba.

Vrhunska kvaliteta i prepoznatljivost omogućuju mu nezaobilaznu nazočnost uz predjela te uz glavna jela od bijelog mesa ili od plemenite slatkovodne ribe.

Ponos slatinsko-orahovačkog vinogorja oduševio je i stručni ocjenjivački žiri sastavljen od vrhunskih enologa i time još jednom dokazao kvalitetu i posebnost Orahovačkih vinograda.

Voditelj voćarstva i vinogradarstva PP Orahovice Josip Tokić kaže da je značajno ostvariti ovakav uspjeh u dalekim zemljama, a posebice u Kini gdje je zabilježena ekspanzija konzumacije kvalitetnih i vrhunskih vina.

Tržište Kine je trenutno najpoželjnije vinarima iz cijeloga svijeta, a tamo se od naših vinara nastoji probiti još i Badel 1862, te svi ulažu velike napore kako bi bili nazočni na njemu, jer su količine koje Kinesko tržište može apsorbirati gotovo neograničene.

Proizvođaču vina ova je nagrada najbolja referenca koju su mogli dobiti kako bi već dobru prodaju na tom tržištu podigli na još višu razinu.

Ne skrivavši zadovoljstvo osvojenim priznanjem, Tokić ističe kako uz Zeleni silvanac, Kinesko je tržište izvrsno prihvatilo i druga vina iz proizvodne palete vinarije PP Orahovica, a posebice Frankovku i poluslatki Sauvignon. T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code