UMRO GASTON GLOCK

UMRO GASTON GLOCK

29. prosinca, 2023.

 

Austrijski proizvođač oružja i izumitelj pištolja marke Glock, Gaston Glock, umro je u 94. godini života, objavila je njegova kompanija u četvrtak.

Gaston Glock, koji je živio povučeno i daleko od očiju medija, postao je svjetski poznat nakon što je početkom osamdesetih godina, izumio pištolj Glock 17 koji je revolucionirao tržište malokalibarskog oružja i postao standardno naoružanje policije u Austriji, Njemačkoj i SAD-u.

Glock je bio inženjer specijaliziran za polimere i do tada nije imao iskustva u s naoružanjem ali je na raspisani konkurs austrijskih oružanih snaga koje su tražile novo standardno naoružanje i zamjenu za zastarjeli model Walther P38 u garaži u Deutsch-Wagramu pored Beča konstruirao novi model.

Njegova istoimena kompanija, koja je do tada proizvodila predmete za svakodnevnu upotrebu od plastike i metala, je postala jedan od najpoznatijih proizvođača oružja na svijetu. Osim njemačkih i austrijskih oružanih snaga, Glockovo oružje koriste i vojske Velike Britanije i Francuske a u međuvremenu i 80 posto američkih policajaca nosi oružje kompanija iz bečkog predgrađa, prenosi Hina. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. MARIJANA
    #1 MARIJANA 31 prosinca, 2023, 16:00

    Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti kredit za kupnju kuće od nekretnina počeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona Alberta Kontakt e-mail: {[email protected] } Zovem se Marijana, iz HRVATSKE sam, zadnjih pet mjeseci sam tražila pravu kreditnu tvrtku od koje bih mogla dobiti kredit kako bih mogla kupiti kuću kakvu sam htjela. Dugoročno, bilo je hrpa prijevara zbog kojih sam im povjerovao i na kraju dana su mi uzeli novac bez da su mi dali išta zauzvrat, čak ni 1 euro na moje ime, izgubio sam svaku nadu, bio sam zbunjen i frustriran, nikad nisam želio imati ništa s online tvrtkama za zajam pa sam otišao posuditi novac od prijatelja. Ispričao sam sve što se dogodilo i rekla mi je da mi može pomoći pronaći tvrtku za zajmove koja mi može dati bilo koji iznos zajma koji mi treba i po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 3%, također mi je rekla da je upravo dobila zajam od uputio me kako se prijaviti za zajam baš kao što mi je rekla, aplicirao sam s njima putem e-pošte: ([email protected]), nikad nisam vjerovao, ali sam pokušao, i na moje najveće iznenađenje dobio sam zajam u roku od 24 sati, nisam mogao vjerovati, ponovno sam sretan i bogat i hvala Bogu da takve kreditne kuće još postoje na ovim prevarama posvuda, savjetuju svima koji trebaju posuditi kredit putem e-maila ([email protected]). Nikada te neće iznevjeriti i tvoj život će se promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte ([email protected]) danas i uzmite svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. ([email protected]) {{}}} ??{{}

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code