“IZGUBLJENO DUGME”

“IZGUBLJENO DUGME”

15. rujna, 2018.

Dokumentarni film “Izgubljeno dugme”, redateljskog trojca Robert Bubalo, Mario Vukadin i Renato Tonković, biografska je rock priča o Goranu Ipi Ivandiću, bubnjaru najvećeg rock benda bivše Jugoslavije, Bijelog dugmeta. Film je predstavljen 2015. godine na Mediteran Film Festivalu u Širokom Brijegu i ZagrebDox festivalu u Zagrebu, a od sada je u prodaji i kao dvostruki DVD u izdanju Croatia Recordsa.

Film je linearne radnje, kronološki priča o nastanku i razvoju fenomena Bijelog dugmeta kroz ispovijesti Ipinih najbližih suradnika, prijatelja, bivših ljubavi i sestre. Bijelo dugme se predstavilo kroz prizmu Ipe, nesvakidašnjeg talenta koji preko noći 70-ih postaje jedna od najvećih zvijezda ovih prostora. Njegova slava i uspjeh prekinuti su na vrhuncu karijere, kada je zbog posjedovanja hašiša osuđen na dvije i pol godine zatvora. Nakon toga njegov život kreće nizbrdo, a tragično završava u Beogradu smrću koja nikada nije do kraja razjašnjena.

Za Bubala, Vukadina i Tonkovića snimanje filma bila je jedna uzbudljiva rock avantura koja je potrajala pet godina i u kojoj su obišli čak sedam gradova: Sarajevo, Vareš, Beograd, Zagreb, Budimpeštu, Beč i London. Bilo je to pet godina potrage za pričom o najvećem bubnjaru ikada s ovih prostora, dječaku koji je prebrzo odrastao, i čovjeku koji je prebrzo napustio ovaj svijet.

Ovaj sjajan dokumentarac dobio je nagrade za najbolji film na Festivalu dokumentarnog rock filma DORF 2015. i na Festivalu Novih 2015.  i naišao je na sjajne reakcije filmskih kritičara pa tako Hrvoje Horvat piše: “Mnoge pojedinosti koje su se tada događale pronađene su i objedinjene upravo u dokumentarcu Izgubljeno dugme, atraktivnom filmu koji je istražio provokativnu priču i pristupio joj ozbiljno, iscrpno i informativno.”

Ovo DVD izdanje opremljeno je sjajnim fotografijama Zorana Trbovića i Zvonimira Krstulovića te arhivskim fotografijama Veljka Despota i Croatia Recordsa, a osim samog filma gledatelji će moći uživati u bonus DVD-u koji donosi opsežne intervjue s Darkom Glavanom, Vladom Divljanom, Želimirom Altarcem Čičkom, Tifom, Bajagom, Nikšom Bratošem te snimku s obilježavanja 15. godišnjice Ivandićeve smrti.

Dvostruki DVD “Izgubljeno dugme” po cijeni od 130 kuna nabavite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na sljedećem linku:

T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code