USKRSNICE STIŽU DO BOŽIĆA

USKRSNICE STIŽU DO BOŽIĆA

21. travnja, 2017.

 

Nemarom nekih gradskih službi, ostala je od lanjskoga prosinca, premda su za travanjski program Uskrsa u gradu i takve ploče još u izlozima. I dok sisački biskup mons. dr. Vlado Košić Boga moli da se protuvjerska i protugrađanska SDP-ova gradska vlast uskoro okonča i da dođe netko tko će osjećati sve građane svojima i svima jednako pomagati, metodom naknadne pameti propala lidera i zaštitnika udbaša, Zorana Milanovića, koji se u izbornoj utrci „dosjetio“ i nekakva djeda ustaše, ateistkinja Kristina Ikić Baniček na adrese 12.700 (uz traljavo sporovozne poštare) distribuira 100, 200 i 300 kuna vrijedne uskrsnice sisačkim penzićima. Kako dostavljači sisačkoga ureda Hrvatske pošte samo jednom tjedno dolaze pred sandučiće i kućne adrese građana, vrlo je vjerojatno da će isporuku okončati do – Silvestrova

Napisao: Josip Frković

“Nastavno na tekst objavljen u Sisačkom glasniku broj 38, iz travnja 2017. godine, štampanom u 19.000 primjeraka, financiran iz Gradskog proračuna odnosno sredstvima Siščanki i Siščana, koji, ne samo što je u direktnoj funkciji izborne kampanje gospođe Kristine Ikić Baniček, već iznosi potpunu neistinu.
Naime u uvodniku na stranici 2. objavljen je tekst pod naslovom „Prijevremena otplata nasljeđenih nepovoljnih kredita“ u kojem je navedeno da su uskrsnice odbili vijećnici četiri političke stranke, pri čemu su čak i poimenice navedena imena članova kluba HNS-HSU u Gradskom vijeću, i to Borislava Curića, i Ivana Đumbira, te se navodi da su protiv uskrsnica svoju ruku su digli Borislav Curić (HSU) Ivan Đumbir (HNS) i na taj način se odrekli prava na isplatu uskrsnice.

Navedeno u potpunosti ne odgovara istini, budući da se iz Zapisnika sa 23. sjednice Gradskog vijeća Grada Siska održane 24. ožujka 2017. godine, može isčitati u svakom trenutku tko je od vjećnika bio u vijećnici i kako je glasao. U trenutku odlučivanja o 16. točki, Prijedlog odluke o isplati prigodne jednokratne naknade-uskrsnice umirovljenicima u dvorani je bilo 16 vijećnika i bili su pristuni svi vijećnici Kluba HNS-HSU, pa tako i Ivan Đumbir i Borislav Curić.
Odluka o isplati uskrsnica donesena je jednoglasno sa 16 glasova ZA (stranica 25. Zapisnika), što jasno govori da je klub HNS-HSU, glasao za predmetnu odluku.

Ovakvo širenje neistina, financirano sredstvima Siščana i Siščanki u funkciji jedne osobe, naše gradonačelnice, neprihvatljivo je i ne spada u sve ono što naša gradonačelnica stalno naglašava a to je transparentnost i odgovornost u raspolaganju javnim sredstvima, a da o istinitosti i ne govorimo.”

Korupcija javnim sredstvima

HNS i HSU kao i do sada nastaviti će provoditi politiku nulte stope korupcije javnim sredstvima i inizistirati na transparentnom trošenju sredstava Proračuna. Ovim pamfletom sisačka gradonačelnica poslala je još jednu poruku sisačkoj javnosti o svom viđenju demokratske procedure i transparentnosti rada javne uprave, ali i točnosti u informiranju Sisčanki i Siščana. Siguran sam da će sisačka javnost shvatiti poruku.

Konačno i sam naslov predmentog teksta „Prijevremena otplata naslijeđenih nepovoljnih kredita“ ne odgovora istini, budući da se od kreditnog zaduženja u iznosu od 25,0 mln kuna, na naslijeđene kredite odnosi svega 7,5 mln. kuna, odnosno 30% ukupnog iznosa zaduženja dok je ostali iznos vezan uz kredite uzete u ovom mandatu ili je riječ o novom zaduženju.

Sisačkoj javnosti poznat je stav HNS-a i HSU-a o tužnoj činjenicu da sisačkim umirovljenicima Uskrs dolazi svako četiri godine i to pred izbore.”, piše u priopćenju potpisanom od strane Vlade Andučića, predsjednika sisačke podružnice HNS-a.

Da grad koji je u široj javnosti ozloglašen zbog partizanskoga ljevičarenja i lipanjskih dernečenja u šumi Brezovici, zbog mitskoga prvog odreda nekolicine sisačkih komunista 1941. i gradonačelničina pozdrava „Smrt fašizmu – sloboda narodu!“, baš i nije u sukobu s većinskom katoličkom vjerom, potvrđuju i obavijesne turističko-kulturne ploče. Jedna takva – ne, doduše, za ovu godinu – stoji i kraj taxi-parkinga između autobusnoga i četverogodišnjom obnovom (polu)razrušena željezničkoga kolodovora na Trgu Republike.

Isporuka kasni

Nemarom nekih gradskih službi, ostala je od lanjskoga prosinca, premda su za travanjski program Uskrsa u gradu i takve ploče još u izlozima. I dok sisački biskup mons. dr. Vlado Košić Boga moli da se protuvjerska i protugrađanska SDP-ova gradska vlast uskoro okonča i da dođe netko tko će osjećati sve građane svojima i svima jednako pomagati, metodom naknadne pameti propala lidera i zaštitnika udbaša, Zorana Milanovića, koji se u izbornoj utrci „dosjetio“ i nekakva djeda ustaše, ateistkinja Kristina Ikić Baniček na adrese 12.700 (uz traljavo sporovozne poštare) distribuira 100, 200 i 300 kuna vrijedne uskrsnice sisačkim penzićima. Kako dostavljači sisačkoga ureda Hrvatske pošte samo jednom tjedno dolaze pred sandučiće i kućne adrese građana, vrlo je vjerojatno da će isporuku okončati do – Silvestrova. Taj podatak i nije više važan, jer novih izbora do tada neće biti, a božićnice za umirovljenike ionako nisu planirane. Ostaje tek nada da će novi šef Uprave Hrvatske pošte, g. Čulo, proučiti metode efikasnosti i ekonomičnosti državnih pošta Švicarske, Njemačkei Austrije, te da paketić od 50 dekagrama HP neće dostavljati prijevozom velikim „mercedesovim“ kombijem nosivosti pola tone…Premda su to odobrili genijalni i rasipno nagrađeni menadžeri iz zagrebačke Jurišićeve ulice 13. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 2 svibnja, 2017, 12:50

  Samo gledaju sebe…
  A ti narode glasuj za podobne…bez obzira u kojoj su stranci.
  Koliko je samo đambo plakata na Selskom polju na frekventnoj prometnici…
  Bolje da ste to dali za razvoj privrede, nego za skupu kampanju…
  A ovaj nemar…zato je netko plaćen da ga uklanja na vrijeme..
  Isto je i sa spomenutim đambo plakatima…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code