GRADONAČELNIKOV  SASTANAK S PREDSTAVNICIMA  SVEUČILIŠTA

GRADONAČELNIKOV SASTANAK S PREDSTAVNICIMA SVEUČILIŠTA

2. travnja, 2014.

 

SOLISTIČKI NASTUPI ČLANOVA ZAGREBAČKE FILHARMONIJE

Gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić održao je radni sastanak s predstavnicima zagrebačkog Sveučilišta  predvođenima rektorom prof. dr. sc. Aleksom Bjelišem i ravnateljem Sveučilišnog računalnog centra (SRCE) dr. sc. Zoranom Bekićem.

Tema sastanka bila je Međunarodna konferencija o e-učenju – EDEN, što će se od 10. do 13. lipnja ove godine po prvi put održati u Zagrebu. Riječ je o etabliranoj konferenciji koja se svake godine održava u drugome europskom gradu, a lani je, nakon Barcelone, Beča, Dublina…, održana u Oslu.

Kako se čulo, tema Zagrebačke konferencije bit će stjecanje vještina za zapošljavanje, odnosno uključivanje u aktualno tržište rada. Gradonačelnik Bandić dao je punu podršku organizatorima Konferencije, zagrebačkom Sveučilištu i Sveučilišnom računalnom centru.

Konferencija EDEN održava se u okviru istoimene neprofitne organizacije osnovane 1991., što danas okuplja više od 200 ustanova, organizacija i mreža, 1200 samostalnih članova iz 58 zemalja svijeta koje se bave e-učenjem te otvorenim i udaljenim poučavanjem. U Zagrebu se očekuje 500 sudionika iz cijeloga svijeta kojima će se glavni grad Hrvatske predstaviti u najboljem svjetlu, kao atraktivna turistička destinacija, ali i kao središte obrazovanja te novih tehnologija.

Među ostalim, na sastanku u Gradskoj upravi bilo je riječi i o prostorno-planskoj dokumentaciji te o drugim temama o ranije uspostavljenoj suradnji Grada i Sveučilišta.

Uz rektora Bjeliša i ravnatelja Bekića, na sastanku kod Gradonačelnika prisustvovali su prof. dr. sc. Bojan Baletić, prorektor Sveučilišta u Zagrebu i pomoćnica ravnatelja za obrazovanje i podršku korisnicima (SRCE) Sandra Kučina – Softić.

U ime Grada, na sastanku su bile zamjenice gradonačelnika Sandra Švaljek i Vesna Kusin te pročelnica za upravljanje imovinom Jasminka Lukač, pročelnik za prostorno uređenje Dinko Bilić i pomoćnik pročelnika za informacijski i komunikacijski sustav grada Igor Plavčić.

Fotografija:www.zagreb.hrT

 

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code