TREBA RAZBITI SPOMEN PLOČU KOSOR-PAHOR

TREBA RAZBITI SPOMEN PLOČU KOSOR-PAHOR

24. srpnja, 2015.

61272205
Podignuta je u Trakošćanu povodom četvvrte godišnjice njihovog prvog susreta

Napisao: Mladen Pavković

Nakon svega što se ponovno događa na relaciji Slovenija – Hrvatska, kad nam ova mala i „prijateljska“ zemlja nastoji uzeti bez ispaljenog metka dio Jadranskoga mora, i hrvatski branitelji se pitaju: jesmo li stigli do dna dna? Na desetine tisuća Hrvata dalo je svoje živote i krv za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, a sada nam u miru Srbi s jedne, a Slovenija s druge strane, zahvaljujući jednom dijelu nesposobnih i izdajnički nastrojenih političara, otimaju koliko mogu. I onda se neki i dalje čude zbog čega već mjesecima u šatoru u Savskoj 66 protestiraju ljudi koji su stvorili hrvatsku državu, a danas je malo po malo gube za tzv. zelenim stolom.

Sastanak u dvorcu Trakošćan

Gdje je prvi hrvatski predsjednik, vojskovođa i pobjednik Domovinskoga rata dr. Franjo Tuđman da opali šakom po stolu i kaže: „Nećete crveni i crni vragovi!“. Nema ga, kad nam najviše treba. Jedan dio onih koje je i sam izabrao i koji su se motali oko njega i svaki dan mu se klanjali kao da je „engleska kraljica“ još dok je bio živ izdali su ga (Hrvatsku) i zabili mu nož u leđa! No, jedino bi Tuđman, ili neki političar sličan njemu, a koji će možebitno vrlo brzo doći na vlast, znao riješiti ovu enigmu zvanu Kosor-Pahor. Naime, bivša predsjednica Vlade RH bila je toliko zaljubljena u slovenskog predsjednika da nije vidjela kako je ovaj navodno vara, odnosno podmeće. Da komedija bude veća s Borutom Pahorom sastala se (kao saborska zastupnica) i krajem srpnja 2013. u dvorcu Trakošćan te je tom prigodom, ako se sjećate, Pahor otkrio spomen-obilježje u povodu četvrte obljetnice njihova prvog susreta 2009., kazavši da je to bio početak stvaranja čvrstog međusobnog povjerenja i početak rješavanja zajedničkih problema, dok je Kosor naglasila da je to bio temelj koji je otvorio put dogovora dviju zemalja te omogućio dovršetak hrvatskih pregovora i ulazak u EU.

Međusobno povjerenje

Pahor je tom prigodom rekao i da je ključno u rješavanju problema bilo uspostavljanje međusobnog povjerenja, prvenstvo (čujte sad ovo!) na osobnoj razini između njega i Jadranke Kosor, a nakon toga i na razini Vlada.
Svečanost otkrivanja jedinstvene „ljubavne“ spomen-ploče glazbom su uljepšali članovi KUD-a Videm i bednjanski Kavaliri.
Stoga, tu ploču na kojoj su i likovi dva „zaljubljena golupčića“ odmah treba maknuti („razbiti“), bez obzira kako će se okončati spor sa Slovenijom, tim više što su mnogi tada itekako vidjeli da tu nema ništa osim „međusobnog povjerenja“, koji se ovih dana pretvorilo u noćnu moru, prije svega za Hrvate i Hrvatsku.
No, ovo što su nam sada priredili Slovenci uz pomoć EU – braće „najljepša“ je čestitka Kosor-Pahor u povodu naše proslave – 5. kolovoza – Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code