UTRKA DJEDOVA BOŽIĆNJAKA U RIJECI

UTRKA DJEDOVA BOŽIĆNJAKA U RIJECI

26. prosinca, 2017.

 

U Rijeci je u subotu, 23. prosinca, održana velika Utrka Djedova Božićnjaka, u kojoj je središtem grada protrčalo više od 200 sudionika odjevenih od glave do pete u kostime Djeda Božićnjaka! Start je točno u podne označio prvi čovjek Grada Rijeke, Vojko Obersnel koji je za ovu prigodu također uskočio u ulogu Djeda Božićnjaka i odjenuo prigodni kostim. Građani svih generacija trčali su oko kilometar i pol kroz samo središte grada, također i kroz riječki tunel, pa sve do cilja, na Korzu.  

Prezadovoljni smo ovom prvo utrkom! Rijeka je održavanjem Utrke Djedova Božićnjaka pokazala da prepoznaje odli

nu zabavu s porukom o važnosti zajedništva, zdravog života i rekreacije. Ova je utrka također bila i jedinstvena u cijeloj Hrvatskoj, jer je veći dio rute utrke išao kroz novootvoreni riječki tunel, gdje su i Prve riječke mažoretkinje izvele jednu božićnu točku. Zahvaljujemo se zborovima Halubajčeki i Zvonima s viškova, plesnoj grupi Flame i našoj zvjezdici Medei Sindik Market, Gradu Rijeci i Turističkoj zajednici grada Rijeke, koji su svi uljepšali program i omogućili da se ova utrka dogodi u Rijeci“, istaknuo je Silvije Šimac, ispred agencije Organizatori bez granica.  

Utrka je upriličena u okviru manifestacije Advent u Rijeci, a u organizaciji Grada Rijeke, Turističke zajednice grada Rijeke i agencije Organizatori bez granica. Inače, svi sudionici dobili su i besplatan kostim Djeda Božićnjaka u kojem su trčali kroz grad. Ovaj tip utrke održao se, s riječkom utrkom, po peti put; jednom se do sada trčalo u Zagrebu te dva puta u Zadru, a utrkom se, po uzoru na slične utrke koje se održavaju uoči Božića po cijelom svijetu, promiče zdrav stil života i rekreacija. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code