ULAZNICE OD 600 DO 1200 KUNA

ULAZNICE OD 600 DO 1200 KUNA

17. siječnja, 2022.

 

Berliner Philharmoniker – gostuje u Lisinskom 19. veljače 2022. u godini proslave 140. godišnjice postojanja tog planetarno poznatog orkestra.

Službeno ostalo je tek nešto više od četristo ulaznica za koncert Berlinskih filharmoničara. Ulaznice za taj izniman glazbeni događaj kreću se od 600 do 1200 kuna.

Posljednji put ovaj u svijetu ugledni ansambl nastupio je u današnjem HNK u Zagrebu 1941. godine pod ravnanjem Hansa Knappertsbuscha i Lovre pl. Matačića, a njihov posljednji nastup u Zagrebu bio je 1943. godine pod ravnanjem Hermanna Abendrotha.

Berliner Philharmoniker međunarodni je ugled stekla još davne 1887. pod vodstvom dirigenta, skladatelja i pijanista Hansa von Bülowa, kao i gostujućih dirigenata u tome razdoblju: Hansa Richtera, Richarda Straussa, Gustava Mahlera.

Neki od drugih velikih dirigenata koji su ravnali orkestrom tijekom njegove duge povijesti uključuju i Herberta von Karajana, s kojim je orkestar 1968. svirao na Dubrovačkim ljetnim igrama te dirigentske velikane kao što su Claudio Abbado i Sir Simon Rattle. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code