URBAN CHAPTER STIŽE U POREČ

URBAN CHAPTER STIŽE U POREČ

11. travnja, 2015.

unnamed

Poreč i ovog svibnja postaje mekom svjetske plesne scene! Najveće i sadržajno najbogatije izdanje međunarodnog plesnog festivala DanceStar predstavlja novo poglavlje u hrvatskoj ali i svjetskoj plesnoj kulturi – Urban Chapter, koji nas očekuje 23. i 24. svibnja u porečkoj Plavoj laguni. Svi zaljubljenici u hip hop kulturu i breakdance imat će tako priliku osjetiti sve ono što ovu scenu čini toliko dugovječnom i privlačnom.

DanceStar Urban Chapter predstavlja najnovije trendove i umjetnike urbane kulture iz cijele Europe. Dva će dana Poreč biti u znaku odlične plesne glazbe, brojnih jam susreta ali i okršaja sjajnih urbanih plesača i plesnih skupina. Svoje će vještine pokazati i najbolji regionalni grafiti artisti i plesni fotografi, a neke od najboljih trenutaka ovjekovječenih rukama grafiterskih i fotografskih majstora imat će priliku vidjeti i doživjeti svi posjetitelji DanceStar porečke groznice.

“DanceStar Urban Chapter je koncept koji se više bavi plesnim dvobojima nego koreografskim prezentacijama te daje potpuno novu vizuru plesnog nadmetanja i plesne komunikacije. Dvije skupine se istovremeno nadmeću i tako stvaraju plesnu neverbalnu komunikaciju uz pratnju DJ seta. Priča je tim interesantnija jer je faktor iznenadjenja i improvizacije u plesu velik što otkriva i pokazuje prave vještine plesača. U Hrvatskoj već nekoliko godina imamo jamove i slična urbana plesna natjecanja, ali ne u ovako jakom produkcijskom omjeru čime jamčimo spektakl ne samo za plesače, nego i za sve posjetitelje. Pozivamo sve da dođu u Poreč i pogledaju pravu plesnu borbu.“ – rekao je Elvis Hodžić, breaker plesač i član kreativnog tima Urban Chaptera.

Urban Chapter plesni borci stižu iz cijele Europe i regije, a riječ je o iskusnim plesačima koji žive za ovakva izazovna natjecanja u kojima mogu odmjeriti snage i podijeliti iskustva. Za sve one koji se i sami žele okušati i zaplesati istinski b-boy i b-girl ples, Urban Chapter predstavlja atraktivne radionice koje će voditi vrsni hip hop plesni stručnjaci.

Festival DanceStar 2015. i ove nas godine očekuje u porečkoj Plavoj Laguni od 20. do 24. svibnja 2015. Gotovo 6000 natjecatelja iz cijelog svijeta pokazat će svoje plesno umijeće kroz brojna natjecanja, a očekuju ih i vrhunski seminari, radionice te razni zabravni sadržaji i glazbeni program. U okviru festivala DanceStar i ove će se godine održati veliko međunarodno finale u plesu DanceStar Finals – World Dance Masters 2015., a odluku o najboljim ovogodišnjim plesačima te tituli DanceStar of the Year donijet će stručni žiri. U velikoj sportskoj dvorani Žatika očekuje nas i DanceStar Night gdje će se od 20 koreografija cijelog ovogodišnjeg DanceStara odabrati ona najbolja, DanceStar of the Year.

Sve informacije i obavijesti o urbanom plesnom i kulturnom spektaklu u Poreču mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici www.duc.dancestar.org te na Facebook stranici https://www.facebook.com/dancestar.urban.chapterT

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code