SLAVLJENIČKA IZDANJA MENARTA

SLAVLJENIČKA IZDANJA MENARTA

7. rujna, 2017.

 

 

Točno prije 20 godina, osnovana je izdavačka kuća Menart! Ove godine okruglih 20 godina rada u Hrvatskoj, za početak će proslaviti nizom zanimljivih izdanja. Već ovoga petka, 8.rujna izalazi Best of Meritas (Meritas20), koji će uključivati 18 najboljih pjesama koje su Meri i Anita odabrale za svoje fanove. U listopadu izlazi remasterirano izdanje prvog albuma Tram 11 koji će ovog puta imati i svoje vinilno izdanje, a sadržavat će i dosad neobjavljeni materijal, što ga zaista čini posebnim.

Gotovo da smo jučer pokretali Menart u Hrvatskoj, a zapravo je prošlo 20 godina – 20 prekrasnih godina u kojima je Menart iz diskografske kuće prerastao u snažnu kompaniju, koja je početni rad iskoristila kao lansirnu rampu za razvoj i preusmjeravanje na raznovrsne djelatnosti. Zastupništvo tadašnjeg majora BMG 1997. godine, pretvorilo se u idealan početak rada nove kompanije u Hrvatskoj. Ubrzo smo počeli izdavati fonograme vlastitih domaćih izvođača, te smo zajedno prevladali sve diskografske izazove u tih uzbudljivih 20 godina. Danas mogu reći da smo dočekali  period novog uzleta diskografske branše na krilima streaminga. Menart je danas puno više od diskografije, a svaka nova godina je neki novi početak.“  – rekao je Branko Komljenović, direktor Menarta, tvrtke koja se u dva desetljeća razvila u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

Izbor singlova koji su obilježili 20 godina Menarta poslušajte na linku:

https://www.youtube.com/playlist?list=PL2aEs3462g5Wr53s2vG7DweOQuVHFxwXc

Uz bogat domaći katalog koji još uvijek širimo, Menart uspješno zastupa i jednu od vodećih diskografskih kuća u svijetu – Sony Music Entertainment za Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju, BiH, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Albaniju. Do kraja godine nam dolaze i novi albumi Dubioze kolektiva, Sassje, Boe (Live in Tvornica) koji će izaći na Blu-rayu i kao takav postati prvi koncert ikad izdan u Hrvatskoj u tom formatu. Naravno, neće izostati ni sjajni albumi naših licencnih partnera, odnosno filmskih i glazbenih naslova.

No da je Menart daleko više od same diskografije, pokazalo se kroz godine koje su uslijedile nakon osnivanja. Veseli i zavodljivi svijet igračaka također je došao u fokus kompanije i uskoro postaje jedan od najpropulzivnijih segmenata.

2014. Menart započinje suradnju s vodećim major kompanijama filmske industrije (Disney, Warner Brothers, Fox, Universal, Sony Pictures) kao licencni partner i distributer za home entertainmet izdanja. Menart je u lipnju prihvatio i maloprodajni izazov te je u zagrebačkom Avenue Mallu otvorena i Menart multimedijalna knjižara koja svojim kupcima nudi velik broj domaćih i stranih knjiga, stripova, filmova, glazbe, igračaka, uredskog pribora, papirnice i darovnog programa…

Menart pratite i na:

www.menart.hr

https://www.facebook.com/menarthrvatska/?fref=ts

https://www.facebook.com/multimedijalnaknjizara/

https://www.instagram.com/menart_multimedijalnaknjizara/

https://www.instagram.com/menart_label/

https://www.facebook.com/menartfilm/

YouTube

Deezer

T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code