NAJNOVIJE NA PORTALU

ULODO ULOŽENE DVIJE MILIJARDE U POSLOVNE ZONE

ULODO ULOŽENE DVIJE MILIJARDE U POSLOVNE ZONE

16. siječnja, 2015.

zona1[1]

 

Nekadašnja misica Vlatka Matić Pivac je među onima koji su pokušavali Tekst: SHZ Zadar

Dosadašnja ulaganja u poduzetničke zone nisu dovoljno učinkovita, utvrdila je i Državna revizija. Nanesena je velika šteta država je u 348 zone utukla preko dvije milijarde kuna, a rezultat je porazan.

Općina Poličnik zastupana po općinskom načelniku Davoru Lončaru iz Poličnika prodala je u Poslovnoj zoni Grabi poduzeću OKUS MORA d.o.o.,Poličnik, zastupan po članu uprave Maji Blagus, 2008. godine neizgrađeno građevinsko zemljište kat. oznake č.z. 481/31  površine 6.524 m2, č.z. 481/33 površine 6.524 m2, č.z.481/30 površine 6.859m2 i č.z. 481/34 površine 6.859m2, ukupne površine 26.766m2, sve upisane u zk. ul. 700 k.o. Poličnik, u  ukupnom iznosu od 214.128,00 EUR-a.

Osnivači/članovi društva OKUS MORA je  poduzeće AGROTIM, Ilok, dr. Franje Tuđmana 4, a član uprave i direktor je Maja Blagus, Zagreb, Bulatova 19/a,  koja je ovlaštena i za zastupanje društva.

Osnivači/članovi društva poduzeća AGROTIM  i direktor je Vlatka Matić Pivac, bivša miss sporta Hrvatske.

OBVEZA IZGRADNJE POSLOVNE GRAĐEVINE

Prema zaključenom kupoprodajnom Ugovoru br.49/08, 29. rujna 2008. godine u članku 6. Ugovora kupac se obvezuje od nadležnog tijela, u roku od 6 (šest) mjeseci od dana isplate kupoprodajne cijene, zatražiti lokacijsku dozvolu za izgradnju poslovne građevine.

Kupac se obavezuje započeti s izgradnjom poslovne građevine u roku od 6 (šest) mjeseci od dana ishođenja pravomoćne lokacijske i građevinske dozvole, te dovršiti građevinu i staviti je u poslovnu funkciju najkasnije u roku od 18 (osamnaest) mjeseci od dobivanja valjane građevinske dozvole.

Poštivanje ugovorenih rokova je bitan sastojak Ugovora te za slučaj neispunjenja obaveza kupca, prodavatelj ima pravo pismenom izjavom raskinuti Ugovor, bez obzira na upis u posjed u katastar Zadar i uknjižbu u zemljišne knjige u Općinskom sudu u Zadru, a uplaćena sredstva vratiti kupcu umanjena za 10% i za iznos uplaćene jamčevine po javnom natječaju, bez prava kupca na kamate na uplaćena sredstva.

 PEDESET PRIJAVA

Poduzeće OKUS MORA do danas još nije počelo izgradnjom bilo kakvog (poslovnog) objekta na kupljenom zemljištu.  Vidljivo je da se ne drže odredaba Ugovora da moraju u poslovnoj zoni Grabi izgraditi poslovni objekt. Na sve navedeno evidentno je da načelnik Općine Davor Lončar kao službena osoba nije reagirao u vezi toga da je poštivanje ugovornih rokova bitan sastojak navedenog Ugovora.

U hrvatskim sredstvima informiranja  Davor Lončar se hvali da je zbog sličnih stvari “pedeset puta prijavljen”, te da je “policija svaki put provjeravala dokumentaciju i nikada nije utvrđena nikakva zlopotreba”.

U svim civiliziranim državama vlast potiče pojedinca na budnost i samoinicijativu, ali samo nosioci vlasti kao Davor Lončar, zaustavljao bi strahom osvjećivanje napaćenog hrvatskog naroda.

SHZ je jednostavo pronašao zlouporabe mešetarenja građevinskog zemljišta u poslovnim zonama, a i prati ponašanje pojedinaca u svim nadležnim institucijama koji su zakazali.

http://www.jutarnji.hr/bivsa-miss-sporta-na-meti-istrazitelja–vlatki-matic-pivac-pretresli-kucu-pod-sljemenom/1049269/

http://www.jutarnji.hr/blokiran-ured-predsjednika-zbog-bivse-miss-vlatke-matic-pivac–istraga-o-novcu-iz-banke-dosla-do-pantovcaka/1215560/

http://www.jutarnji.hr/bivsa-miss-sporta-vlatki-matic-pivac-pod-teskim-optuzbama-za-milijunsku-pronevjeru/1215748/

http://www.jutarnji.hr/u-pozadini-izvlacenja-novca-iz-nekretninskih-poslovankbm-a-u-hrvatskoj-i-bivsa-visoka-politika-na-obje-strane-/1215834/

Poličnik, 15. siječnja  2015. godine T

 

 

 

 

 

5 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code