URUČENA DONACIJA MUO I TTF-a UDRUZI KRIJESNICA

URUČENA DONACIJA MUO I TTF-a UDRUZI KRIJESNICA

4. prosinca, 2018.

 

U Muzeju za umjetnost i obrt, u ponedjeljak 3. prosinca, je uručena donacija od 10.000,00 kn udruzi Krijesnica za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. Donacija je prikupljena prošlog petka na dobrotvornoj aukciji na kojoj su prodavani unikatni ruksaci koje su od starih muzejskih reklamnih platna izradili studenti Tekstilno – tehnološkog fakulteta iz Zagreba na inicijativu Muzeja za umjetnost i obrt.

Ukupno je putem aukcije prikupljeno 7.450,00 kn, a preostali dio do 10.000,00 kn donirao je sam Muzej za umjetnost i obrt. 

Dobrotvornoj aukciji nazočili su brojni prijatelji Muzeja i muzejski djelatnici, predstavnici i prijatelji studenata Tekstilno- tehnološkog fakulteta, studenti autori ruksaka, te javnost, uživajući u zabavnoj licitaciji koju je vodio poznati hrvatski kompozitor i pijanist Matej Meštrović.

Na taj način MUO nastavlja tradiciju niza dobrotvornih akcija, najveće među kojima su bile pomoć udruzi “Vrt plavih ruža” za volonterski ljetni kamp u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti u Gornjoj Bistri te obiteljima stradalim u katastrofalnoj poplavi u Slavoniji 2014. u suradnji s Crvenim križom Gradskim društvom Vinkovci. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code