URBANA AGLOMERACIJA ZAGREB

URBANA AGLOMERACIJA ZAGREB

9. srpnja, 2015.

eu-foto

U četvrtak, 9. srpnja, u 11 h, u Staroj gradskoj vijećnici (velika dvorana), Ćirilometodska 5, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sastat će se s predstavnicima Zagrebačke županije, Karlovačke županije i Krapinsko – zagorske županije, te gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina zagrebačkog prstena radi uspostave suradnje na pripremi zajedničkih projekata za sufinanciranje iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova putem korištenja mehanizma Integrirana teritorijalna ulaganja.

Grad Zagreb upoznat će predstavnike susjednih lokalnih i područnih (regionalnih) samouprava s novim mehanizmom Integrirana teritorijalna ulaganja, koji je namijenjen isključivo gradovima za korištenje EU fondova za financiranje projekata urbane obnove i održivog razvoja u okviru Kohezijske politike Europske unije za razdoblje 2014. – 2020.

U skladu s europskim propisima, navedenim mehanizmom omogućuje se gradovima, odnosno urbanim aglomeracijama, direktno financiranje projekata s 2,5 milijarde kuna iz Europskih fondova. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code